Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów.
News Search:
Strona Główna · Historia - czy Hitler był w Białaczowie? · Znani z Białaczowa · Artykuły · Download · Linki · Galeria · OGŁOSZENIAListopad 25 2024 12:46:30
Obecny adres IP
18.119.122.69
Nawigacja
Statut
Ogłoszenia drobne
Strona Główna
Pogoda - Białaczów
Historia - czy Hitler był w Białaczowie?
Oświadczenie
LKS Białaczów
Kontakt
Szukaj
OGŁOSZENIA
Archiwum newsów
NASZE INICJATYWY
NOSTALGIA BAND
Ostatnie Artykuły
"Przeniknąć siebie...
Melancholia końca r...
Diagnoza stanu rzeczy.
Stracone pokolenie?
Nasze dzieci - nasz...
Użytkowników Online
Gości Online: 2
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 327
Nieaktywowany Użytkownik: 0
Najnowszy Użytkownik: Uloni1
Orkiestra dęta
Najnowszy Album

Parczów
Losowa fotografia
Zaprzyjaźnione strony
Szkoła Podstawowa w Białaczowie
Szkoła Podstawowa - Miedzna Drewniana
BIP
Zespół muzyczny ,,Nostalgia Band-Białaczów
Zobacz Temat
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów. | Białaczów. | Białaczów.
Strona 1 z 5 1 2 3 4 > >>
Autor Stowarzyszenie - uwagi/sugestie/opinie
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Data rejestracji: 28.02.10
Dodane dnia 20-03-2010 00:57
Witam,
Pozwoliłem sobie założyć ten temat aby w miejscu publicznym była możliwość dyskutować na temat działalności Stowarzyszenia. Pomysł ten nasunął mi się dziś i wynika po parotygodniowej obserwacji zdarzeń zachodzących na Waszej stronie internetowej.

W tym miejscu chciałbym poruszyć trzy zagadnienia:

1. Intryguje mnie § 8 pkt. 2 statutu Stowarzyszenia - wynika z niego, że zamierzeniem Stowarzyszenia jest wpływanie na opinię ludzi i jej kształtowanie według własnych... no właśnie czego potrzeb, wizji Zarządu czy jeszcze czegoś innego?

/dla przypomnienia: "2. Kształtowanie opinii publicznej w żywotnych sprawach Białaczowa i gminy."/

2. Życzyłbym sobie /jak sądzę piszę to w imieniu wielu mieszkańców naszej gminy/ aby Stowarzyszenie było możliwie obiektywne i postronne. Niestety ostatnie wydarzenia obrazują, że tak nie jest /nie poruszam tu kwestii czy wyrażane opinie są słuszne czy nie/. Moim zdaniem osoby mające bezpośredni wpływ na samo Stowarzyszenie czy na treść tej witryny powinno zachować powściągliwość lub prezentować jasne i oficjalne stanowisko Stowarzyszenia, ewentualnie wypowiadając się powinny zastrzegać, że jest to jego własna opinia a nie stanowisko Stowarzyszenia /ogólnie funkcjonujące zasady/.

3. Myślę także, że w ważnych/istotnych sprawach Stowarzyszenie powinno zajmować oficjalne stanowiska poprzedzone dyskusją umożliwiającą uwzględnienie wszystkich argumentów i podawanie go do publicznej informacji aby wszyscy mogli wyrobić sobie opinię o tym gdzie zmierza i jakie zapatrywania mają członkowie Stowarzyszenia.

Poza tymi trzema wątkami i w pewnym nawiązaniu do nich chciałbym aby zachować także obiektywizm w sprawie zamieszczanych materiałów na stronie internetowej. Głównie chodzi mi tu o link do strony "Polskiego Stowarzyszenia Energii Wiatrowej", który pewnie pojawił się na skutek dyskusji o wiatrakach. Pomimo, iż moja opinia na temat tej inwestycji jest jednoznaczna /jestem całym sercem ZA/ to zamieszczenie tego linku uważam za zdecydowanie nieobiektywny - chyba logiczne że strona takiego stowarzyszenia nie będzie obiektywna i będzie traktowała tylko o pozytywnych stronach tych rozwiązań chwaląc je pod niebiosa...

Przy tej okazji chciałbym zrozumieć sens umieszczenia linku do kapeli rockowej??? Przecież to nie jest zespół z naszej gminy, nie promuje naszej gminy itd. Dlaczego więc się tu znalazł ten a nie inny?

Pozdrawiam

PS rozmyślnie napisałem to w formie publicznej a nie na priva aby zmotywować innych do dzielenia się swoimi uwagami oraz do zachowania możliwie jak największej przejrzystości Stowarzyszenia smiley
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Stowarzyszenie - uwagi/sugestie/opinie
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Data rejestracji: 14.11.08
Dodane dnia 20-03-2010 20:00
Postaram się odpowiedzieć na pańskie pytania oraz wątpliwości.

3. Jest rzeczą zupełnie oczywistą, że oficjalne stanowisko Stowarzyszenia będzie upubliczniane na stronie. Do tej pory nie było sytuacji, która wymagała by zajęcia przez Nas stanowiska oficjalnego. Stąd brak takowego na www.stowbial.pl

2. Myślę, że tu może Panu chodzić o moje wypowiedzi na forum. Przecież samo określenie "forum" mówi już o tym, że chodzi o swobodną dyskusję. Moje wypowiedzi są więc niczym innym, jak tylko moimi prywatnymi opiniami. Nie podpisuję ich jako osoba funkcyjna w Stowarzyszeniu. I choć samo forum jest integralną częścią strony, ma zadanie przedstawiania prywatnych opinii osób tam piszących.
Co do linku, zapewniam Pana, że na stronie do, której prowadzi wymienione są również zagrożenia związane z eksploatacją wiatraków. Nadto internet zawiera całą gamę informacji na w/w temat.

1. To chyba naturalne, że powołując do życia organizację chcemy by ona miała wpływ na poglądy lokalnej społeczności. To właśnie dla ludzi jest stworzona. Każdy kto chce mieć wpływ na opinie SPiRGB ma możliwość wstąpienia do Stowarzyszenia i wzięcia udziału w dyskusji wewnętrznej.

Proszę tylko wziąć pod uwagę, że to jest forum i to co piszę jest moją prywatną opinią. Każdy inny członek SPiRGB nie musi się z nią zgodzić. Jeśli jednak zadał Pan kilka pytań, podał kilka wątpliwości postanowiłem na nie odpowiedzieć. Pozdrawiam.

"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."
http://jednodniowka.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 20-03-2010 20:15
1. Poglądy głoszone w komentarzach i na forum są poglądami ich autorów.
2. Redakcja strony nie ponosi odpowiedzialności za treści zawarte w komentarzach.
3. W treści komentarzy zabrania się:
I) używania wulgaryzmów, epitetów i inwektyw powszechnie uważanych za obraźliwe
II) atakowania kogokolwiek ze względu na jego cechy osobowe
III) propagowania zachowań uważanych powszechnie za wulgarne i niemoralne
4. Dopuszczalna jest tylko krytyka merytoryczna i udokumentowana.
5. Komentarze nie spełniające warunków z punktów 3 i 4 będą usuwane.

Oto regulamin obowiązujący na forum od początku jego istnienia. Zamieszczony w menu "Nawigacja".

Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 20-03-2010 20:19
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 20-03-2010 20:29
W składzie zespołu "The Arkus" jest Pan Tomasz Aleksander Jańczak. Ponieważ na naszej stronie w zakładce "Galeria" prezentujemy jego zdjęcia wnętrz pałacu oraz naszej miejscowości, zamieszczenie linku traktujemy jako formę podziękowania.

Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 21-03-2010 11:58
Piotr Kolczynski napisał/a:
Postaram się odpowiedzieć na pańskie pytania oraz wątpliwości.

Witam,
Panie Piotrze własnie o to chodzi... raz udziela Pan odpowiedzi w imieniu Stowarzyszenia /choć nie wiem czy jest Pan do tego upoważniony - z całą sympatią/, a innym razem pisze Pan wypowiedzi we własnym imieniu... tylko w jaki sposób mamy to rozróżniać...??? Sądzę, że osoby blisko związane ze Stowarzyszeniem powinny to jasno podkreślać.

A teraz kwestia udzielonych odpowiedzi:

Ad1. Jeśli Stowarzyszenie chce kształtować/wpływać na poglądy lokalnego społeczeństwa powinna wyraźnie określić jakie to poglądy, aby uniknąć rozdźwięku - to coś al'a pogram polityczny partii określający jej poglądy... na tej podstawie można określić czy się zgadzamy z tymi poglądami, czy chcemy być członkiem takiego Stowarzyszenia itd. Poza tym unikniemy różnicy zdań samych członków /szczególnie Zarządu/ w ważnych kwestiach.

Ad2. Tak, m.in. chodziło mi o Pańskie wypowiedzi i problem opisany wcześniej - bardzo łatwo i płynnie przechodzi Pan od własnych opinii do wypowiedzi w imieniu Stowarzyszenia /pytanie czy jest Pan osobą upoważnioną do wypowiedzi w imieniu Stowarzyszenia - odrobina formalizmu ale proszę mi wierzyć, że w ten sposób również unikniemy rozdźwięku wewnątrz Stowarzyszenia/.

Ad3. Niestety tu się nie mogę zgodzić... choćby ostatnio kwestia związana z wiatrakami... Pan (*********), jak wiemy dość aktywnie związany ze Stowarzyszeniem, wyraża b. negatywne opinie o tej inwestycji zniechęcając wszystkich do jej poparcia, Pan jest zdecydowanie za a Pani Teresa, choć chce zachować obiektywizm, wskazała na źródła pochlebnie wyrażający się o tego typu rozwiązaniach... Myślę że Stowarzyszenie powinno zająć jednolite stanowisko i je promować /w końcu chcecie kształtować opinię.../. Takich spraw było i będzie jeszcze wiele...

Pozdrawiam

W związku z prośbą użytkownika Viki Biera, występujące w powyższym tekście nazwisko zostało usunięte przez Administratora.

Edytowane przez Piotr Kolczynski dnia 22-03-2010 07:24
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 21-03-2010 12:00
W składzie zespołu "The Arkus" jest Pan Tomasz Aleksander Jańczak. Ponieważ na naszej stronie w zakładce "Galeria" prezentujemy jego zdjęcia wnętrz pałacu oraz naszej miejscowości, zamieszczenie linku traktujemy jako formę podziękowania.

Czy jeśli bym prowadził własny biznes /sklep, skup czy cokolwiek innego) i na jednej z podstron zamieściłbym kilka fotek z Białaczowa to również mógłbym liczyć na umieszczenie banera na pierwszej stronie Stowarzyszenia???
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 21-03-2010 12:09
A dlaczego nie? Zapraszamy do współpracy.

Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 21-03-2010 12:29
Aby nie dawać Panu możliwości kolejnych pouczeń. Sprawę wiatraków omówi Zarząd na posiedzeniu w kwietniu. O konkretną datę proszę zapytać sekretarza lub prezesa ( wymienieni są w menu "Nawigacja" ). Oświadczenie na ten temat z pewnością zostanie zamieszczone na stronie www.stowbial.pl.

Zapewniam, że Pana sugestie co do pracy w Stowarzyszeniu zostaną wzięte pod uwagę. Najlepiej będzie jednak kiedy osobiście przedstawi je Pan na otwartym zebraniu. Zapraszamy.

Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 21-03-2010 12:35
Proszę nie traktować tego co piszę jako moje złośliwości, czy pouczenia...
to są moje sugestie i przemyślenia, którymi postanowiłem się podzielić z Wami w imię sprawniejszego działania Stowarzyszenia, któremu mocno kibicuję smiley
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 21-03-2010 12:56
Nie odebrałem tego jak złośliwość. Tylko zawsze jest mi przykro kiedy miast przyjść do zainteresowanych i powiedzieć otwarcie swoje poglądy ludzie wolą się ukryć i uprawiać krytykę utajoną. Dalej proszę o przyjście na zebranie i omówienie pewnych kwestii publicznie. To jest zdrowe i najczęściej prowadzi do logicznych konkluzji.

Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 21-03-2010 13:12
A cóż to za różnica czy coś się pisze otwarcie, czy pod pseudonimem... skupmy się na tym co jest napisane a nie kto... Poza tym podkreślam że to sugestie i moje przemyślenia a nie krytyka, sugestie mające na celu konstruktywne wskazywanie kierunku i ewentualnych poprawek mogących usprawnić działanie Stowarzyszenia.

A za zaproszenie serdecznie dziękuję - niestety sprawy zawodowe ograniczają moje możliwości czasowe.
joandrzej
Użytkownik

Data rejestracji: 04.03.09
Dodane dnia 21-03-2010 13:37
Panie Obywatelu z Bialaczowa.Przypomina Pan naszego znanego Polaka. Jest Pan za a nawet przeciw.To juz w naturze Polaka,zeby pouczac innych,ale samemu lepiej sie nie wychylac.smiley
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 21-03-2010 14:08
joandrzej napisał/a:
Panie Obywatelu z Bialaczowa.Przypomina Pan naszego znanego Polaka. Jest Pan za a nawet przeciw.To juz w naturze Polaka,zeby pouczac innych,ale samemu lepiej sie nie wychylac.smiley

A co Panu przeszkadza że udzielam porad, sugestii, z którymi Stowarzyszenie może zrobić co chce /równie dobrze nic/ nie pobierając za to żadnych opłat? Łatwo można wywnioskować, z tego co piszę, że to nie jest krytyka tylko SUGESTIE /piszę to już chyba z piąty raz w tym wątku/.

Jeśli ma Pan jakieś sugestie to proszę się z wszystkimi nimi podzielić - może uda się coś ciekawego z tego zrobić...
Przynajmniej poddaję konkretne pomysły/sugestie - jak na razie Pan mnie tylko z krytykował za to że mam coś do zaproponowania :/
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 21-03-2010 14:14

Co do linku, zapewniam Pana, że na stronie do, której prowadzi wymienione są również zagrożenia związane z eksploatacją wiatraków.

Panie Piotrze przejrzałem ową witrynę /przyznaję że dość pobieżnie/ i niestety nie udało mi się znaleźć nic co mogłoby dać jakiekolwiek argumenty przeciwnikom tej technologii - jeśli byłby Pan tak miły i napisał w którym miejscu /dział, podstrona, artykuł/ udało się je Panu je znaleźć byłbym zobowiązany - z góry dziękuję smiley
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 21-03-2010 15:07
Do "Obywatel_z_Białaczowa"

Szanowny Panie na tej stronie pojawiają się tylko te rzeczy, które są konsultowane z koleżanką Długowolską ( prezesem SPiRGB ) i Zarządem jeśli jest taka możliwość. Tak, więc nie zamieszczam tu tego co mi się podoba lub popieram.
Pańska reakcja na zaproszenie do dyskusji w samym Stowarzyszeniu jest niestety typowa - "Nie mam czasu, bo pracuję". Sądzi Pan, że członkowie Zarządu i inni nie pracują? Pracują, ale starają się znaleźć czas dla współmieszkańców. Próbują coś wokół siebie zmienić. Pan proponuje tylko uwagi co do pracy Stowarzyszenia, rzecz jasna raczej in minus. I to z pozycji anonima, bo w.g. Pana nie ma różnicy czy coś się mówi otwarcie czy zza węgła. A dla mnie jest to istotne.

Tak to już jest, że póty nic się nie dzieje życie płynie dla wszystkich tak samo. I nie ma problemu. Jeśli jednak pojawia się jakakolwiek inicjatywa społeczna natychmiast zjawia się rzesza nauczycieli, którzy wszystko zrobiliby inaczej i oczywiście lepiej. Wolna droga! Nie mniej ludzie tacy powinni zrozumieć, że dana grupa działa zgodnie ze swoimi zasadami i można włączyć się w jej działalność lub zaproponować coś innego.

Mam nadzieję, że jednak znajdzie Pan chwilkę na otwartą dyskusję podczas zebrania SPiRGB. Zapraszam i pozdrawiam.

Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 21-03-2010 15:57
Dygresja.

W pierwszym moim poście w temacie ,,DON KICHOT''czyli walka z wiatrakami, zamieściłem informację z wikipedii o szkodliwym oddziaływaniu wiatraków. Można sprawdzić.

Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 21-03-2010 16:28
Panie Piotrze wyraźnie napisał Pan, iż na stronie do której jest umieszczony link znajdują się także niepochlebne informacje dotyczące technologii turbin wiatrowych... Z uwagi, iż wcześniej zerknąłem i ich nie znalazłem uczyniłem to ponownie, tym razem troszkę wnikliwiej i dalej ich nie znalazłem... W związku z powyższym prosiłem o ich wskazanie, Pan natomiast zamiast udzielić wskazówki gdzie je znajdę zrobił sobie wycieczkę mającą na celu... no właśnie, co?

Jeśli potrzebuje Pan tylko pochlebców dla kontynuowania tej inicjatywy to proszę bardzo, ale w ten sposób to raczej nikt daleko nie zaszedł... Pragnę zwrócić uwagę, że nie jest to krytyka a chęć pomocy przez wskazanie słabszych stron Stowarzyszenia /piszę to już szósty raz/ - widać bardzo nie lubi Pan gdy ktoś stara się pomóc... szkodasmiley

"A dla mnie jest to istotne" - ale to Pański problem, ja na chwilę obecną nie widzę takiej potrzeby... i wartość tego co tu piszę nie powinna mieć znaczenia od mojego imienia i nazwiska /w ten sposób mam o wiele większą swobodę wypowiedzi i nie muszę uprawiać polityki względem kogokolwiek/

Rozumiem, że Stowarzyszenie działa na zasadzie non-profit i jak do tej pory ludzie wykonują tam większość prac nieodpłatnie jednocześnie pracując na własne utrzymanie... tylko nie bardzo rozumiem jak to ma się do całości tematu oraz do mojej osoby - ostatnia odpowiedź jest ewidentnie nakierowana nie merytoryczny charakter tego wątku a na zupełnie niepotrzebny atak na moją osobę... Poza tym nie oczekuję że ktokolwiek będzie się tłumaczył z przedstawionych punktów czy tego, że coś może być lepiej zrobione, to są sugestie nie oskarżenia - a to zasadnicza różnica!

PS określenie "...jeśli jest taka możliwość..." otwiera furtkę na wszelkie możliwe sposoby smiley

Viki Biera
Użytkownik

Data rejestracji: 15.11.08
Dodane dnia 21-03-2010 19:12
[b]Obywatel_z_Bialaczowa napisał/a:[b
Ad3. Niestety tu się nie mogę zgodzić... choćby ostatnio kwestia związana z wiatrakami... Pan Wiktor Biernacki, jak wiemy dość aktywnie związany ze Stowarzyszeniem, wyraża b. negatywne opinie o tej inwestycji zniechęcając wszystkich do jej poparcia, Pan jest zdecydowanie za a Pani Teresa, choć chce zachować obiektywizm, wskazała na źródła pochlebnie wyrażający się o tego typu rozwiązaniach... Myślę że Stowarzyszenie powinno zająć jednolite stanowisko i je promować /w końcu chcecie kształtować opinię.../. Takich spraw było i będzie jeszcze wiele...
Pozdrawiam

Szanowny Obywatelu z Białaczowa Nigdy i nikomu nie udzieliłem zgody na publikację i posługiwanie się moim imieniem o nazwiskiem na tym forum i na każdym innym. Eksponowanie mojego imienia i nazwiska (które jest moim dobrem osobistym chronionym przez prawo) bez mojej zgody jest naruszeniem moich dóbr osobistych. W związku z tym z dniem jutrzejszym wszczynam czynności prawne w tym zakresie. Tym bardziej, że w swojej niby merytorycznej wypowiedzi mija się Obywatel z prawdą. Bo po:

1. Jestem tylko zwykłym członkiem stowarzyszenia nie zasiadającym w żadnym organie jego władzy.
2. Po przez stowarzyszenie ale za zgodą jego władz (zarządu) realizuje i będę realizował swoje pomysły nie mające nic wspólnego z polityką, a wynikające z realnej potrzeby mieszkańców gminy.
3. Opinie i stanowiska wyrażane na tym forum i innych forach są wyłącznie moimi osobistymi opiniami z którymi Obywatel ma prawo się nie zgadzać.
4. Jako anonimowy (dla mnie już nie) użytkownik tego forum nie może Obwatel i nie ma takiego prawa nakazywać władzom stowarzyszenia co mają robić i jakie stanowiska wyrażać . Od tego są członkowie stowarzyszenia,(wymienieni z imienia i nazwiska) władza stowarzyszenia, statut stowarzyszenia i Sąd który to wszystko zarejestrował.
5. W tym punkcie zwracam się do administratora strony z żądaniem, o usunięcie postu z moim imieniem i nazwiskiem, jak również z prośbą o rozważenie usunięcia Obywatela z Białaczowa z grona użytkowników tegoż forum w obawie przed dalszym łamaniem prawa przez niego a tym samym możliwych ewentualnych krzywd wyrządzanych innym użytkownikom .

Edytowane przez Viki Biera dnia 21-03-2010 19:20
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 21-03-2010 21:59
Panie Wiktorze umieszczając swoje zdjęcie chyba nie oczekiwał Pan, że nie zostanie rozpoznany i zostanie anonimowy...

Co do naruszenia Pańskich dóbr osobistych to proszę mi napisać w jaki sposób to uczyniłem... ubliżyłem Panu, dopuściłem się jakiś oszczerstw lub przekłamań... nie sądzę, a nawet jestem przekonany, że nie.
Natomiast zapewniam Pana, że zwrócenie się do kogokolwiek posługując się jego imieniem i nazwiskiem jeszcze nigdy nie zostało przez sąd uznane za wykroczenie - jakiekolwiek wykroczenie.

Gorąco proszę o zachowanie umiaru w formułowaniu gróźb i żądań - na chwilę obecną nie złamałem ani prawa RP ani regulaminu tego forum, a Pana posunięcie mogę chyba tylko odczytać jako usunięcie niewygodnego Panu adwersarza... choć niepotrzebnie, bo to iż różnimy się tylko w poglądach nie oznacza, że personalnie mam coś do Pana.

Pragnę także po raz już nie wiem który podkreślić, że to co piszę... ehhhh chyba nie warto bo i tak nikt tego nie czyta tylko interpretuje po swojemu smiley

Ad1. nie inaczej napisałem, tyle że podkreśliłem iż aktywnym - chyba nie rozminąłem się z prawdą
Ad2. A gdzie napisałem, że ma Pan coś wspólnego z polityką?
Ad4.
a) A to ciekawe... proszę w takim razie śmiało proszę ujawnić moje dane osobowe smiley
smiley Proszę mi wskazać, w którym to miejscu cokolwiek nakazuję Stowarzyszeniu oraz gdzie piszę jakie mają zając stanowisko - to dopiero przekłamanie z Pańskiej strony!
Ad5. no i co tu komentować... proszę o wskazanie jakie to łamię prawo, bo to które znam z pewnością nie. Proszę także o wskazanie jakie to krzywdy mogę wyrządzić innym użytkownikom - jak na chwilę obecną to czysta fantazja i pomówienia...

PS Jeśli ktoś chce być anonimowy to wymyśla sobie NICK i nim się posługuje, a nie daje swoją fotkę i login umożliwiający dodatkową identyfikacją - proszę nie być śmiesznym - odrobina powagi !!!

PS2 Jeśli nie umie Pan docenić moich dobrych chęci to trudno - nic na to nie poradzę. Jeśli samo Stowarzyszenie nie życzy sobie moich sugestii i także nie widzi żadnej wartości w przesłanych sugestiach to proszę napisać to wprost ale nich uczyni to członek Zarządu w imieniu Stowarzyszenia - wówczas daruję sobie, choć z bólem bo kibicuję Wam prawie od początku, wszelkie tego typu działania...
espan
Użytkownik

Data rejestracji: 22.02.10
Dodane dnia 21-03-2010 22:10
Mam propozycje> Niech szanowny Obywatel z Białaczowa ujawni swoje personalia to będzie bardziej wiarygodne niż ten potok mądrości.
Strona 1 z 5 1 2 3 4 > >>
Skocz do Forum:
Opoczno.info
Hitler w Białaczowie?
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Gniazdo Rodzinne
Zamek i pałac
Zamek
Pałac Platerów
Powstanie Styczniowe
Oficjalna strona miasta Opoczno
PLATEROWIE
MUZEUM w OPOCZNIE
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów