Autor |
RE: DRUGIE OBLICZE ...... |
jacus
Użytkownik
Miejscowość: białaczów
Data rejestracji: 07.01.12 |
Dodane dnia 11-01-2012 17:41 |
|
|
Poruszmy jeszcze jeden temat co urząd gminy zrobił aby pomóc pani Gruszczynskiej.Udzielały się nauczycielki ,stowarzyszenie tez było aktywne czesc i chwała im za to.URZĘDU JAKO INSTYTUCJI PANSTWOWEJ W TEJ CAŁEJ SPRAWIE NIE WIDZE CZEMU TAK JEST !!!!! |
|
Autor |
2rota
Użytkownik
Data rejestracji: 21.11.11 |
Dodane dnia 11-01-2012 18:36 |
|
|
Urzędem kieruje wójt a rada gminy umacnia go w jego działaniach |
|
Autor |
Pablo35
Użytkownik
Miejscowość: Parczówek
Data rejestracji: 28.12.10 |
Dodane dnia 11-01-2012 22:01 |
|
|
Cóż polityka to piękne słowo i ma bardzo ładne znaczenie, ale to wszystko. Władza to teraz bardzo często prywata, załatwianie sobie i innym "znaczącym" czegoś, a cała reszta pokrzyczy i przestanie.
Moja mała propozycja do osób zarządzających stroną - może udałoby się w jakiś sposób zamieszczac albo linki do protokołów z posiedzeń Rady Gminy albo skany tych protokołów (próbowałem szukac ale strony o Gminie Białaczów nawet BIP są po prostu koszmarne i nieaktualne) - sądzę, że mogłyby wywiązywac się ciekawe merytoryczne dyskusje
Pozdrawiam wszystkich
Pablo35 |
|
Autor |
Teresa
Moderator
Miejscowość: Radom
Data rejestracji: 15.11.08 |
Dodane dnia 11-01-2012 22:30 |
|
|
Super pomysł, tylko proszę znaleźć osobę , która będzie je przysyłała do administratora, lub najprościej: na forum robimy temat PROTOKOŁY POSIEDZEŃ RADY GMINY i problem rozwiązany. Kto będzie miał możliwość dotarcia do takiego protokołu umieszcza go w tym temacie i DYSKUTUJEMY . Może tak być?? |
|
Autor |
2rota
Użytkownik
Dodane dnia 12-01-2012 06:01 |
|
|
SUPER!!!!!! |
|
Autor |
DD
Użytkownik
Data rejestracji: 28.08.09 |
Dodane dnia 12-01-2012 08:16 |
|
|
Pablo35 napisał/a:
.... może udałoby się w jakiś sposób zamieszczac albo linki do protokołów z posiedzeń Rady Gminy albo skany tych protokołów (próbowałem szukac ale strony o Gminie Białaczów nawet BIP są po prostu koszmarne i nieaktualne) - sądzę, że mogłyby wywiązywac się ciekawe merytoryczne dyskusje
Pozdrawiam wszystkich
nie rozumiem problemu,wystarczy wejść w menu podmiotowe,następnie Rada Gminy i jest to o czym mówisz.
na stronie stowbial jest również zakładka BIP
Edytowane przez DD dnia 12-01-2012 08:18 |
|
Autor |
2rota
Użytkownik
Dodane dnia 12-01-2012 08:52 |
|
|
drogi DD problem jest, ostatni protokół jest z datą pażdziernika zeszłego roku. I o tym proponuję mówić |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Miejscowość: Białaczów
Data rejestracji: 08.01.12 |
Dodane dnia 12-01-2012 09:21 |
|
|
W Gminie Białaczów nie ma jawności działań publicznych. Albo jest zamiatanie brudu pod dywan albo potajemne knowania w ścisłym gronie decydentów przy autoryzacji tego wszystkiego przez radę gminy-ludzi, którzy nas reprezentują (niestety) w stanowiącym prawo organie władzy. Jeśli natomiast idzie o choćby najmniejszy postęp np. otynkowanie szkoły to mamy do czynienia z celebrą w asyście księży, władz powiatowych, wojewódzkich, masmediów, nauczycieli, dzieci, młodzieży, radnych, sołtysów itp. oraz oczywiście przy uroczystym obiedzie, wzniosłych przemowach i toastach. I jest pięknie, jest miło, wszyscy się uśmiechamy i wzajemnie poklepujemy po plecach, składamy życzenia, łamiemy opłatkiem. Zła od tego jednak nie ubywa. |
|
Autor |
Nasty
Użytkownik
Data rejestracji: 03.09.09 |
Dodane dnia 12-01-2012 11:49 |
|
|
Co chcecie żeby tam było, co działało : bilard, tenis stołowy, dyskoteki, sekcje szachowe, taneczne, teatralne czy może klub dziewic i kawalerów , AA (też by się przydał) albo kółko różańcowe. .
Akurat wszystkie wymienione przez Panią propozycje uważam za jak najbardziej słuszne,wszelkiego rodzaju zajęcia ruchowe - jestem za,w końcu sport to zdrowie
AA tylko nie wiem czy by przeszło, bo mentalność niektórych ludzi nie pozwoliła by przejść obojętnie obok tego że ktoś jest alkoholikiem. Wątpię, czy osoba zapisana do takiego kółka mogłaby np. wejść do któregokolwiek sklepu bez krępującej ciszy,tudzież szeptania przez innych klientów na temat tej osoby że ma taki, a nie inny problem.
ps.Co do innych postów skierowanych w moją stronę, to dziękuje za uznanie I niestety, ale nie mam zamiaru się z nikim z was umawiać.Powód jest prosty - nie umawiam się z ludźmi z internetu, a przede wszystkim spotkania z facetami mnie nie interesują Jest wiele portali społecznościowych/randkowych, tam proponuje szukać szczęścia
Serdecznie pozdrawiam
Edytowane przez Nasty dnia 12-01-2012 11:50 |
|
Autor |
jacus
Użytkownik
Miejscowość: białaczów
Data rejestracji: 07.01.12 |
Dodane dnia 12-01-2012 11:57 |
|
|
Widzisz nasty jak chcesz to umiesz sie zachować .Brawo, myslałem ze jestes mało inteligentny zwracam honor . |
|
Autor |
2rota
Użytkownik
Dodane dnia 12-01-2012 16:43 |
|
|
Bardzo proszę powiedzcie mi kto to jest Wawrzyniec Pruski. |
|
Autor |
Kamila
Użytkownik
Data rejestracji: 26.05.10 |
Dodane dnia 12-01-2012 23:34 |
|
|
Tak czytam te Wasze dewiagacje i przyszla mi do glowy stara ale jakze auktualna scena z kabaretu Tey-a. " pani Pelagio gdzie pani pracuje? - tajemnica panstwowa. - A co pani tam robi? - tajemnica państwowa. - 5zł od bombki." Wszystkim mieszkańcom i sympatykom Białaczowa śle pozdrowienia z normalnego swiata gdzie kazdy zna swoje miejsce w szyku i nikt nikogo nie opluwa mimo. ze nikt tu nie jest katolikiem. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. KAMILA |
|
Autor |
Kamila
Użytkownik
Data rejestracji: 26.05.10 |
Dodane dnia 12-01-2012 23:39 |
|
|
Mała errata: winno być "a ile pani tam zarabia? - 5 zł od bombki. |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 13-01-2012 08:42 |
|
|
Kamilo jest nader oczywistym, że nie mieszkając w naszym grajdołku ta sytuacja jest dla Ciebie nienormalna. My tkwiąc w tej nienormalności musimy znosić anormalne sytuacje kreowane przez rządzących. |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 13-01-2012 08:46 |
|
|
Jestem bardzo ciekawa doświadczeń ludzi z normalnego świata gdzie kazdy zna swoje miejsce w szyku i nikt nikogo nie opluwa. Czy tam też ważna jest mądrość rządzących. |
|
Autor |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Data rejestracji: 14.11.08 |
Dodane dnia 14-01-2012 07:35 |
|
|
Witam. Na prośbę Pana Jana Jóżwika - wójta Gminy Białaczów zamieszczam jego oświadczenie dotyczące toczącej się tu dyskusji.
