Witam. Miło mi poinformowac ,że w dniu 10 września o godzinie 16.00 w Białaczowie, wystąpi znany i ceniony aktor z Krakowa p.Andrzej Jurczyński,znany min. jako odtwórca roli Jurczyńskiego w słynnych ,,Spotkaniach z balladą " ,które to mogliśmy oglądac podczas zeszłorocznych Dni Białaczowa . Muszę tu wspomniec ,że ten wspaniały człowiek zgodził się wystąpic zupełnie za darmo a cały dochód z tego przedstawienia przeznaczony zostanie na pomoc ludziom poszkodowanym w niedawnej nawałnicy ,która przeszła nad niektórymi miejscowościami naszej gminy. Pan Jurczyński wystawi spektakl teatralny ,, Spór o zamek czyli Ostatni Zajazd na Litwie" .Spektakl wystawiony będzie jako monodram wg ,,Pana Tadeusza" Adama Mickiewicza.
Mam nadzieję ,że publika dopisze i przyjazd tego znakomitego aktora,
a przede wszystkim człowieka o wielkim sercu nie pójdzie na marne i zbierzemy mnóstwo pieniążków dzięki którym uda się zorganizowac coś dla dzieci rodzin poszkodowanych ,jakiś sprzęt szkolny czy cokolwiek .
Proszę WAS pokażmy jak wielkie są NASZE SERCA
Występ ten odbędzie się także dzięki p.Janowi Jóźwikowi, który to już dwa dni po moim wpisie na tej stronie obiecał swą pomoc i słowa dotrzymał .
Kto w jakikolwiek sposób chciałby się włączyc w ten projekt może dzwonic
do mnie na nr 602 235 076
NO STRESS!!!!!!!!!!!!!!
Autor
RE: Występ znanego aktora na rzecz poszkodowanych przez nawałnice .