Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów.
News Search:
Strona Główna · Historia - czy Hitler był w Białaczowie? · Znani z Białaczowa · Artykuły · Download · Linki · Galeria · OGŁOSZENIAListopad 25 2024 10:50:16
Obecny adres IP
18.117.71.239
Nawigacja
Statut
Ogłoszenia drobne
Strona Główna
Pogoda - Białaczów
Historia - czy Hitler był w Białaczowie?
Oświadczenie
LKS Białaczów
Kontakt
Szukaj
OGŁOSZENIA
Archiwum newsów
NASZE INICJATYWY
NOSTALGIA BAND
Ostatnie Artykuły
"Przeniknąć siebie...
Melancholia końca r...
Diagnoza stanu rzeczy.
Stracone pokolenie?
Nasze dzieci - nasz...
Użytkowników Online
Gości Online: 4
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 327
Nieaktywowany Użytkownik: 0
Najnowszy Użytkownik: Uloni1
Orkiestra dęta
Najnowszy Album

Parczów
Losowa fotografia
Zaprzyjaźnione strony
Szkoła Podstawowa w Białaczowie
Szkoła Podstawowa - Miedzna Drewniana
BIP
Zespół muzyczny ,,Nostalgia Band-Białaczów
Zobacz Temat
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów. | Rozmowy niedokończone. | Hayde Park.
Strona 1 z 2 1 2 >
Autor SKANDALICZNE ZACHOWANIE!!!
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Data rejestracji: 28.02.10
Dodane dnia 28-05-2010 08:03
Niniejszym kieruję oficjalny wniosek do władz Stowarzyszenia o nakazanie zaprzestania Panu Piotrowi szpiegowania uczestników forum. Pracownicy Stowarzyszenia, szczególnie administrator strony, są tu postrzegani jako strona zaufana, która gwarantuje zachowanie poufności danych wpisywanych przy rejestracji jako użytkownika forum.
Niestety od pewnego czasu Pan Piotr zajmuje się szpiegowaniem uczestników forum oraz podawaniem do publicznej wiadomości informacje dotyczące miejsca pochodzenia internetowych adresów IP, którymi posługują się osoby logujące smiley

TO SKANDALICZNE ZACHOWANIE !!! smiley((
WSTYD!

Dla przykładu wiem o usilnej próbie ustalenia tożsamości mojej osoby - został udostępniony mój adres IP osobą postronnym w celu ustalenia skąd piszę, a teraz w temacie dotyczącym dyskryminacji Pan Piotr sam się do tego niejako przyznał...

PS Proszę się więcej nie wysilać - loguję się za pomocą telefonu komórkowego więc mój adres internetowy obecnie nic Panu nie powie... /wszystkie telefony komórkowe z tej sieci zawsze podają adres swojej głównej siedziby niezależnie od tego gdzie się fizycznie znajdujemy - informacja techniczna z infolinii operatora/.

Piotr Kolczynski napisał/a:
Bardzo ciekawe, że pisze "pani" z IP 89.231.83.121, a to IP z Opoczna. Czyżby ta komisja ( jakaś tam ), miała siedzibę w Opocznie?smiley
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: SKANDALICZNE ZACHOWANIE!!!
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Data rejestracji: 14.11.08
Dodane dnia 28-05-2010 08:56
To bzdura. IP jest dostępne w każdym programie statystycznym np. STAT. Dostęp ma do niego każdy kto posiada zainstalowane statystyki strony. Rzecz jasna mając IP można określić region, z którego ktoś pisze, ale podanie IP nie jest równoznaczne z podaniem adresu pocztowego.

Co do IP z telefonu komórkowego. Zapewniam, że podawane są informacje istotniejsze i ogólnie dostępne dla wszystkich...

A całe zamieszanie ( IP oraz rzekomo rasistowski cytat ) to po prostu próba znalezienia na mnie "haka". Nieudolna i prymitywna.smiley

"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."
http://jednodniowka.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 28-05-2010 10:42
Panie Piotrze dobrze Pan wie że mówię o logach a nie statystykach oglądalności witryny... a same statystyki nie powinny być ogólnodostępne, poza tym (z tego co mi mówił kolega informatyk) z tych statystyk nie da się wywnioskować skąd pochodzi osoba logująca się na danym loginie - to widać tylko w logach serwera, do których ma dojście amin.

Poza tym proszę się zastanowić na diabła mi na Pana jakieś "haki" - osobiście poza powyższym działaniem nic do Pana nie mam, no i "haki" to sposób do eliminowania niewygodnych ludzi - Pan mi w niczym nie przeszkadza - mało tego, doceniam Pana zaangażowanie chociażby w budowie i administracji tej witryny.

Po prostu proszę nie ulegać pokusie i zostawić logi w spokoju pozwalając zachować anonimowość ludziom chcącym takimi tu pozostać - nic więcej...
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 28-05-2010 11:01
Nonsens, IP jest dostępne w każdych statystykach. Logi do niczego nie są potrzebne.

Co do "haków" to zawsze mogą się przydać, prawda? A są tacy, którzy nie mogą bez nich funkcjonować.smiley

Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 28-05-2010 12:37
Naprawdę widzi Pan w statystykach, że taka a taka osoba loguję się na taki a taki login z takiego a takiego komputera (adresu)?

Z tego co wiem to w statystykach widać informację ile było wejść i ewentualnie z jakich adresów, ale czy i na jaki login dane IP się logowało to już tego tam nie ma.

Poza tym są to informacje, które nie powinny być dostępne na zewnątrz i wykorzystywane jako argument w dyskusji (ewentualnie jako "hak"smiley - to jest nieetyczne zachowanie i proszę o jego zaprzestanie.
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 28-05-2010 12:51
Tak. Widzę w statystykach login oraz IP Komputera który dostarcza internet w dane miejsce ( np. Opoczno ).

Rozumiem, że podawanie IP miejscowości jest nie na rękę tym, którzy podszywają się pod rożne instytucje, a później okazuje się, że pisali z Opoczna...

Jak więc widać, niektóre kłamstewka "anonimów" można zdemaskować. smiley

Teresa
Moderator

Miejscowość: Radom
Data rejestracji: 15.11.08
Dodane dnia 28-05-2010 16:12
Jako prezes SPiRGB mogę tylko przeprosić "Obywatela z Białaczowa" za zaistniałą sytuację i z mojego punktu widzenia potwierdzić jego słuszność.
Uważam temat za zakończony i zrozumiały dla obu stron.
Z pozdrowieniami
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 28-05-2010 17:08
Jeśli miał słuszność to czekam w sądzie,smiley ale mam takie wrażenie, że się nie doczekam...

Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 28-05-2010 17:09
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 28-05-2010 19:46
Teresa napisał/a:
Jako prezes SPiRGB mogę tylko przeprosić "Obywatela z Białaczowa" za zaistniałą sytuację i z mojego punktu widzenia potwierdzić jego słuszność.
Uważam temat za zakończony i zrozumiały dla obu stron.
Z pozdrowieniami

Dziękuję - mam nadzieję że nie będzie potrzeby wracania do tego tematu...

Pozdrawiam
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 28-05-2010 19:53
Piotr Kolczynski napisał/a:
Jeśli miał słuszność to czekam w sądzie,smiley ale mam takie wrażenie, że się nie doczekam...

Panie Piotrze czy tylko mnie się wydaje, że doszukuje się Pan tu zupełnie niepotrzebnie złych intencji drugiej strony? Mnie nie chodzi o ciąganie kogokolwiek po sądach, lecz o osiągnięcie pewnego celu jakim jest zachowanie i uszanowanie anonimowości użytkowników forum - nie podoba mi się takie działanie jak miało to miejsce w przypadku Pani Kamili oraz mojej osoby (wiem że mój adres internetowy został podany do wiadomości osobom postronnym).

To kim kto jest nie powinno być argumentem w rozmowie - to jest nieważne. Ważne co jest do powiedzenia a nie kto to mówi...

Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego weekendu smiley
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 29-05-2010 00:16
smiley

mat1410
Użytkownik

Data rejestracji: 20.12.08
Dodane dnia 29-05-2010 21:16
Panie Piotrze , zachowanie niczym nastolatka - ale frajda !!!
"lole" itd.
Za Pańskich czasów jak i za moich, nie było tego , ale można się godnie zachować !!!
Do swoich błędów ciężko się przyznać !!!
Z wiekiem powinno się iść na + , a nie na - .
I znów "Teresa " będzie Pana bronić !!! .
Nie robi się to nudne ??? !!! smiley
Edytowane przez mat1410 dnia 29-05-2010 21:24
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 30-05-2010 21:29
Świat jest iluzją 1410. Wiara czasem oślepia.smiley Jak ktoś słusznie zauważył : "Nadgorliwość jest gorsza niż faszyzm".

Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 30-05-2010 21:32
kolega
Użytkownik

Data rejestracji: 29.12.09
Dodane dnia 02-06-2010 11:14
Więc nie opłaca się już być dziś narodowcem. Życie tak krótko trwa więc po to wszystko. A obowiązki każdy powinien mieć swoje.
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 02-06-2010 11:45
Być może panu się nie opłaca. Żyj pan, więc do woli, ale pozwól, że to moja sprawa kim chcę być.

kolega
Użytkownik

Data rejestracji: 29.12.09
Dodane dnia 02-06-2010 12:35
To załóż pan swoją prywatną stronę czy bloga i pisz pan do woli co pan chce i o czym pan chce. Natomiast na tej stronie na stronie tegoż stowarzyszenia nie ma pan prawa uprawiać żadnej polityki a tym bardziej polityki nawiązującej do faszyzmu. To nie zgodne ze statutem jaki pan sam zatwierdzał.
§ 8
Celem Stowarzyszenia jest:
1. Promocja Gminy Białaczów w sferze kulturalnej i gospodarczej.
2. Kształtowanie opinii publicznej w żywotnych sprawach Białaczowa i gminy.
3. Upowszechnianie wiedzy o historii regionu, pielęgnowanie miejscowych tradycji i obyczajów.
4. Współudział w inicjowaniu i koordynacji działań zmierzających do rozwoju gospodarczego, społecznego turystycznego i wypoczynkowego mieszkańców gminy białaczowskiej.
5. Prowadzenie działalności w zakresie poradnictwa, oświaty, udzielanie pomocy w inicjatywach wpływających na rozwój regionu.
6. Organizowanie lokalnego życia społecznego we wszystkich jego przejawach."

NIGDY WIECEJ FASZYZMU
cyt."
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 02-06-2010 18:24
1. Pan zdaje się nawet nie wie co to takiego faszyzm. Kojarzenie go z Ruchem Narodowym w Polsce jest z pańskiej strony nadużyciem. Całkiem niedawno zamieściłem newsa o por. Marianie Suskiewiczu, który zginął właśnie z rąk faszystów niemieckich. A przecież był narodowcem, należał do Stronnictwa Narodowego. To co? On był też faszystą??

2. Jakiej polityki? Niech pan wskaże miejsce na tej stronie gdzie ja uprawiam politykę? Oczywiście takiego miejsca nie ma. To pan korzystając z różnych nicków próbuje wywołać awanturę krytykując moje motto. Czy uważanie się za Polaka i stwierdzenie, że w związku z tym, ma się obowiązki wobec swej Ojczyzny to polityka?
Jeśli tak pan sądzi to przyznam, że ja tego nie rozumiem.

3. Natomiast jeśli chodzi o motto do pańskiego nicka : "NIGDY WIĘCEJ FASZYZMU". Popieram i podpisuję się obu rękami.

4. Cele statutowe są mi znane i staram się nimi kierować w pracy. Wie pan, myślę, że jednym z największych sukcesów Stowarzyszenia w promocji Gminy i Białaczowa jest ta strona. Dobrze pan wie, że głównym animatorem jej powstania byłem ja i parę innych osób. Ja dbam o jej stronę techniczną ( nie bez potknięć ), więc myślę, że to nie tak mało. Dzięki temu Białaczów można odwiedzić z każdego punktu na świecie.

Sądzę, więc że to co robię robię dobrze.

Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 02-06-2010 19:12
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 02-06-2010 19:03
Do innych czytelników forum. Proszę zwrócić uwagę, że ja nigdy nie zakładałem i nie będę zakładał tego typu tematów, ponieważ uważam pracę w Stowarzyszeniu za apolityczną.
Niestety co jakiś czas pojawiają się ludzie, którzy wywołują celowo tematy nie mające absolutnie żadnego znaczenia, po to aby mnie atakować. Kiedy odpowiadam, natychmiast pada posądzenie o uprawianie polityki.

Zupełnie nie pojmuję po co to robią i nie zamierzam już odpowiadać na ich zaczepki.

Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 02-06-2010 19:10
abak
Użytkownik

Data rejestracji: 09.01.10
Dodane dnia 03-06-2010 19:22
Witam,
Panie Piotrze, rzeczywiście niech się Pan nie przejmuje zaczepkami użytkowników tego forum.
Też nie rozumiem intencji ich autorów.
Dziękuję Panu za pracę na rzecz Stowarzyszenia i prowadzenie tej strony internetowej. Robi Pan to świetnie. To naprawdę doskonała promocja Białaczowa i konkretna praca na rzecz jego rozwoju.
Pozdrawiam
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 07-06-2010 11:09
Panie Piotrze,
przede wszystkim ten wątek powstał nie w nawiązaniu o uprawienie polityki tylko o sposób Pan działania. W tym miejscu także przychylam się do głosów podziękowań za budowę i utrzymanie tej strony. Natomiast myślę, że to nie daje Panu prawa do niektórych zachowań i sposobu wypowiedzi. Nie jest Pan tu osobą wszystko wiedzącą i nieomylną. Poza tym, z przykrością to muszę stwierdzić, zupełnie nie zna Pan zadań administratora/moderatora - osoba zajmująca takie stanowisko zachowuje dystans i obiektywizm a nie gryzie wszystkich, którzy mają inne zdanie i za wszelką cenę broni swoich racji niezależnie od tego czy ją ma czy nie.

Po raz kolejny przed chwilą wykazał Pan, że nadal stosuje Pan inwigiliację użytkowników strony!!! (pisząc że "kolega" posługuje się kilkoma kontami - aby to wiedzieć należy to wcześniej sprawdzić).

Muszę także zauważyć, iż dyskusje z Panem stają się coraz trudniejsze z uwagi na niewybredność wyciąganych argumentów - wiele kont, kim kto jest itp. Nic Panu do tego kto kim jest i skąd pisze!

A teraz odrobiną faktów odnośnie faszyzmu (źródło: Wikipedia):

W Polsce do ideologii faszyzmu odwoływały się w okresie międzywojennym niektóre ruchy narodowe związane z narodowym radykalizmem.

Narodowy radykalizm r11; radykalny odłam nacjonalizmu, który wyodrębnił się w latach 30. XX wieku. Wiązany jest zwykle ze skrajną prawicą, choć nie podzielał prawicowej akceptacji kapitalizmu. Grupy i partie polityczne odwołujące się do skrajnego nacjonalizmu istniały w wielu państwach międzywojennej Europy, jednak terminem NR przyjęto nazywać przede wszystkim ugrupowania polskie. Nazwa Narodowego Radykalizmu popularnie skracana jest do NR lub NaRa. Środowiska związane z ruchem narodowo-radykalnym używają symbolu falangi.

Idee
Według narodowego radykalizmu naród jest najwyższą formą uspołecznienia i najważniejszą zbiorowością dla jednostki, a interes narodu zostaje wyniesiony ponad inne korzyści (np. osobiste, rodzinne, klasowe, regionalne, międzynarodowe). Jednocześnie elementem spajającym naród wg polskiego NR jest religia katolicka. Była to teoria zaczerpnięta z idei Romana Dmowskiego, który postulował:

"Jestem Polakiem r11; więc mam obowiązki polskie(...)"

Chyba nic więcej nie trzeba tu dodawać w tym temacie.

Strona 1 z 2 1 2 >
Skocz do Forum:
Opoczno.info
Hitler w Białaczowie?
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Gniazdo Rodzinne
Zamek i pałac
Zamek
Pałac Platerów
Powstanie Styczniowe
Oficjalna strona miasta Opoczno
PLATEROWIE
MUZEUM w OPOCZNIE
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów