Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów.
News Search:
Strona Główna · Historia - czy Hitler był w Białaczowie? · Znani z Białaczowa · Artykuły · Download · Linki · Galeria · OGŁOSZENIAListopad 25 2024 10:22:45
Obecny adres IP
18.119.141.115
Nawigacja
Statut
Ogłoszenia drobne
Strona Główna
Pogoda - Białaczów
Historia - czy Hitler był w Białaczowie?
Oświadczenie
LKS Białaczów
Kontakt
Szukaj
OGŁOSZENIA
Archiwum newsów
NASZE INICJATYWY
NOSTALGIA BAND
Ostatnie Artykuły
"Przeniknąć siebie...
Melancholia końca r...
Diagnoza stanu rzeczy.
Stracone pokolenie?
Nasze dzieci - nasz...
Użytkowników Online
Gości Online: 2
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 327
Nieaktywowany Użytkownik: 0
Najnowszy Użytkownik: Uloni1
Orkiestra dęta
Najnowszy Album

Parczów
Losowa fotografia
Zaprzyjaźnione strony
Szkoła Podstawowa w Białaczowie
Szkoła Podstawowa - Miedzna Drewniana
BIP
Zespół muzyczny ,,Nostalgia Band-Białaczów
Zobacz Temat
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów. | Rozmowy niedokończone. | Hayde Park.
Autor co ze stowarzyszeniem?
zbigniew
Administrator

Data rejestracji: 16.11.08
Dodane dnia 17-09-2012 14:12
Witam. Po wycofaniu sie z aktywnej działalności stowarzyszenia postanowiłem przez jakis okres przyjżeć sie jak będą realizować cele Stowrzyszenia załozone w statucie i programie na ten rok moi koledzy.Z przykrością musze stwierdzić że Stowarzyszenie brnąc w swoich postanowieniach ,,umiera,,Mam moralne prawo zabrac głos w tej kwestii gdyż sam byłem jednym z załozycieli i autorem statutu.Zaglądam czesto na stronę ug Białaczów i tam dowiaduje sie co dzieje sie w mojej gminie. A dzieje sie sporo. Tu chylę czoło dla tych którym dobro ziemi białaczowskiej jest bliskie. Częstokroć sa to anonomowi ludzie którzy w imieniu władz gminy realizują cele społeczne i promocyjne.Niektórzy z nich to byli działacze stowarzyszenia którzy rozumieja tak jak ja że działanie bez współpracy i poparcia lokalnych władz nie ma najmniejszego sensu.Mam odczucie że potencjał ludzki w gminie jest, a myslę tu o młodym pokoleniu,tylko trzeba dać im szansę.Idąc pod prąd, zarząd stowarzyszenia nie zachęca tych młodych do udziału w stowarzyszeniu, a wręcz odwrotnie.Prosze wiec w tym miejscu o publiczną dyskusję nt czy funkcjonowanie stowarzyszenia w tym zarysie ma sens,czy i jak widzice mozliwość naprawy tego co tak myślę jest potrzebne gminie,czyli promocja.Zbyszek
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: co ze stowarzyszeniem?
gladiator
Użytkownik

Data rejestracji: 13.01.12
Dodane dnia 18-09-2012 17:34
JAKA PROMOCJA CZEGO JAK ZROBIC LEGALNY WAŁEK TEGO MA SIĘ UCZYC MŁODZIEŻ ,TO LEPIEJ MILCZYC I NIE UDAWAĆ ZE JEST DOBRZE .DZIEJE SIĘ DOBRZE ,CHYBA PRZEZ PRYZMAT RĘKI .smiley

gladiator
ZORRO
Użytkownik

Data rejestracji: 02.01.12
Dodane dnia 20-09-2012 21:59
Ot i mąąądra odpowiedz.
Nie lata nad naszym niebem , to i nic nie wie.smiley Toż tobie nikt nie broni tego potencjału ruszyć. Tu rewolucji nam trzeba , a nie potencjału.
Pawlak sie kłania.smiley
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Data rejestracji: 28.02.10
Dodane dnia 02-10-2012 20:10
Tak Panie Zbigniewie... wielki z Pana człowiek, który zmienia zdanie w zależności jak wiatr zawieje i gdzie można więcej ugrać. Tak samo z tymi "młodymi z potencjałem", którzy zostawili Stowarzyszenie bo przy gminnym korytku można więcej ugrać dla siebie. Niestety niewiele w tym altruizmu - to zwykła prywata, wygodnictwo i dwulicowstwo.

A to ze bez wsparcia władz lokalnych niewiele da się zrobić to fakt. Z tego co wiem Wójt konsekwentnie odrzucał wszystkie propozycje więc skąd wyrzut w stronę Stowarzyszenia???

Proszę ludziom oczu nie mydlić i nie uprawiać lizusostwa... nikt tego nie lubi, choć może faktycznie w gminie inaczej to wygląda.

PS Skoro niby nasi włodarze są tacy cudowni to proszę spojrzeć na inne gminy jak one działają, jak pozyskują unijne dotacje, jak pozyskują inwestorów i zwalczają bezrobocie. Tu to obcy temat - naszej gminy to nie dotyczy.
zbigniew
Administrator

Dodane dnia 02-10-2012 20:39
Proszę o wypowiedzi na temat. Nie dam sie sprowokować.W preciwienstwie do was mam odwagę pisać o tym co mnie boli nie skrywając sie pod nick'ami i nie posiadam w sobie pierwiastka zawiści.smileysmiley
Ps. Proszę nie polemizować z moja wypowiedzią. Pisząc to uśmiecham sie bo jeszcze dzis otrzymam ripostę. smiley
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Data rejestracji: 14.11.08
Dodane dnia 05-10-2012 15:38
Myślę, że warto jednak podyskutować o Stowarzyszeniu. To rzeczywiście przykre, że ostatnio niewiele jako organizacja możemy zaproponować. Jest powód do głębszej refleksji, ale raczej w gronie osób zainteresowanych dalszą działalnością. Forum nie jest do tego najlepszym miejscem. Tym bardziej, że tu zawsze narażeni będziemy na ataki wiecznych rewolucjonistów. smiley

"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."
Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 05-10-2012 15:41
http://jednodniowka.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
gladiator
Użytkownik

Data rejestracji: 13.01.12
Dodane dnia 06-10-2012 18:04
Polaku co ty możesz zaproponowac jak ty wszystkiego się boisz.Jest demokracja pisze co myśle .

gladiator
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Data rejestracji: 28.02.10
Dodane dnia 08-10-2012 18:33
zbigniew napisał/a:
Proszę o wypowiedzi na temat. Nie dam sie sprowokować.W preciwienstwie do was mam odwagę pisać o tym co mnie boli nie skrywając sie pod nick'ami i nie posiadam w sobie pierwiastka zawiści.smileysmiley
Ps. Proszę nie polemizować z moja wypowiedzią. Pisząc to uśmiecham sie bo jeszcze dzis otrzymam ripostę. smiley

Wielka mi to odwaga przyznać się do popierania władz gminnych... uuuu zaimponował pan tu odwagą, nie ma co....smiley Co tym razem chce pan ugrać?
zbigniew
Administrator

Dodane dnia 01-02-2013 19:50
Minął termin ogłoszenia Walnego Zgromadzenia Członków Stwarzyszenia.Nie widziałem i nie wiem czy odbyły sie nowe wybory, ale chyba nie bo na stronie prowadzonej przez Stowarzyszenie wciąż trwa Boże Narodzenie.Halo, może czas obudzic sie ze snu zimowego albo odłączyć kroplówkę.smiley
Teresa
Moderator

Miejscowość: Radom
Data rejestracji: 15.11.08
Dodane dnia 01-02-2013 20:46
Widzę ,że telefon zaufania szybko działa. Tylko nie wiem skąd to zainteresowanie skoro sam pierwszy wyrwałeś kroplówkę razem ze stojakiem a podłączyłeś cyjanek.
zbigniew
Administrator

Dodane dnia 02-02-2013 07:48
Proszę, uwierz mi Teresa że nie mam pojęcia co masz na myśli pisząc o telefonie zaufania. Z nikim w ostatni okresie nie rozmawiałem na temat stowarzyszenia. To zwykła EMPATIA.Przeglądam systematycznie strony internetowe gminy i stowbial i widzę jak dużo dzieje sie w Białaczowie bez udziału stowarzyszenia.Wprawdzie nie jestem juz członkiem stowarzyszenia (moja suwerenna decyzja)ale uważałem że skoro podjęliscie sie prowadzic tę organizację,to powinienem dac Wam czas na realizację waszych postanowień.Mijały miesiące a Stowarzyszenia nie było widać i słychać.Pragnę przypomnieć że to ja byłem jednym z pomysłodawców powołania do życia i autorem statutuStowarzyszenia Promocji i Rozwoju Gminy Białaczów.Jest mi niezmiernie przykro że Zarząd podjął decyzje o rozwiązaniu Stowarzyszenia.Oczekiwałem innych propozycji, ale widać że w tym temacie brak empatii(myślę o młodych mieszkancach gminy, dla których działalność w Stowarzyszeniu magłaby dawać radość).Jest mi przykro że padł pod moim adresem zarzut uśmiercania stowarzyszenia(,,podłączyłeś cyjanek,,)Oświadczam że decyzje o odejsciu ze stowarzyszenia podjąłem po tym jak zweryfikowałem dokumenty m.in finansowe organizacji.To tyle w stanie emocji i szoku po decyzji Zarządu
Teresa
Moderator

Miejscowość: Radom
Data rejestracji: 15.11.08
Dodane dnia 02-02-2013 10:13
Zbyszku piszesz wszędzie o tych dokumentach finansowych jakby tu chodziło o zagrabienie tysięcy, których stowarzyszenie nigdy nie miało i jakbyśmy wszyscy przykładali świadomie rękę. Przecież to też Twój człowiek, jeden z założycieli narobił bałaganu i faktycznie Ty to odkryłeś i dzięki ci za to. Ale okazuje się ,że wszyscy pomysłodawcy ( mnie zwerbowaliście) łącznie z Wójtem zamiast wspierać ,to niszczyliście to, co założyliście i co mogło zrobić wiele dobrego dla gminy. Ty umyłeś ręce i zostawiłeś jak to nazywasz "swoje chore dziecko z kroplówką", Nie jest więc to moja porażka , ale Wójta , który nie umiał zatrzymać w gminie tego co dobre (ale nie uległe) i Twoja, bo schowałeś głowę w piasek przed problemami.
W sen zimowy zapadłam z powodów osobistych i bezsensownej walki z wiatrakami, a tak się cieszyłam z naszej działalności.
zdzisiu007
Użytkownik

Data rejestracji: 28.03.10
Dodane dnia 03-02-2013 08:52
Działalność stowarzyszeń powinna być krystalicznie czysta.jakiś cyjanek jakieś kroplówki. o czym rozmawiacie członkowie. <Pani prezes i członek stowarzyszenia>. co powinno być podane do naszej wiadomości. administrator serwisu (forum) zapomniał że jest administratorem. nie dopuszcza do forum nowych użytkowników. co jest grane?? smiley
klemens
Użytkownik

Data rejestracji: 24.11.08
Dodane dnia 03-02-2013 14:20
Mam nadzieję, że prezes Stowarzyszenia przemyśli jeszcze, moim zdaniem, pochopną decyzję rozwiązania organizacji.
SPiRGB dokonało przełomu informacyjnego w Gminie. Obejrzyjcie strony, które powstały na skutek pojawienia się www.stowbial.pl. Już zapomnieliście jak wyglądały strony UG i gminnych szkół? Trzy lata temu to była NĘDZA. A przecież to "okno na świat".
Wyłączcie emocje i zacznijcie myśleć racjonalnie.

Jem jabłka!
zbigniew
Administrator

Dodane dnia 22-02-2013 07:39
Przysłowiowy pies z kulawą noga(za wyjatkiem założycieli) nie odniósł sie do decyzji wykreslenia Stowarzyszenia z ewidencji KRS. To jest przykre i prawdziwe. Jest to zarazem odpowiedz na pytanie czy taka organizacja była i jest potrzebna społeczeństwu gminy Białaczów. Strona internetowa i owszem, przydatna była pieniaczom i defetystom,którzy pod pseudonimami i nickami wyznawali zasadę im gorzej tym lepiej.Za kilka dni strona ,,stowbial,,zniknie z internetu, a wiec korzystam z okazji i dziekuje tym wszystkim którzy w poczatkowym okresie działalności Stowarzyszenia pomagali i wspierali nas.Szczególne podziekowania składam Piotrom:Kolczyńskiemu i Jachowiczowi i Pani Izie Wiktorowicz.Dziękuję za współpracę wszystkim byłym i aktualnym członkom Stwarzyszenia oraz niestety w ostatniej kolejności byłym i aktualnym członkom Zarządu. Zbigniew Szpoton
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Data rejestracji: 14.11.08
Dodane dnia 24-02-2013 20:52
Strona nie zgaśnie. smiley

"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."
http://jednodniowka.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
mat1410
Użytkownik

Data rejestracji: 20.12.08
Dodane dnia 25-02-2013 19:51
Super stronka ... pozdrowionka dla SUPER ADMINISTRATORA !!!
karolswiatek
Użytkownik

Data rejestracji: 06.12.08
Dodane dnia 14-03-2013 22:28
Coś tam o nowych władzach STOWBIALU słyszałem ,że się mają tworzyć.
I stąd moje pytanie a nawet dwa pytaniasmiley albo trzysmiley KTO? GDZIE?i JAK?

NO STRESS!!!!!!!!!!!!!! smiley
karolswiatek
Użytkownik

Data rejestracji: 06.12.08
Dodane dnia 24-03-2013 17:06
Już wiem wszystko ,ze źródeł alternatywnych smiley się dowiedziałem.

NO STRESS!!!!!!!!!!!!!! smiley
Skocz do Forum:
Opoczno.info
Hitler w Białaczowie?
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Gniazdo Rodzinne
Zamek i pałac
Zamek
Pałac Platerów
Powstanie Styczniowe
Oficjalna strona miasta Opoczno
PLATEROWIE
MUZEUM w OPOCZNIE
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów