Autor |
CENZURA :( |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Data rejestracji: 28.02.10 |
Dodane dnia 21-01-2012 00:00 |
|
|
Panie Potrze ponawiam wpis dotyczący moich gratulacji odnośnie cenzury jaką Pan wprowadził... PO PROSTU REWELACYJNE PODEJŚCIE DO SPRAWY.
Wywalił Pan całe wątki czytane przez setki ludzi i rozwijane przynajmniej przez kilka-kilkanaście osób. Od czasu wyborów nie było tu żadnej aktywności a gdy się pojawiła i ruszyła bardzo drażniące tematy - szczególnie dla niektórych siedzących przy korytku - to Pan po prostu pod przykrywką "chamstwa" wszystko skasował - to jest dopiero chamstwo...
Chciałbym wiedzieć dlaczego nie usunął lub zablokował Pan niektórych wprowadzających owe chamstwo, dlaczego nie skasował Pan tego jednego czy drugiego chamskiego posta tylko wszystko skasował niezależnie od tego na ile ważne były tam poruszane wątki.
Niniejszym domagam się przywrócenia całości skasowanych wątków i ewentualne skorygowanie chamskich wypowiedzi.
Zastanawiam się jak chce Pan rozwijać społeczeństwo obywatelskie zamykając ludziom buzię gdy temat wrze. Po prostu nie mogę wyjść z podziwu.
Mam nadzieję że znajdą się tu inni, którzy poprą mój wniosek i wywrą presję aby skasowane wątki wróciły na swoje miejsce.
PS bardzo żałuję że tak późno mogłem przyłączyć się do dyskusji - praktycznie to już po całej sprawie ale mam nadzieję że przynajmniej zapoznam się z jej treścią. |
|
Autor |
RE: CENZURA :( |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Data rejestracji: 14.11.08 |
Dodane dnia 21-01-2012 00:09 |
|
|
Żaden z tematów, nie mówiąc o postach, zamieszczonych przez ostatnie dni na forum nie został usunięty.
"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..." |
|
Autor |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Dodane dnia 21-01-2012 00:20 |
|
|
Niestety, niektórzy ludzie nie potrafią korzystać w sposób kulturalny z możliwości publicznej wypowiedzi. Zdaje się, że nie rozumieją, iż walka z władzą nie polega na jej opluwaniu i to anonimowo. Takie zachowanie kompromituje piszących w ten sposób i nie przysparza chwały całej gminie. Przecież wypowiedzi na tym forum może przeczytać cały świat, a nie tylko kilka osób z Białaczowa i okolic.
Chyba nie na tym polega promocja gminy..?
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 21-01-2012 04:37 |
|
|
Jej... chyba zbyt późno zasiadłem do komputera - Panie Piotrze przepraszam za niedopatrzenie, niestety przeszło kilka pobocznych wątków i pomyślałem że zostały usunięte. Dziś sobie poczytam i nadgonię - bardzo przepraszam i proszę o usunięcie tego tematu bo jest bezpodstawny.
Pozdr. |
|
Autor |
promyk
Użytkownik
Data rejestracji: 17.01.12 |
Dodane dnia 21-01-2012 06:01 |
|
|
Dziwne ale w tych "pobocznych wątkach "o których pisze Obywatel...,nie ma wpisów z dnia 20.01.2012r. Ale do góry" przeszły" .Prosty ale skuteczny zabieg. Gratuluję wykonawcom.
Na stronie głównej nie wiszą już drażliwe wątki.Jeszcze "CENZURĘ" proponuję w dół i najlepiej zablokować dla pewności.
Zdecydowana poprawa wizerunku STOWARZYSZENIA.Brawo!!!
Edytowane przez promyk dnia 21-01-2012 06:22 |
|
Autor |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Dodane dnia 21-01-2012 06:25 |
|
|
Żadne tematy lub posty nie zostały usunięte.
|
Autor |
promyk
Użytkownik
Data rejestracji: 17.01.12 |
Dodane dnia 21-01-2012 07:03 |
|
|
WIDZĘ, i nie tego( mówiąc nieładnie) się czepiam.
Nawet nie zadałem w moim wpisie pytania jak to się stało,tylko przytoczyłem fakt,że nie ma w "pobocznych wątkach" żadnego aktualnego wpisu z dnia 20.01.2012. Dalszy komentarz pozostawiam innym użytkownikom tego forum.pozdrawiam
Edytowane przez promyk dnia 21-01-2012 07:05 |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Miejscowość: Białaczów
Data rejestracji: 08.01.12 |
Dodane dnia 21-01-2012 07:09 |
|
|
Nie mogę oprzeć się wrażeniu że działa pan, Panie Piotrze na polece nie bądź pod wpływem władz. Dlaczego właśnie pan a nie Pani Teresa, która włączała sie do dyskusji i w sposób bardzo subtelny przypominała o kulturze na forum. Pan to zrobił jak gbur. Pikantny i niekonwencjonalny język w Internecie nie jest niczym nowym. |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 21-01-2012 07:20 |
|
|
Zadaniem administratora jest stymulowanie debaty, nadawanie odpowiedniego kształtu i poziomu merytorycznego a nie wkraczanie z siekierą. |
|
Autor |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Dodane dnia 21-01-2012 07:23 |
|
|
slonko. Ja próbowałem to robić wcześniej, ale jedynym efektem były zarzuty. Teraz nie zamierzam się tłumaczyć. Postąpiłem zgodnie z regulaminem forum oraz własną oceną sytuacji. To wszystko.
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 21-01-2012 07:36 |
|
|
myślę, że będziesz musiał się wytłumaczyć żeby móc podnieść przyłbicę. |
|
Autor |
indywiduum
Użytkownik
Data rejestracji: 18.01.12 |
Dodane dnia 21-01-2012 07:50 |
|
|
Piotrze trzymaj się od wójta z daleka i nie pozwól by miał wpływ na Twoje postępowanie w dłuższej perspektywie przegrasz. |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 28-01-2012 20:16 |
|
|
Zauważyliście jak dziwnie się tu zaczęło dziać, nagle stopowanie, nagle blokowanie, nagle zamykanie tematów itd.
Panie Piotrze proszę o informację o co chodzi, czy to wpływ ludzi z gminy, czy była jakaś forma presji na zakończenie tych dyskusji?
Pytam bo były jakieś słuchy że krytykowanym bardzo to się nie spodobało i zaczęli działać w tej sprawie - czy to prawda?
Wszyscy wiemy jak wiele ludzi jest zależnych w gminie od wójta i jego decyzji, zawsze można znaleźć kogoś z rodziny opozycjonisty, który pracuje w instytucji podległej UG lub ludziom z nimi współpracujących - to jawne zastraszanie ludzi. Mam nadzieję że kiedyś będzie można w Białaczowie mówić otwarcie co się myśli bez obawy, że ktoś z rodziny przez to straci pracę. |
|
Autor |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Dodane dnia 28-01-2012 21:21 |
|
|
Nie czuję się zastraszany. Ja jestem tutaj od tego, aby reagować w przypadku kiedy przekroczone zostają granice dobrego obyczaju. A te zostały przekroczone.
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 28-01-2012 21:28 |
|
|
czy stronniczość administratora w pana przekonaniu jest przekroczeniem dobrego obyczaju |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 28-01-2012 22:20 |
|
|
Wszystkich pragnących zachować anonimowość informuję, że od paru dni jest prowadzona inwigilacja i baczna obserwacja naszych nr IP.
Nie wiem z czyjej inicjatywy i kto bierze w tym udział.
Myślę, że Pan Piotr wiele mógłby nam tu wyjaśnić.
Po każdej wypowiedzi na forum należy stosować chwilowe odłączenie serwera.
Moje IP - Co to za numer? Do czego służy?
Adres IP to liczba 32 bitowa identyfikująca dany komputer, serwer bądź inne urządzenie w sieci, jednocześnie pozwalając na zidentyfikowanie 4 miliardów takich urządzeń. Adres IP ulega zmianie podczas każdorazowego podłączenia komputera/serwera do sieci.
Możliwe jest odnajdywanie informacji określającej położenie geograficzne hosta o podanym adresie IP.
Proszę się nie zdziwić jeżeli po tej wypowiedzi zostanę zablokowany/a na tym forum.
|
|
Autor |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Dodane dnia 28-01-2012 23:36 |
|
|
Nikt nie jest przez nikogo inwigilowany, bo to i nie możliwe i niezgodne z prawem. Administrator nie ma dostępu do indywidualnych IP. Taki dostęp ma tylko dostawca internetu i musi te informacje przechowywać kilka lat (nie pamiętam ile lat, ale chyba 3).
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 28-01-2012 23:44 |
|
|
Od paru dni już nie jest pan wiarygodny. |
|
Autor |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Dodane dnia 28-01-2012 23:55 |
|
|
Nic na to nie poradzę. Przekonanie do siebie kogoś kto wyznaje zasadę : "kto nie z nami, przeciw nam" jest niemożliwe...
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 29-01-2012 00:04 |
|
|
Przypomnę co Pan Piotr napisał - dodane dnia 21-01-2012 01:27 r11; cytuję r11; r30;r30;r30;. rzeczywiście kilku krewkich forumowiczów zostało zablokowanych. I... być może nie tylko się na tym skończy r11; koniec cytatu.
Panie Piotrze czy pan nam grozi? Czy batem dopilnuje pan by w pana folwarku panowały poprawne obyczaje. Bo jeżeli nie batem, to pewnie zidentyfikuje pan IP i dopiero wtedy pokaże nam kto tu rządzi. I wtedy dopiero dobierze się nam do dupy.
A CO? A JAK?
|
|