Autor |
Dyskryminacja |
Kamila
Użytkownik
Data rejestracji: 26.05.10 |
Dodane dnia 26-05-2010 08:29 |
|
|
Witam Państwa uprzejmie. Nazywam się Kamila Johnson. Jestem Szwedką pracującą obecnie w Polsce w Przedstawicielstwie Polskim Komisji Europejskiej dotyczącej Ochrony Praw Człowieka i Podstawowych Wolności. Dziś natknęłam się na Państwa stronę internetową http://www.stowbial.pl na której to istnieje forum czytelnicze (czyli miejsce publiczne) w którym to jeden z uczestników tegoż forum Piotr Kolczynski - Super Administrator w swoim podpisie ma niezgodny z Polskim i międzynarodowym prawem wpis naruszający Międzynarodową Konwencję w Sprawie Likwidacji Wszelkich Form Dyskryminacji Rasowej. cyt. "Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."
W związku z powyższym zwracam się do kierownictwa portalu www.stowbial.pl o zaprzestanie jakichkolwiek form przejawów dyskryminacji i wszelki działań naruszających międzynarodowe konwencję których Polska jest sygnotariuszem. Brak reakcji na poniższy post zmusi mnie do wystąpienia na drogę prawną.
Kamila Jonson http://www.racjonalita.pl/kk.php/s,2909
e-mail:[email protected]
Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 26-05-2010 20:23 |
|
Autor |
RE: Dyskryminacja |
espan
Użytkownik
Data rejestracji: 22.02.10 |
Dodane dnia 26-05-2010 19:22 |
|
|
Witam. Mam problem, czegos nie rozumiem, tzn. co w podpisie Pana Kolczynskiego jest dyskryminujace?? Ja wiem ze to cytat, ze to gadka Dmowskiego, ktory byl kontrowersyjny i ktorego pogladow tez nie podzielam ale nie robmy jaj. A na droge prawna moze Pani wystapic tylko jestes ciekawy co Pani udowodni.
Ps. Nadgorliwosc jest gorsza niz faszyzm
|
|
Autor |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Data rejestracji: 14.11.08 |
Dodane dnia 26-05-2010 20:03 |
|
|
MONITOR POLSKI 99.3.12
UCHWAŁA
SEJMU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
z dnia 8 stycznia 1999 r.
o uczczeniu pamięci Romana Dmowskiego.
(M.P. z dnia 15 stycznia 1999 r.)
W związku z 60 rocznicą śmierci Romana Dmowskiego Sejm Rzeczypospolitej Polskiej wyraża uznanie dla walki i pracy wielkiego męża stanu na rzecz odbudowania niepodległego Państwa Polskiego i stwierdza, że dobrze przysłużył się Ojczyźnie. W swojej działalności Roman Dmowski kładł nacisk na związek pomiędzy rozwojem Narodu i posiadaniem własnego Państwa, formułując pojęcie narodowego interesu. Oznaczało to zjednoczenie wszystkich ziem dawnej Rzeczypospolitej zamieszkałych przez polską większość, a także podniesienie świadomości narodowej wszystkich warstw i grup społecznych. Stworzył szkołę politycznego realizmu i odpowiedzialności. Jako reprezentant zmartwychwstałej Rzeczypospolitej na konferencji w Wersalu przyczynił się w stopniu decydującym do ukształtowania naszych granic, a zwłaszcza granicy zachodniej.
Szczególna jest rola Romana Dmowskiego w podkreślaniu ścisłego związku katolicyzmu z polskością dla przetrwania Narodu i odbudowania Państwa.
Sejm Rzeczypospolitej Polskiej wyraża uznanie dla wybitnego Polaka Romana Dmowskiego.
Niech pani pozwie jeszcze Sejm Rzeczpospolitej Polskiej. Dodam, że w polskim parlamencie te słowa Romana Dmowskiego przytaczane były wielokrotnie...
"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."
Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 26-05-2010 23:57 |
|
Autor |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Dodane dnia 26-05-2010 20:28 |
|
|
Bardzo ciekawe, że pisze "pani" z IP 89.231.83.121, a to IP z Opoczna. Czyżby ta komisja ( jakaś tam ), miała siedzibę w Opocznie?
"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..." |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Data rejestracji: 28.02.10 |
Dodane dnia 28-05-2010 07:51 |
|
|
Panie Piotrze proszę zwrócić uwagę na to iż przytoczona uchwała jest z 1999roku a obecnie mamy 2010 i od paru lat jesteśmy w UE, gdzie obowiązuje prawo zabraniające dyskryminację z uwagi na pochodzenie...
Niestety nie mam czasu ani ochoty szukać podstaw prawnych - liczę że jeśli Pani Kamila zajrzy tu jeszcze kiedyś to je przytoczy. |
|
Autor |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Dodane dnia 28-05-2010 09:07 |
|
|
Pewnie zajrzy. Tylko teraz kombinuje co tu wymyślić, bo uchwałę Sejmu trudno podważyć. Szczerze mówiąc jest nie do podważenia, ponieważ Sejm musiałby uchwalić inną ustawę, która potępia tą.
A na nic takiego się nie zanosi.
"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..." |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Data rejestracji: 28.02.10 |
Dodane dnia 28-05-2010 10:47 |
|
|
Oby, bo byłoby dobrze poprowadzić temat jeśli już się go zaczyna...
A Sejm uchwalił coś zupełnie innego niż to o czym pisze Pani Kamila - te dwie sprawy się nie pokrywają... Poza tym to był 1999 rok, a prawo Unijne obowiązuje u nas od chwili przystąpienia do jej struktur |
|
Autor |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Dodane dnia 28-05-2010 10:54 |
|
|
Ciekawe, że jeszcze nie zamknęli posłów, którzy byli "za". Ot, unijno - bezmyślne bredzenie.
"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."
Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 28-05-2010 10:55 |
|