TRZECIE OBLICZE.. czyli burza w szklance wody.
Pani Gruszczyńska zgłosiła się do mnie informując że jest w ciąży. Biorąc pod uwagę bardzo trudną sytuację rodzinną, po ustnym porozumieniu, postanowiłem zatrudnić Panią na stanowisku sprzątaczki, aby zapewnić Jej i Jej rodzinie środki finansowe. Zatrudnienie miało trwać do końca urlopu wychowawczego. Gdy czas ten doszedł końca Pani Gruszczyńska przyniosła zwolnienie lekarskie. Zapewniłem że w czasie jego trwania poszukamy innego zatrudnienia (zatrudnienia RZECZYWISTEGO, a nie FIKCYJNEGO). Pani Gruszczyńska bojąc się chyba że zostanie bez pracy, z niezrozumiałych dla mnie względów zwolnienie lekarskie wycofała (została ZMANIPULOWANA??). Po konsultacji z dyrektor szkoły postanowiłem zaproponować pracę w szkolnej kuchni, co zostało przez Panią Gruszczyńską przyjęte jako cyt. rSpełnienie moich marzeńr1;. Jeśli spełni oczekiwania pracodawcy zostanie zatrudniona w szkole. O udzielanej Jej i Jej rodzinie pomocy może mówić tylko sama, (niech nie wie lewica co daje prawica). Obecnie zaproponujemy odpisanie z podatku jednego procenta z podatku, na leczenie chorego dziecka.
To wszystko..
Życzę więcej wiary w ludzi.. Pozdrawiam.
Jan Jóźwik
P.S. Wściekła nagonka zapoczątkowana przez indywidua które same mają sporo brudu za paznokciami (ich bliscy jak i otoczenie również), jak i indywidua którym zmanipulować się nie pozwoliłem - manipulują na mnie. W związku z tym można spodziewać się jeszcze niejednego jest to pierwsza i ostatnia moja wypowiedź na tym forum.
"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..." |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 14-01-2012 08:09 |
|
|
Debata nad kluczowymi i żywotnymi problemami gminy nazwana burzą w szklance wody. Tylko nasz wójt może mieć taki stosunek do problemu. Panie Kolczyński gratuluję odwagi. Czy w ramach otrzymanego pełnomocnictwa podejmie się pan obrony. W zaprezentowanym oświadczeniu nie ma odpowiedzi na pojawiające się pytania. |
|
Autor |
2rota
Użytkownik
Dodane dnia 14-01-2012 08:43 |
|
|
Piotrek nie daj się zmanipulować on ma do dyspozycji BIP,
P.S, te indywidua to ja to ty to mieszkańcy Białaczowa i okolic. |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 14-01-2012 09:22 |
|
|
Wśród kogo wójt widzi wrogów:
- indywidua które same mają sporo brudu za paznokciami
- (ich bliscy
- jak i otoczenie również), jak i
- indywidua którym zmanipulować się nie pozwoliłem
Panie wójcie prosimy o dalszą wyliczankę. To na pewno nie jest koniec
|
|
Autor |
2rota
Użytkownik
Dodane dnia 14-01-2012 09:48 |
|
|
pytanie, jeżeli wójt stosuje zatrudnienie fikcyjne to czy odpowiednie służby państwowe nie powinny zareagować, czy organ kontrolny gminy nie powinien zareagować, kto powinien ten fakt zgłosić do prokuratora. Coraz więcej pytań nasówa się. |
|