Autor |
RE: WYBORY,WYBORY,WYBORY!!!!!!!!!! |
karolswiatek
Użytkownik
Data rejestracji: 06.12.08 |
Dodane dnia 16-11-2010 10:42 |
|
|
Jeśli ktoś nie chce pisać na forum, proszę pisać na mojego maila [email protected]
Edytowane przez karolswiatek dnia 16-11-2010 10:43 |
|
Autor |
zbigniew
Administrator
Data rejestracji: 16.11.08 |
Dodane dnia 16-11-2010 11:29 |
|
|
Brawo Karol, za odwagę , za mądre tezy. INWESTUJMY W MŁODZIEŻ-zgadzam sie i gdybym mógł oddać swój głos w wyborach na pewno byłbyś to ty moim kandydatem.
Młodzi ludzie wykształceni, przebojowi, poza układami,niepokorni z wizjami, z siłą i wiarą, , mogą zmieniać rzeczywistość, tylko trzeba dać im szansę.Zapraszamy też młodfzież do uczesnictwa w naszym Stowarzyszeniu. Czekamy na Was |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Data rejestracji: 28.02.10 |
Dodane dnia 16-11-2010 13:20 |
|
|
karolswiatek napisał/a:
Witam.Chciałbym ustosunkować się do wypowiedzi Obywatela z Białaczowa.
Szanowny Panie moje zdanie jest takie ,że dużo kandydatów wie co zrobić aby było lepiej ,problem w tym ilu zrobi coś w tym kierunku ?
Niestety to typowo nasze, polskie zachowanie... Wszyscy wiedzą wszystko najlepiej (z reguły po fakcie) tylko jakoś nikt nic nie robi
Tak jak Obywatel napisał ,komu będzie się chciało ruszyć własną dupę aby załatwić sprawy społeczeństwa ,które to ma decydujący wpływ na obsadę rady naszej gminy.Ja mam taka osobistą nadzieję ,że w przyszłej kadencji naszego samorządu większy udział,poprzez aktywny udział w sesjach,działanie w stowarzyszeniach i innych organizacjach pożytku publicznego, będzie miało nasze społeczeństwo .Poprzez takie organizacje działać będzie w sprawach ,które bezpośrednio ich dotyczą a człowiek działający w silnej i zorganizowanej grupie nie musi czekać na to czy któryś z samorządowców ruszy tyłek jego sprawie .Moim zdaniem prawda jest taka ,że jeśli sami swojego tyłka nie ruszymy to za nas nikt tego nie zrobi i nie oczekujmy cudów od przyszłych włodarzy naszego regionu,bo jak będziemy czekać na cud, to za parę lat obudzimy się z ręką w nocniku. Pamiętajmy, że to MY wybieramy NASZ samorząd i że samorządowcy są NASZYMI przedstawicielami i ich powinnością powinno być dobro całej NASZEJ GMINY.
Inwestujmy w młodzież bo to nasza przyszłość ,nie skazujmy ich na bezczynność i stanie w tzw.bramach. Dziękuję i pozdrawiam
Z pozostałej wypowiedzi wynika wiele nieścisłości i kolidujących ze sobą toków myślowych:
1. Skoro nie ma co wierzyć w cuda rozumiem że głosowanie na Pana też nie ma sensu bo przecież cuda się nie zdarzają
2. Albo wybieramy Samorząd My i jest on naszym reprezentantem we władzach gminy albo nie (to trochę w kwestii tych cudów). Według mnie skoro reprezentują NAS to należy ich rozliczać z tego co zrobili i uważnie patrzeć na ręce domagając się spełnienia danych obietnic cd. w punkcie 3
3. cd. niestety nie udało mi się znaleźć Pańskiego programu i choć jednego powodu, dla którego maiłbym na Pana zagłosować - oczywiście poza Pańską znaną 'gadaną'
PS A swoją drogą to myślę, że Pańska wypowiedź w temacie dotyczącym usunięcia wątku na forum pozostawia wiele do życzenia jako od kandydata w wyborach - kultura obowiązuje każdego.
PS2. Zauważyłem że startuje Pan z poparciem PiS - to dla mnie niemały szok, szczególnie słysząc/czytając Pańskie opinie - SLD, to zdaje się Pańskie miejsce a nie PiS.
Zmiana poglądów dla celów wyborczych, stanowiska w Samorządzie - brzydko
PS3. A może jakieś nowe hasło a nie takie mocno zużyte - co druga kampania opiera się na "przyszłości młodych ludzi" - poproszę o coś więcej i od siebie (bez złośliwości). |
|
Autor |
karolswiatek
Użytkownik
Dodane dnia 16-11-2010 17:03 |
|
|
Drogi Panie Obywatelu ,,konia z rzędem temu kto za Panem trafi" Co do kultury mojej wypowiedzi ma Pan sporo racji jestem trochę nieokrzesany ale póki co tego nie umiem zmienić. Ale nie o to mi chodzi ,jestem jaki jestem ,nie będę się sam oceniał i na siłę zmuszał Pana do jakiejkolwiek sympatii do mojej osoby ,to jest wyłącznie Pana wybór .
Drogi panie ,mój start w wyborach z listy PIS spowodowany był całkiem innymi czynnikami niż,, cele wyborcze" i mimo ,jak mi Pan zarzuca SLD-owskich poglądów ,ludzie z PIS byli mi w stanie zaufać .A co do obietnic wyborczych ,drogi Panie,jeżeli według Pana cuda się zdarzają, to dlaczego jednym z tych cudów nie miałoby być zrealizowanie zużytego hasła,,Przyszłość ludzi młodych"
P.S. A czego Pan oczekuje od władz samorządowych ,bo jak na razie to tylko Pan wszystko i wszystkich krytykuje,pozostając przy tym jednostką bierną.
Edytowane przez karolswiatek dnia 16-11-2010 17:08 |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 16-11-2010 20:54 |
|
|
Panie Karolu we wcześniejszej wypowiedzi przytoczyłem Pański tok myślowy i właśnie "konia z rzędem...". Raz Pan mówi aby na Pana głosować a z drugiej strony aby nie wierzyć w cuda i samemu robić co trzeba. To po cholerę mam na Pana głosować?
Czy to znaczy, że nie Pan się zgadza z PiSem tylko oni z Panem? Proszę nie brać tego do siebie ale odrobina skromności wskazana.
Nie krytykuję wszystkich i wszystko tylko wskazuję rozbieżności w tym co ktoś mówi, nie wspominając różnicy w tym co mówi a robi.
Tak więc Panie Karolu skoro jest Pan kandydatem to zapraszam do przedstawienia tego co Pan dla mnie zrobi skoro mam oddać na Pana swój głos.
A na nauczenie się radzenia ze swoim "nieokrzesaniem" chyba już dawno była pora - miejsce spotkań Samorządu Gminy to raczej nie ten moment bo może tylko prowokować do kłótni a nie konstruktywnego działania.
PS i proszę nie myśleć że czuję do Pana jakąś antypatię - nic z tych rzeczy. Po prostu widzę dużo sprzecznych wypowiedzi w Pana postach.
Pozdrwiam
Edytowane przez Obywatel_z_Bialaczowa dnia 16-11-2010 20:57 |
|
Autor |
karolswiatek
Użytkownik
Dodane dnia 17-11-2010 08:19 |
|
|
Szanowny Panie,przejrzałem Pana wypowiedzi na różnych forach i wywnioskowałem z nich,że ciężko jest znaleźć osobę z którą by się pan zgadzał . Szuka Pan tylko zaczepki i na siłę udziela Pan rad ,uważając przy tym tylko i wyłącznie swoje racje.
Jeżeli nie chce Pan na mnie głosować to nie będę Pana na siłę przekonywał do mojej osoby,bo nie jestem w stanie NIC zrobić dla osoby której nic nie pasuje . Mam też nadzieję że znajdą się ludzie ,którzy mimo wszystko nie będą głosowali na partię ale na konkretną osobę,bo akurat dla mnie nie liczy się z której strony sceny politycznej stoisz ,tylko to co jesteś w stanie zrobić i jak postępujesz wobec społeczeństwa,które ci zaufało. Dla mnie osobiście każdy jeden oddany na mnie głos będzie moim małym sukcesem.
|
|
Autor |
klemens
Użytkownik
Data rejestracji: 24.11.08 |
Dodane dnia 17-11-2010 09:01 |
|
|
"(...)Mam też nadzieję że znajdą się ludzie ,którzy mimo wszystko nie będą głosowali na partię ale na konkretną osobę,bo akurat dla mnie nie liczy się z której strony sceny politycznej stoisz ,tylko to co jesteś w stanie zrobić i jak postępujesz wobec społeczeństwa,które ci zaufało.(...)
Uważam, że to co napisał Pan Karol, to właściwe podejście do wyborów samorządowych. Tu nie powinno się głosować tak jak w wyborach politycznych do Sejmu. Ważny jest człowiek, a nie ugrupowanie, z którego startuje.
Jem jabłka! |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 17-11-2010 10:15 |
|
|
klemens napisał/a:
Uważam, że to co napisał Pan Karol, to właściwe podejście do wyborów samorządowych. Tu nie powinno się głosować tak jak w wyborach politycznych do Sejmu. Ważny jest człowiek, a nie ugrupowanie, z którego startuje.
Tak zgadzam się z Panem ale tylko w części, gdyż jest coś takiego jak lojalność względem partii a to nie zawsze działa tak jak byśmy tego oczekiwali - zobowiązania za poparcie i start z listy z pewnością będzie trzeba kiedyś spłacić.
A jeśli ktoś zmienia poglądy tylko po to aby wejść na listy wyborcze z jakiego ugrupowania i dostać dodatkowe poparcie z jakiegoś kręgu osób to nie świadczy najlepiej o nim - chyba że się mylę to proszę mnie poprawić.
Pozdrawiam |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 17-11-2010 10:25 |
|
|
karolswiatek napisał/a:
Szanowny Panie,przejrzałem Pana wypowiedzi na różnych forach i wywnioskowałem z nich,że ciężko jest znaleźć osobę z którą by się pan zgadzał . Szuka Pan tylko zaczepki i na siłę udziela Pan rad ,uważając przy tym tylko i wyłącznie swoje racje.
Jeżeli nie chce Pan na mnie głosować to nie będę Pana na siłę przekonywał do mojej osoby,bo nie jestem w stanie NIC zrobić dla osoby której nic nie pasuje . Mam też nadzieję że znajdą się ludzie ,którzy mimo wszystko nie będą głosowali na partię ale na konkretną osobę,bo akurat dla mnie nie liczy się z której strony sceny politycznej stoisz ,tylko to co jesteś w stanie zrobić i jak postępujesz wobec społeczeństwa,które ci zaufało. Dla mnie osobiście każdy jeden oddany na mnie głos będzie moim małym sukcesem.
Dobrze, Panie Karolu widzę że Pańskie ego i brak argumentów nie pozwalają na schylenie się po głosy takich ludzi jak ja, których nie omieszkał Pan sklasyfikować według własnych potrzeb (nawet się o to nie gniewam bo to świadczy o Pańskiej bezradności w dyskusji).
W związku z tym proszę napisać co Pan zrobi dla pozostałych wyborców z naszej gminy i czemu mają głosować właśnie na Pana.
Jednocześnie proszę mi nie imputować, że nie jestem otwarty na dialog, wystarczy aby rozmówca miał odpowiednie merytoryczne argumenty, które by mnie przekonały - to wszystko.
Poza tym po tym co przeczytałem zmieniam zdanie, jak Pan widzi jednak jestem w stanie je zmienić, zdecydowanie taką formą polemiki pasuje Pan do PiSu - tam na porządku dziennym są ataki na innych w sytuacji gdy już nie ma nic więcej ciekawego do powiedzenia a trzeba narobić szumu wokół siebie.
Życzę powodzenia i liczę że może jednak skusi się Pan i napisze coś o swoich obietnicach wyborczych - może i ja Pana poprę dla dobra swoich dzieci - kto wie |
|
Autor |
klemens
Użytkownik
Dodane dnia 17-11-2010 10:45 |
|
|
"Obywatel_z_Białaczowa" nie zawiódł ani p. Karola, ani mnie. Głos Stentora to chyba już jego nawyk. Widocznie zatracił zdolność mówienia i pisania rzeczy przeciętnych...
Panie "O_z_B", rozumiem, że pisać Pan musi, bo inaczej się udusi.
Jem jabłka! |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 17-11-2010 13:12 |
|
|
Panie klemens nie wiem czy to oficjalna koalicja z Panem Karolem ale, dla jasności, nie widzę powodu aby stawać w opozycji. Po prostu dyskutujemy o wyborach a to z założenia tematy budzące emocje i różnice. A im więcej różnic tym bogatsza rozmowa i ciekawsze wnioski.
PS Rymowanie to jeszcze nie wierszy pisanie |
|
Autor |
karolswiatek
Użytkownik
Dodane dnia 17-11-2010 13:54 |
|
|
Szanowny Obywatelu ,w rzeczy samej nie jestem zdziwiony z powodu Pańskich ataków na moją osobę i innych osób,które w jakiś sposób staja po mojej stronie. Było rzeczą oczywistą ,że nikt nie podejmie dyskusji z Panem z jednego prostego powodu -z Panem nie da się dyskutować w racjonalny sposób . Jedyne co Pan Szanowny potrafi to wieszanie przysłowiowych psów na Pana oponentach .
Nie mam zamiaru dyskutować z Panem na tym forum, dlatego że nie wiem z kim rozmawiam a przede wszystkim o co mojemu szanownemu rozmówcy chodzi.
Mam jeszcze jedną propozycję ,nie to żebym czuł do Pana antypatię -nic z tych rzeczy, może właściwszym nickiem dla Pana osoby byłby,, Guru z Białaczowa" I tak jak mówiłem na początku jestem otwarty na dyskusje ,ale na zdrowych warunkach ,podałem swój mail i nigdy nie byłem anonimowy na żadnym z forum ,prosił bym o to samo Szanownego Obywatela ale do ujawnienia się i podjęcia twardej dyskusji trzeba mieć...
P.S. Nie będę pisał co trzeba mieć ,bo znów według niektórych będę niekulturalny
|
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 17-11-2010 14:48 |
|
|
Dobrze Panie Karolu to jakie wymogi musi spełnić osoba, z którą Pan będzie raczył dyskutować???
Czy jest opcja aby podjął Pan dyskusję z kimś kto się z Panem nie zgadza i nie musi się obawiać że narobi sobie wrogów mówić wprost to co myśli?
Rozumiem, że jak już nie ma innych argumentów to najlepiej zaatakować w anonimowość i udowodnić jakie to ma się wielką odwagę... to już naprawdę zdarta płyta i proszę się skupić na meritum sprawy bo do chwili obecnej ani ja ani nikt inny nic nie usłyszeliśmy z Pana strony poza swoim wyniosłym zachowaniem.
Proszę napisać co muszę zrobić, jak pisać, aby Pan zrozumiał i podjął rzeczową dyskusję?
Pozdrawiam i proponuję się tak nie denerwować
Edytowane przez Obywatel_z_Bialaczowa dnia 17-11-2010 14:52 |
|
Autor |
klemens
Użytkownik
Dodane dnia 17-11-2010 18:16 |
|
|
Obywatel_z_Białaczowa napisał/a
Czy jest opcja aby podjął Pan dyskusję z kimś kto się z Panem nie zgadza i nie musi się obawiać że narobi sobie wrogów mówić wprost to co myśli?
Ciągle Pan się boi, czegoś, kogoś. To ma Pan to coś o czym pisze p. Karol? "Abo lufa w krzokach" - jak mawiał Gustlik Jeleń?
Jem jabłka! |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 17-11-2010 20:59 |
|
|
klemens napisał/a:
Ciągle Pan się boi, czegoś, kogoś. To ma Pan to coś o czym pisze p. Karol? "Abo lufa w krzokach" - jak mawiał Gustlik Jeleń?
Szanowny klemensie, martwi mnie twoje zainteresowanie moimi j***, mam tylko nadzieję że to nic poważniejszego
Poza tym pisze to ktoś kto sam się chowa pod pseudonimem, a to zakrawa już na jakiś "żart"!
I drobne przemyślenie: czy w tej dyskusji istotna jest dolna czy górna część ciała? Proponuję się przełączyć, choć na jakiś czas, na górną partię i dostrzec główny temat dyskusji - wówczas będzie więcej konstruktywnej merytoryki.
Pozdrawiam |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 19-11-2010 08:13 |
|
|
No cóż, Panie Karolu bardzo mi przykro że zlekceważył Pan nie tylko mnie ale także pozostałych wyborców. Jeśli ma Pan taką postawę przed głosowaniem to co będzie po ewentualnym wyborze?
PS Przy takiej postawie chyba faktycznie każdy zdobyty głos będzie można traktować jak sukces - choć nie wątpię, że nowi znajomi z PiSu wesprą swojego człowieka. |
|
Autor |
klemens
Użytkownik
Dodane dnia 22-11-2010 13:52 |
|
|
Jeżeli gmina liczy mniej niż 20 000 mieszkańców wybory do rady gminy lub rady miasta są większościowe. Mandaty możliwe do uzyskania w okręgu otrzymują osoby które dostały kolejno największą liczbę głosów, niezależnie z jakiej listy startują. Liczba głosów oddanych na listę ma znaczenie tylko w przypadku jednakowych wyników uzyskanych przez kandydatów.
Jem jabłka! |
|