Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów.
News Search:
Strona Główna · Historia - czy Hitler był w Białaczowie? · Znani z Białaczowa · Artykuły · Download · Linki · Galeria · OGŁOSZENIAListopad 25 2024 12:26:25
Obecny adres IP
3.22.70.169
Nawigacja
Statut
Ogłoszenia drobne
Strona Główna
Pogoda - Białaczów
Historia - czy Hitler był w Białaczowie?
Oświadczenie
LKS Białaczów
Kontakt
Szukaj
OGŁOSZENIA
Archiwum newsów
NASZE INICJATYWY
NOSTALGIA BAND
Ostatnie Artykuły
"Przeniknąć siebie...
Melancholia końca r...
Diagnoza stanu rzeczy.
Stracone pokolenie?
Nasze dzieci - nasz...
Użytkowników Online
Gości Online: 4
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 327
Nieaktywowany Użytkownik: 0
Najnowszy Użytkownik: Uloni1
Orkiestra dęta
Najnowszy Album

Parczów
Losowa fotografia
Zaprzyjaźnione strony
Szkoła Podstawowa w Białaczowie
Szkoła Podstawowa - Miedzna Drewniana
BIP
Zespół muzyczny ,,Nostalgia Band-Białaczów
Zobacz Temat
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów. | Białaczów. | Białaczów.
Strona 1 z 2 1 2 >
Autor Wójt jest dobry...
onyks
Użytkownik

Miejscowość: g.białaczów
Data rejestracji: 09.11.10
Dodane dnia 15-11-2010 13:25
W związku z opisaną sytuacją przez "DD" dotyczącą orkiestry dętej biorącej aktywny udział w kampanii, mam pytanie do moderatora?Dlaczego post został usunięty?Czy obiektywna ocena rodziców występujących w obronie ich własnych dzieci nie jest brana pod uwagę? Forum służy do prezentowania własnych opinii (niekoniecznie przychylnych lokalnym władzom) .
Skoro obiektywna ocena podlega cenzurze,napiszmy tak:
"wójt jest dobry ,nie jest zły
kocha ludzi,zwłaszcza gdy
-grają w jednej z nim orkiestrze
na słodycze stać go jeszcze!
Dzieci lubi, obiecuje a na koniec jest....... DZIĘKUJĘsmiley !
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Wójt jest dobry...
jacekr10
Użytkownik

Data rejestracji: 10.01.10
Dodane dnia 15-11-2010 13:40
to jest właśnie demokracja w naszym wydaniu
Teresa
Moderator

Miejscowość: Radom
Data rejestracji: 15.11.08
Dodane dnia 15-11-2010 22:28
Szanowni Forumowicze!!!!.
Składam wyjaśnienie dotyczące usunięcia tekstu napisanego przez DD.
Częściowo winę ponoszę ja , za co z góry przepraszam. Otóż 2 miesiące temu nie mogąc dokonać pewnego wpisu na stronie, w zaufaniu - do jednorazowego użytku - użyczyłam swojego hasła koledze " wikibiera". Temat był pilny i terminowy. Jak widać zawiodłam się. Nawet nie wiem którego dnia , bez mojej zgody wykorzystał ponownie hasło w celu usunięcia powyższego wpisu. Jestem świadoma ,że nie powinnam tego robić, ale ludzi osądzam zawsze według siebie i wiem ,że nie ma ludzi złych , tylko tacy , którzy czasem błądzą.
Informuje ,że hasło jest już zmienione i bez wiedzy mojej lub głównego administratora nic nie ulegnie wycięciu , co jest zgodne z prawem forum.
O przyczynie usunięcia danego tekstu będą Forumowicze informowani.
Z szacunkiem dla wszystkich Forumowiczów ślę przeprosiny i pozdrowienia.
Viki Biera
Użytkownik

Dodane dnia 15-11-2010 23:00
Teresa napisał/a:

Częściowo winę ponoszę ja , za co z góry przepraszam. Otóż 2 miesiące temu nie mogąc dokonać pewnego wpisu na stronie, w zaufaniu - do jednorazowego użytku - użyczyłam swojego hasła koledze " wikibiera".

Brzmi to śmiesznie ale i żałośnie. Każde tłumaczenie jest dobre, ale ponoć tylko winni się tłumaczą. Ja z administracją i moderacją tej strony nie mam nic wspólnego.

Teresa
Moderator

Dodane dnia 15-11-2010 23:05
Ja się nie tłumaczę, tylko wyjaśniam sytuację.
Ocenę wiarygodności pozostawiam Forumowiczom.
Edytowane przez Teresa dnia 15-11-2010 23:17
karolswiatek
Użytkownik

Data rejestracji: 06.12.08
Dodane dnia 16-11-2010 09:41
Witam. Mam taką jedną prośbę,czy ktoś kompetentny mógłby tak naprawdę wyjaśnić co się stało z wątkiem o którym tu dyskutujemy?
Bo tak szczerze mówiąc to mi tu gównem zaczyna trącać i ktoś najzwyczajniej w świecie ,,jaja se robi" z tego forum i jego użytkowników a do tego wszystkiego nie chce się przyznać. Tak czy inaczej uważam osobiście, że ktoś ,kto dopuścił się usunięcia ww wątku jest po prostu gnidą i tchórzem
P.S. Jest też dupowłazem... smiley
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Data rejestracji: 14.11.08
Dodane dnia 16-11-2010 09:56
Stało się tak, jak napisała "Teresa". Nadużyto jej zaufania. Tutaj nic, więcej nie da się napisać czy powiedzieć. Z tego powodu jest mi przykro.

"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."
http://jednodniowka.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
karolswiatek
Użytkownik

Dodane dnia 16-11-2010 10:13
A na jakiej podstawie ten podstępny Viki usunął ten wątek?smiley
DD
Użytkownik

Data rejestracji: 28.08.09
Dodane dnia 16-11-2010 11:16
Vkibiera po prostu.... lubi wójta.smiley
Edytowane przez DD dnia 16-11-2010 11:24
Viki Biera
Użytkownik

Dodane dnia 16-11-2010 12:07
karolswiatek napisał/a:
Witam. Mam taką jedną prośbę,czy ktoś kompetentny mógłby tak naprawdę wyjaśnić co się stało z wątkiem o którym tu dyskutujemy?
Bo tak szczerze mówiąc to mi tu gównem zaczyna trącać i ktoś najzwyczajniej w świecie ,,jaja se robi" z tego forum i jego użytkowników a do tego wszystkiego nie chce się przyznać. Tak czy inaczej uważam osobiście, że ktoś ,kto dopuścił się usunięcia ww wątku jest po prostu gnidą i tchórzem

Masz rację Karol. Zgadzam się z Tobą w 100%. Problem jest tylko jeden, że ja nic nie usuwałem, a w związku z moją wcześniejszą decyzją o zawieszeniu pracy w Stowarzyszeniu przypisuje mi się to co powyżej wykorzystując pewne wydarzenie o którym pisze Tereska a którego ja nigdy nie wykorzystałem bo nie było takiej potrzeby i nie pamiętam żadnych haseł. Choć zdaję sobie sprawę w zupełności, że fakt, że kiedyś podano mi jakieś hasło teraz jest wykorzystane przeciwko mnie. Tylko ja i kilka osób które były w Sobotę w Metro Cafe wie dlaczego tak się dzieje. A co do wójta czy go lubie czy nie. Ja wszystkich lubię i szanuje i daleki jestem od oczerniania kogokolwiek. Jeżeli mam coś do kogoś to mówię mu w oczy. Tereska się o tym przekonała, i to jest jej reakcja. Jej podziękowanie, dla mnie. I ja jej też chciałem podziękować za to , że jest prezesem Stowarzyszenia w imieniu którego udało mi się to , co mi się udało.
Jestem katolikiem i obowiązki mam katolickie.

DD
Użytkownik

Data rejestracji: 28.08.09
Dodane dnia 16-11-2010 12:14
Viki Biera napisał/a:
[quote]karolswiatek napisał/a:

Masz rację Karol. Zgadzam się z Tobą w 100%. Problem jest tylko jeden, że ja nic nie usuwałem, a w związku z moją wcześniejszą decyzją o zawieszeniu pracy w Stowarzyszeniu przypisuje mi się to co powyżej wykorzystując pewne wydarzenie o którym pisze Tereska a którego ja nigdy nie wykorzystałem bo nie było takiej potrzeby i nie pamiętam żadnych haseł. Choć zdaję sobie sprawę w zupełności, że fakt, że kiedyś podano mi jakieś hasło teraz jest wykorzystane przeciwko mnie. Tylko ja i kilka osób które były w Sobotę w Metro Cafe wie dlaczego tak się dzieje. A co do wójta czy go lubie czy nie. Ja wszystkich lubię i szanuje i daleki jestem od oczerniania kogokolwiek. Jeżeli mam coś do kogoś to mówię mu w oczy. Tereska się o tym przekonała, i to jest jej reakcja. Jej podziękowanie, dla mnie. I ja jej też chciałem podziękować za to , że jest prezesem Stowarzyszenia w imieniu którego udało mi się to , co mi się udało.
Jestem katolikiem i obowiązki mam katolickie.[/quote
Edytowane przez DD dnia 16-11-2010 12:21
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Data rejestracji: 28.02.10
Dodane dnia 16-11-2010 13:27
karolswiatek napisał/a:
... jest po prostu gnidą i tchórzem

Panie Karolu sprawa jest może i bulwersująca bo Stowarzyszenie miało być pozapartyjne i nie miało tu być cenzurowania wypowiedzi, ale takie wyzwiska po pierwsze nie przystojną osobie kandydującej w wyborach (kultura obowiązuje), a po drugie zdaje się że regulamin forum zabrania obrażania innych.

Osobiście mam nadzieję, że z każdej takiej sytuacji wyciągane są wnioski i ta lekcja pozwoli nam później uniknąć nieprzyjemnych sytuacji.

Pozdrawiam
karolswiatek
Użytkownik

Dodane dnia 16-11-2010 16:43
Dyskusja rozgorzała na dobre i zaczynają się jak zwykle przepychanki i przechodzenie do rzeczy mniej w tym wypadku istotnym .
Ja ponawiam swoje pytanie do administratorów KTO USUNĄŁ TEN TEMAT?
I nie chodzi tu oto czego temat ten dotyczył,tylko o sam fakt usunięcia
go przez niezidentyfikowaną dotąd osobę .Trochę to dziwne.
P.S. Przepraszam Vikibiera jeżeli mój osąd był przedwczesny .
A jeszcze jedno ,kogo ja tu obraziłem bo zdaje się że winnych nie ma?
Edytowane przez karolswiatek dnia 16-11-2010 17:07
Teresa
Moderator

Dodane dnia 16-11-2010 17:57
Jeśli jest możliwe sprawdzenie daty i godziny usunięcia wpisu, być może będę miała świadków ,że nie ja to zrobiłam. Mój kontakt z komputerem ostatni raz przed wyjazdem do Białaczowa był 10.11 w godzinach 22-23,
a następnie 14.11.2010
Przykro mi , ale będąc w Białaczowie nie mam czasu i warunków na siedzenie w komputerze.Na potwierdzenie tego co napisałam wyżej cytuję kolegę Viki Biera "że fakt,że kiedyś podano mi jakieś hasło" - sam się przyznaje ,że hasło było mu udostępnione.

Nie zaprzeczam ,że Kol. Viki Biera zrobił dużo dla SPiRGB i za to mu chwała.
Wszyscy to potwierdzą. Pozdrawiam.
Edytowane przez Teresa dnia 16-11-2010 18:07
Wawrzyniec Pruski
Użytkownik

Data rejestracji: 13.12.08
Dodane dnia 16-11-2010 18:14
Wstydź sie Wiktorze - za takiego katolika się uważasz, a tak przykazania kościelne łamiesz smiley

Ruch Poparcia Palikota moją drużyną
Edytowane przez Wawrzyniec Pruski dnia 16-11-2010 18:21
Viki Biera
Użytkownik

Dodane dnia 16-11-2010 19:00
[quote]Teresa napisał/a:
Jeśli jest możliwe sprawdzenie daty i godziny usunięcia wpisu, być może będę miała świadków ,że nie ja to zrobiłam. Mój kontakt z komputerem ostatni raz przed wyjazdem do Białaczowa był 10.11 w godzinach 22-23,
a następnie 14.11.2010
Przykro mi , ale będąc w Białaczowie nie mam czasu i warunków na siedzenie w komputerze.Na potwierdzenie tego co napisałam wyżej cytuję kolegę Viki Biera "że fakt,że kiedyś podano mi jakieś hasło" - sam się przyznaje ,że hasło było mu udostępnione.

1. Wejść w panel administracyjny strony i usunąć posta - można z każdego miejsca na kuli ziemskiej. Z Białaczowa również i potrzeba na to 1 minuty. Również z Łodzi, Nowej Huty i Krakowa.
2. Nigdy nie twierdziłem, ze to Tereska usunęła choć miała powody.
3. To mógł zrobić każdy któremu zaufała i podała hasło.
4.To mógł zrobić każdy kto zna hasło do panelu administracyjnego.
5. Nadal pozostaje pytanie kto zna hasło i usunął post.
6. Mam jeszcze pytanie retoryczne. Ile osób tak naprawdę ma kontrole nad stroną to znaczy ile osób zna hasła do panelu administracyjnego.
7. Dziękuje wszystkim tym na których mogłem liczyć na pomoc w tym co robiłem.
8. Nigdy bym nie pomyślał, że pisowskie metody współpracy dotrą do Białaczowa. Ale Radom w końcu nie tak daleko.

klemens
Użytkownik

Data rejestracji: 24.11.08
Dodane dnia 16-11-2010 19:39
Ale Pani Teresa zaufała tylko tobie Vik. Nie odwracaj kota ogonem.

Jem jabłka!
Viki Biera
Użytkownik

Dodane dnia 16-11-2010 20:04
klemens napisał/a:
Ale Pani Teresa zaufała tylko tobie Vik. Nie odwracaj kota ogonem.

A skąd taka pewność. A skąd pewność, że Kraków nie zna hasła. A skąd pewność, ze to Łódź nie usunęła posta. Najprościej komuś było usunąć posta, żeby odwrócić uwagę od głównego wątku, kierując dyskusję na inne tory i sprowadzając podejrzenia na moją osobę, bo najwięcej się wałęsam po Białaczowie robiąc to i owo, dzięki czemu miałem najwięcej do powiedzenia i mogłem stawiać warunki. Ale już nie bedę stawiał żadnych warunków. Żałuje tylko, że znów przegrałem z polityką. I to z polityką w najgorszym wydaniu.

Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Data rejestracji: 28.02.10
Dodane dnia 16-11-2010 21:03
Faktycznie Stowarzyszenie to nie miejsce na politykę - miało być z założenia apolitycznie, niestety z tego co ostatnio obserwuję wcale tak nie jest - co mnie ogromnie smuci.

Co do usunięcia wątku na forum proponowałbym zakończyć temat i przyjąć że ktoś to zrobił przez przypadek, w ferworze pracy i przez roztargnienie.
Ta dyskusja naprawdę donikąd nie prowadzi a tylko psuje reputację i postrzeganie Stowarzyszenia przez pozostałych uczestników forum i mieszkańców naszej Gminy.

Dla dobra Stowarzyszenia proponuję zakopanie topora wojennego i wypalenie fajki pokoju - a nie, tego już w miejscach publicznych robić nie można smiley

Pozdrawiam
Teresa
Moderator

Dodane dnia 16-11-2010 21:08
No cóż ,mówią, że najlepszą obroną jest atak, w tym przypadku nawet polityczny. Jestem zmuszona bronić się. Otóż byłam , jestem i zawsze będę apolityczna.
Popieram zawsze nie partię, a człowieka, który widzi drugiego człowieka i patrzy w przyszłość przez pryzmat swoich możliwości a nie obietnic.
Moją kandydatką do Rady Miasta w Radomiu jest osoba z listy PSL-U ( bo znalazła się na niej podobnie jak Kol Karol na PiS) . Kandydat na prezydenta to lista "Radomianie Razem , a do sejmiku z PO. Taka to ze mnie "polityczka".

I jeszcze coś. Ostatni wpis dał mi pewne skojarzenie.Cyt : "ktoś to zrobił przez przypadek, w ferworze pracy i przez roztargnienie. "
Zadałam sobie pytanie ? Kto jest najbardziej aktywny i "produktywny"na naszej stronie?. Czyżby obywatel Białaczowa i Viki Biera to ta sama osoba?. . Jeśli się mylę, to przepraszam.
Edytowane przez Teresa dnia 16-11-2010 21:34
Strona 1 z 2 1 2 >
Skocz do Forum:
Opoczno.info
Hitler w Białaczowie?
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Gniazdo Rodzinne
Zamek i pałac
Zamek
Pałac Platerów
Powstanie Styczniowe
Oficjalna strona miasta Opoczno
PLATEROWIE
MUZEUM w OPOCZNIE
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów