W sobotę i niedzielę byłem świadkiem pozytywnych przemian w myśleniu i działaniu lokalnego społeczeństwa. Otóż z myślenia pt,,nic się nie uda nic się nie opłaca,, nastapił odwrót. Udało się spotkanie organizacyjne w sprawie kursu tańca towarzyskiego. Lokal biblioteki w białaczowie pękał w szwach. Młodzi i starsi w ilości ok 60 osób,zapisali się na kurs tańca towarzyskiego nie myśląc o dotychczsowych stereotypach, jakie przyświecały malkontentom.
Opłacało się też wziąć udział w I Mikołajowym turnieju szachowym (open).Sala gimnastyczna szkoły w Białaczowie gościła ponad 40 szachistów z terenu naszej gminy, ale nie tylko. Brawo młodzi ludzie, którzy w grze w szachy widzą sposób rozwijania swojego intelektu.Opłacało się w końcu bo organizatorzy przygotowali super nagrody, a każdy uczestnik dostał od mikołaja szachy magnatyczne.
Widziałam też kompeks sportowy czyli tzw ,,Orlika:. Jestem także pod wrażeniem. W Białaczowie coś pękło , coś się zmieniło na lepsze. Brawo animatorzy takich działań.Nie będę skromny pisząc też że duży w tym udział naszego stowarzyszenia. Dziękuję Wiktorowi Biernackiemu, bo to dzieki takim ludziom jak on i wielu innym optymistom , coś się zmienia.
Czekam na Wasze opinie.
Edytowane przez zbigniew dnia 07-12-2009 11:32
Skocz do Forum:
Opoczno.info
Hitler w Białaczowie?
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.