Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów.
News Search:
Strona Główna · Historia - czy Hitler był w Białaczowie? · Znani z Białaczowa · Artykuły · Download · Linki · Galeria · OGŁOSZENIAListopad 25 2024 10:45:46
Obecny adres IP
3.135.208.189
Nawigacja
Statut
Ogłoszenia drobne
Strona Główna
Pogoda - Białaczów
Historia - czy Hitler był w Białaczowie?
Oświadczenie
LKS Białaczów
Kontakt
Szukaj
OGŁOSZENIA
Archiwum newsów
NASZE INICJATYWY
NOSTALGIA BAND
Ostatnie Artykuły
"Przeniknąć siebie...
Melancholia końca r...
Diagnoza stanu rzeczy.
Stracone pokolenie?
Nasze dzieci - nasz...
Użytkowników Online
Gości Online: 4
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 327
Nieaktywowany Użytkownik: 0
Najnowszy Użytkownik: Uloni1
Orkiestra dęta
Najnowszy Album

Parczów
Losowa fotografia
Zaprzyjaźnione strony
Szkoła Podstawowa w Białaczowie
Szkoła Podstawowa - Miedzna Drewniana
BIP
Zespół muzyczny ,,Nostalgia Band-Białaczów
Zobacz Temat
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów. | Rozmowy niedokończone. | Hayde Park.
Autor Dyskryminacja
Kamila
Użytkownik

Data rejestracji: 26.05.10
Dodane dnia 26-05-2010 08:29
Witam Państwa uprzejmie. Nazywam się Kamila Johnson. Jestem Szwedką pracującą obecnie w Polsce w Przedstawicielstwie Polskim Komisji Europejskiej dotyczącej Ochrony Praw Człowieka i Podstawowych Wolności. Dziś natknęłam się na Państwa stronę internetową http://www.stowbial.pl na której to istnieje forum czytelnicze (czyli miejsce publiczne) w którym to jeden z uczestników tegoż forum Piotr Kolczynski - Super Administrator w swoim podpisie ma niezgodny z Polskim i międzynarodowym prawem wpis naruszający Międzynarodową Konwencję w Sprawie Likwidacji Wszelkich Form Dyskryminacji Rasowej. cyt. "Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."

W związku z powyższym zwracam się do kierownictwa portalu www.stowbial.pl o zaprzestanie jakichkolwiek form przejawów dyskryminacji i wszelki działań naruszających międzynarodowe konwencję których Polska jest sygnotariuszem. Brak reakcji na poniższy post zmusi mnie do wystąpienia na drogę prawną.

Kamila Jonson http://www.racjonalita.pl/kk.php/s,2909
e-mail:[email protected]
Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 26-05-2010 20:23
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Dyskryminacja
espan
Użytkownik

Data rejestracji: 22.02.10
Dodane dnia 26-05-2010 19:22
Witam. Mam problem, czegos nie rozumiem, tzn. co w podpisie Pana Kolczynskiego jest dyskryminujace?? Ja wiem ze to cytat, ze to gadka Dmowskiego, ktory byl kontrowersyjny i ktorego pogladow tez nie podzielam ale nie robmy jaj. A na droge prawna moze Pani wystapic tylko jestes ciekawy co Pani udowodni.

Ps. Nadgorliwosc jest gorsza niz faszyzm
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Data rejestracji: 14.11.08
Dodane dnia 26-05-2010 20:03

MONITOR POLSKI 99.3.12
UCHWAŁA
SEJMU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

z dnia 8 stycznia 1999 r.

o uczczeniu pamięci Romana Dmowskiego.

(M.P. z dnia 15 stycznia 1999 r.)
W związku z 60 rocznicą śmierci Romana Dmowskiego Sejm Rzeczypospolitej Polskiej wyraża uznanie dla walki i pracy wielkiego męża stanu na rzecz odbudowania niepodległego Państwa Polskiego i stwierdza, że dobrze przysłużył się Ojczyźnie. W swojej działalności Roman Dmowski kładł nacisk na związek pomiędzy rozwojem Narodu i posiadaniem własnego Państwa, formułując pojęcie narodowego interesu. Oznaczało to zjednoczenie wszystkich ziem dawnej Rzeczypospolitej zamieszkałych przez polską większość, a także podniesienie świadomości narodowej wszystkich warstw i grup społecznych. Stworzył szkołę politycznego realizmu i odpowiedzialności. Jako reprezentant zmartwychwstałej Rzeczypospolitej na konferencji w Wersalu przyczynił się w stopniu decydującym do ukształtowania naszych granic, a zwłaszcza granicy zachodniej.

Szczególna jest rola Romana Dmowskiego w podkreślaniu ścisłego związku katolicyzmu z polskością dla przetrwania Narodu i odbudowania Państwa.

Sejm Rzeczypospolitej Polskiej wyraża uznanie dla wybitnego Polaka Romana Dmowskiego.

Niech pani pozwie jeszcze Sejm Rzeczpospolitej Polskiej. Dodam, że w polskim parlamencie te słowa Romana Dmowskiego przytaczane były wielokrotnie...

"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."
Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 26-05-2010 23:57
http://jednodniowka.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 26-05-2010 20:28
Bardzo ciekawe, że pisze "pani" z IP 89.231.83.121, a to IP z Opoczna. Czyżby ta komisja ( jakaś tam ), miała siedzibę w Opocznie?smiley

Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Data rejestracji: 28.02.10
Dodane dnia 28-05-2010 07:51
Panie Piotrze proszę zwrócić uwagę na to iż przytoczona uchwała jest z 1999roku a obecnie mamy 2010 i od paru lat jesteśmy w UE, gdzie obowiązuje prawo zabraniające dyskryminację z uwagi na pochodzenie...

Niestety nie mam czasu ani ochoty szukać podstaw prawnych - liczę że jeśli Pani Kamila zajrzy tu jeszcze kiedyś to je przytoczy.
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 28-05-2010 09:07
Pewnie zajrzy. Tylko teraz kombinuje co tu wymyślić, bo uchwałę Sejmu trudno podważyć. Szczerze mówiąc jest nie do podważenia, ponieważ Sejm musiałby uchwalić inną ustawę, która potępia tą.

A na nic takiego się nie zanosi.smiley

Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Data rejestracji: 28.02.10
Dodane dnia 28-05-2010 10:47
Oby, bo byłoby dobrze poprowadzić temat jeśli już się go zaczyna...

A Sejm uchwalił coś zupełnie innego niż to o czym pisze Pani Kamila - te dwie sprawy się nie pokrywają... Poza tym to był 1999 rok, a prawo Unijne obowiązuje u nas od chwili przystąpienia do jej struktur smiley
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 28-05-2010 10:54
Ciekawe, że jeszcze nie zamknęli posłów, którzy byli "za". Ot, unijno - bezmyślne bredzenie.smiley

Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 28-05-2010 10:55
Skocz do Forum:
Opoczno.info
Hitler w Białaczowie?
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Gniazdo Rodzinne
Zamek i pałac
Zamek
Pałac Platerów
Powstanie Styczniowe
Oficjalna strona miasta Opoczno
PLATEROWIE
MUZEUM w OPOCZNIE
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów