Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów.
News Search:
Strona Główna · Historia - czy Hitler był w Białaczowie? · Znani z Białaczowa · Artykuły · Download · Linki · Galeria · OGŁOSZENIAListopad 25 2024 10:45:19
Obecny adres IP
3.141.35.27
Nawigacja
Statut
Ogłoszenia drobne
Strona Główna
Pogoda - Białaczów
Historia - czy Hitler był w Białaczowie?
Oświadczenie
LKS Białaczów
Kontakt
Szukaj
OGŁOSZENIA
Archiwum newsów
NASZE INICJATYWY
NOSTALGIA BAND
Ostatnie Artykuły
"Przeniknąć siebie...
Melancholia końca r...
Diagnoza stanu rzeczy.
Stracone pokolenie?
Nasze dzieci - nasz...
Użytkowników Online
Gości Online: 2
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 327
Nieaktywowany Użytkownik: 0
Najnowszy Użytkownik: Uloni1
Orkiestra dęta
Najnowszy Album

Parczów
Losowa fotografia
Zaprzyjaźnione strony
Szkoła Podstawowa w Białaczowie
Szkoła Podstawowa - Miedzna Drewniana
BIP
Zespół muzyczny ,,Nostalgia Band-Białaczów
Zobacz Temat
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów. | Białaczów. | Białaczów.
Strona 5 z 8 << < 2 3 4 5 6 7 8 >
Autor RE: DRUGIE OBLICZE ......
gladiator
Użytkownik

Data rejestracji: 13.01.12
Dodane dnia 16-01-2012 22:26
Masz racje kogo obchodzi los szarej jednostki ,zgnoić ,opluć,pozostawić bez pomocy .Wadze mają ludzi biednych głęboko w DUPIE polska szara rzeczywistość.!!!!!!

gladiator
Wyślij Prywatną Wiadomość
aga
Użytkownik

Data rejestracji: 16.01.12
Dodane dnia 17-01-2012 07:24
Witam.
Każdy zna powiedzenie, że kij ma dwa końce. Internauci widzą u Wójta tylko jeden koniec. Dziwię się bardzo, że nie widzą drugiego dobrego. Nie bronię go, bo każdy ma wady i zalety, ale trzeba umieć dostrzec i dobre i złe strony. Na każdej wiosce odrestaurowane szkoły, świetlice wiejskie, remize strażackie, nawet figurki. Mamy dwie hale sportowe, boisko "Orlik" i cztery Szkoły Podstawowe. W innych gminach ościennych szkoły do 100 dzieci nie mają racji bytu. U nas są dwie po siedemdziesiąt parę dzieci Miedzna i Petrykozy. Drogi gminne-Wąglany, Zakrzów-Skronina, Parczów-Parczówek utwardzone. Pół gminy skanalizowane a przecież na terenie gminy nie ma zakładów pracy, które by dawały dochody do Urzędu. Dobrze jest krytykować jak się stoi się z boku.
Edytowane przez aga dnia 17-01-2012 18:42
Kamila
Użytkownik

Data rejestracji: 26.05.10
Dodane dnia 17-01-2012 08:44
Moja droga ago to sie nazywa kompleksem nizszosci. Jest to typowy objaw u ludzi ktorzy majac wyolbrzymione wyobrazenie o swojej osobie i swoich mozliwosciach poniesli totalna porazke. Wiec teraz nic im juz nie pozostaje jak tylko krytykowac. Bez wzgledu na to czy slusznie czy nie, bo jak zapewne wiesz odwieczna krytyka jest prawem opozycji. A najzabawniejsze w tym wszystkim jest to , ze kiedy dzisiejsi krytykanci zdobyli by wladze, robili by dokladnie to samo co dzis uwazaja za niegodne. Boli mnie tylko to, wszyscy mienimy sie katolikami (ja jestem gleboko praktykujaca) a nie potrafimy zaakceptowac tego co za sprawa Boga los nam przyniosl. Pozdrawiam wszystkich Kamila.
jacus
Użytkownik

Miejscowość: białaczów
Data rejestracji: 07.01.12
Dodane dnia 17-01-2012 09:32
Ostro bronisz pachołków z gminy ale cóz pewniw tam pracujesz i w dupe włazic szlachcie musisz.A co do tego ze ty jestes katolikiem ,to twoim zdaniem wojt dobrze postapił z panią Gruszczynska pewnie też jest wzorowym katolikiem jak TY!!!
Nasty
Użytkownik

Data rejestracji: 03.09.09
Dodane dnia 17-01-2012 14:43
jacus napisał/a:
Ostro bronisz pachołków z gminy ale cóz pewniw tam pracujesz i w dupe włazic szlachcie musisz.A co do tego ze ty jestes katolikiem ,to twoim zdaniem wojt dobrze postapił z panią Gruszczynska pewnie też jest wzorowym katolikiem jak TY!!!

jacus@
szczerze mówiąc męczą mnie już te obelgi kierowane pod adresem ludzi pracujących w gminie,zarówno z twojego konta,jak i konta innych,dziwnie równocześnie zarejestrowanych członków kółka wzajemnej adoracji,w jakim zdajecie się znajdować.Tak się składa iż niejednokrotnie są to osoby które znam i lubię(jednych mniej,innych bardziej),dlatego uogólnione tytułowanie "pachołkami","cymbałami" i ciągłe przywoływanie jakiegoś włażenia w cztery litery(Swoją drogą,macie z tym jakiś związany fetysz?bo też już to się parokrotnie przewinęło na forum w postach z waszych kont) jest już nawet nie tyle co nudne,a niesmaczne. Zrobiliście sobie festiwal pojazdu po wójcie - ok, macie do tego prawo, wolny kraj,do tego możliwość pozostanie anonimowym w internecie itd.Czy słusznie czy nie - zdania są podzielone. Ale co do tego mają inni pracownicy gminy, których obrażacie, to nie jestem w stanie pojąć.
A z przywoływaniem wartości katolickich to proszę wszystkich - dajcie sobie spokój,bo to akurat nie ma z tematem nic wspólnego.
jacus
Użytkownik

Dodane dnia 17-01-2012 15:27
Jak się zmęczyłes to sobie odpocznij jak się cos nie podoba to nie czytaj . Ja w kazdej chwili mogę podac personalia a ty masz odwage?
tata
Użytkownik

Miejscowość: bezdomny
Data rejestracji: 14.01.12
Dodane dnia 17-01-2012 18:37
Szanowni forumowicze wszyscy macie racje co do wójta i jego otoczenia część pracowników UG to wspaniali ludzie co do wójta to i on ma swoje dobre strony ale moim zdaniem ta równowaga dobra i zła trochę się waha przede wszystkim wójt powinien być ponad podziałami i nie dyskryminować ludzi o innych poglądach co często daje się zauważyć a w szeregi UG niestety wkradł się nepotyzm czego nikt chyba nie zaprzeczy i to jest chyba ten największy problem
onyks
Użytkownik

Miejscowość: g.białaczów
Data rejestracji: 09.11.10
Dodane dnia 17-01-2012 21:18
aga napisał/a:
Witam.
Każdy zna powiedzenie, że kij ma dwa końce. Internauci widzą u Wójta tylko jeden koniec. Dziwię się bardzo, że nie widzą drugiego dobrego. Nie bronię go, bo każdy ma wady i zalety, ale trzeba umieć dostrzec i dobre i złe strony. Na każdej wiosce odrestaurowane szkoły, świetlice wiejskie, remize strażackie, nawet figurki. Mamy dwie hale sportowe, boisko "Orlik" i cztery Szkoły Podstawowe. W innych gminach ościennych szkoły do 100 dzieci nie mają racji bytu. U nas są dwie po siedemdziesiąt parę dzieci Miedzna i Petrykozy. Drogi gminne-Wąglany, Zakrzów-Skronina, Parczów-Parczówek utwardzone. Pół gminy skanalizowane a przecież na terenie gminy nie ma zakładów pracy, które by dawały dochody do Urzędu. Dobrze jest krytykować jak się stoi się z boku.

Cynik to człowiek, który zna cenę wszystkiego, a nie zna wartości niczego.
ps.mało subtelne...podwyżki nie będzie!
psII nie wszystkie info.przez Panią podane są prawdziwe.
2rota
Użytkownik

Data rejestracji: 21.11.11
Dodane dnia 17-01-2012 21:55
powtórzę za slonkiem" Albo jest zamiatanie brudu pod dywan albo potajemne knowania w ścisłym gronie decydentów przy autoryzacji tego wszystkiego przez radę gminy-ludzi, którzy nas reprezentują (niestety) w stanowiącym prawo organie władzy. Jeśli natomiast idzie o choćby najmniejszy postęp np. otynkowanie szkoły to mamy do czynienia z celebrą w asyście księży, władz powiatowych, wojewódzkich, masmediów, nauczycieli, dzieci, młodzieży, radnych, sołtysów itp. oraz oczywiście przy uroczystym obiedzie, wzniosłych przemowach i toastach. I jest pięknie, jest miło, wszyscy się uśmiechamy i wzajemnie poklepujemy po plecach, składamy życzenia, łamiemy opłatkiem. Zła od tego jednak nie ubywa."
2rota
Użytkownik

Dodane dnia 17-01-2012 22:33
Zanim zgaszę światło i pójdę spać do aroganckiej wypowiedzi Agi. Prawdopodobnie pracownicy urzędu.

Zakłady pracy mają przynosić dochody robotnikom i zyski przedsiębiorcom a nie utrzymywać urząd gminy moja droga Ago.

To urząd ma być dla ludzi a nie ludzie dla urzędu.
mnich
Użytkownik

Dodane dnia 17-01-2012 22:35
A ja do AGI.
Czytając dzisiejszy post (przed południem)pomyślałem,że Pani Aga nie z naszego zaścianka bo nie zna nazw naszych miejscowości.Ale widzę, że korekta w nazwie ( dotyczy Sp Miedzna Drewniana)świadczy o tym,że tutejsza
Pani Ago, proszę o korektę liczby dzieci w SP Miedzna Drewniana( może tel do dyrektora szkoły lub szacunkowo pomnożyć przez 2.
pozdrawiam
2rota
Użytkownik

Dodane dnia 17-01-2012 22:50
Nie zasnę dzisiaj. Przez 2 to pani AGA mnoży zasługi naszej władzy.
mnich
Użytkownik

Dodane dnia 17-01-2012 23:11
do 2rota
życzę spokojnej nocy
ps. może będzie kolejna korekta postu Pani Agi
2rota
Użytkownik

Dodane dnia 17-01-2012 23:35
nie wiem jak to jest z mnichami ale ja już powinienem spać. Dobranoc.
MIałem skończyć zdanie wykrzyknikiem ale to już po 22-ej, więc cichutko spać.
2rota
Użytkownik

Dodane dnia 18-01-2012 11:28
Odniosę się do opinii Kamili z dnia 17.01.2012 r. godz. 9.44.

rBoli mnie tylko to, wszyscy mienimy sie katolikami (ja jestem gleboko praktykujaca) a nie potrafimy zaakceptowac tego co za sprawa Boga los nam przyniosl. Pozdrawiam wszystkich Kamila.r1;

Pisze, że jest głęboko praktykująca.
Gdybyś była tak głęboko wierząca jak głęboko jesteś praktykująca(zastanawiam się - dewotka czy faryzeusz) to takich głupot nie wypisywała byś. Nauka taka płynie z aktywności na forum r11; jeżeli chcesz coś upublicznić to zastanów się najpierw nad sensownością i celowością swego przekazu.

Proszę napisz jeszcze jak głęboko jesteś praktykująca.
2rota
Użytkownik

Dodane dnia 18-01-2012 11:43
W związku z tym, że robi się nudno proponuję analizę kluczowej dla sprawy wypowiedzi.

TRZECIE OBLICZE.. czyli burza w szklance wody.

Pani Gruszczyńska zgłosiła się do mnie informując że jest w ciąży. Biorąc pod uwagę bardzo trudną sytuację rodzinną, po ustnym porozumieniu, postanowiłem zatrudnić Panią na stanowisku sprzątaczki, aby zapewnić Jej i Jej rodzinie środki finansowe. Zatrudnienie miało trwać do końca urlopu wychowawczego. Gdy czas ten doszedł końca Pani Gruszczyńska przyniosła zwolnienie lekarskie. Zapewniłem że w czasie jego trwania poszukamy innego zatrudnienia (zatrudnienia RZECZYWISTEGO, a nie FIKCYJNEGO). Pani Gruszczyńska bojąc się chyba że zostanie bez pracy, z niezrozumiałych dla mnie względów zwolnienie lekarskie wycofała (została ZMANIPULOWANA??). Po konsultacji z dyrektor szkoły postanowiłem zaproponować pracę w szkolnej kuchni, co zostało przez Panią Gruszczyńską przyjęte jako cyt. rSpełnienie moich marzeńr1;. Jeśli spełni oczekiwania pracodawcy zostanie zatrudniona w szkole. O udzielanej Jej i Jej rodzinie pomocy może mówić tylko sama, (niech nie wie lewica co daje prawica). Obecnie zaproponujemy odpisanie z podatku jednego procenta z podatku, na leczenie chorego dziecka.
To wszystko..
Życzę więcej wiary w ludzi.. Pozdrawiam.

Jan Jóźwik

P.S. Wściekła nagonka zapoczątkowana przez indywidua które same mają sporo brudu za paznokciami (ich bliscy jak i otoczenie również), jak i indywidua którym zmanipulować się nie pozwoliłem - manipulują na mnie. W związku z tym można spodziewać się jeszcze niejednego jest to pierwsza i ostatnia moja wypowiedź na tym forum

I CO WY NA TO?
I CO?
2rota
Użytkownik

Dodane dnia 18-01-2012 11:47
paskudne indywidua!! nie dokuczajcie panu wójtowi!!!
jacus
Użytkownik

Dodane dnia 18-01-2012 16:18
Trzeba im patrzec na ręce a szczególnie na prace wójta i jego zacną zastepczynie pozbawiąną wszelkich zasad moralnych.
edek
Użytkownik

Data rejestracji: 03.04.10
Dodane dnia 18-01-2012 17:23
Na początek pozdrawiam wszystkich , którym leży na sercu dobro i rozwój naszej gminy (ale wzniośle). Ale na poważnie .Ja także jestem przeciwnikiem rządów i układów , jakie panują w naszym Urzędzie Gminy(co widać z moich wcześniejszych wpisów ) To co napisaliście , to szczera prawda .Rządzi gminą układ o charakterze rodzinnym , z włoska wiadomo jaki (wiemy? o kogo chodzi )Cała ta debata rozpętała się przez Panią Gr. ( nie znam niuansów całej sprawy).Zadam tylko jedno ,jedyne pytanie . Co władze obecnej i poprzednich kadencji zrobiły ,aby zmniejszyć bezrobocie . Jakie działania poczynili wójtowie, aby na terenie naszej gminy powstały miejsca pracy (przykłady Sławno,Mniszków ,Paradyż,Żarnów )Tak szanowni forumowicze Żarnów , bo przecież nowy dom pomocy miał powstać w Białaczowie.Może wtedy pani Gr. znalazła by prace, i wiele innych kobiet z naszej gminy, a tak mamy pozamiatane. Tak na marginesie.Dochody gminy biorą się z portfela podatnika ,im podatnik biedniejszy tym gmina wiadomo jaka .Czyli co ?Wina leży po naszej stronie .MY TA CIEMNA MASA ??????
indywiduum
Użytkownik

Data rejestracji: 18.01.12
Dodane dnia 18-01-2012 17:27
czołem ludkowie! To ja indywiduum. Moja wina, moja wina ...... . Jaki ten nasz wójt biedny.
Strona 5 z 8 << < 2 3 4 5 6 7 8 >
Skocz do Forum:
Opoczno.info
Hitler w Białaczowie?
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Gniazdo Rodzinne
Zamek i pałac
Zamek
Pałac Platerów
Powstanie Styczniowe
Oficjalna strona miasta Opoczno
PLATEROWIE
MUZEUM w OPOCZNIE
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów