Autor |
RE: Jak oceniamy pracę Wójta w Białaczowie |
dzidek_
Użytkownik
Data rejestracji: 28.03.10 |
Dodane dnia 29-03-2010 19:24 |
|
|
Drodzy koledzy i koleżanki jeden z moich poprzedników trafnie zauważył, że Pan karolswiatek mości sobie gniazdko. Przecież jest otoczony przez ludzi ściśle związanymi z UG między innymi Radnego piłkarza!
Temat ten miał służyć ocenie pracy Pana Wójta ale jak zwykle wywiązała się kłotnia. Ja osobiście nie widzę w sobie osoby mogącej oceniać pracę Pana wójta wszak na obraz jego pracy składa się praca szeregu pracowników gminy. Mamy przecież w gminie wybitnych specjalistów od pozyskiwania środków unijnych ile takich inwestycji zostało przeprowadzonych? Może czas postawić na doświadczenie osób przyjmowanych do UG?!
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że na naszym podwórku nie pokazała się żadna sensowna alternatywa dla rządzącego układu!
|
|
Autor |
zdzisiu007
Użytkownik
Dodane dnia 29-03-2010 19:28 |
|
|
a dobre nie wiem czy boli mnie brzuch ze śmiechu czy z tego że dziś piekłem ciasto. Jeden z lepszych i aktualnych linków informacyjnych strony wiem że internet to bibloteka wpisów ale TA STRONA MA BYĆ AKTUALNA a oto dobry link http://www.bip.bialaczow.tensoft.pl/index.php?gid=53 skopiuj w wklej w przeglądarkę czy jak tam
|
|
Autor |
zdzisiu007
Użytkownik
Dodane dnia 29-03-2010 19:40 |
|
|
wiem że truje ale gdzie znajdę informacje o przetargach temat aktualny chodzi głównie o docieplenie i wymiana wieźby dachowej i stolarki okiennej za 1,3 mln kochanych polskich złotych. PROSZĘ O POMOC w tej sprawie
Edytowane przez zdzisiu007 dnia 29-03-2010 19:43 |
|
Autor |
dzidek_
Użytkownik
Dodane dnia 29-03-2010 19:49 |
|
|
a dobre nie wiem czy boli mnie brzuch ze śmiechu czy z tego że dziś piekłem ciasto. Jeden z lepszych i aktualnych linków informacyjnych strony wiem że internet to bibloteka wpisów ale TA STRONA MA BYĆ AKTUALNA a oto dobry link http://www.bip.bialaczow.tensoft.pl/index.php?gid=53 skopiuj w wklej w przeglądarkę czy jak tam
A to dobre, ale dobrze szukając znajdziemy tam więcej nieścisłości np . informacje o konkursach na pracowników UG?! |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Data rejestracji: 28.02.10 |
Dodane dnia 29-03-2010 20:16 |
|
|
dzidek_ napisał/a:
Temat ten miał służyć ocenie pracy Pana Wójta ale jak zwykle wywiązała się kłotnia.
Dlaczego kłótnia - po prostu wymiana zdań.
Ja osobiście nie widzę w sobie osoby mogącej oceniać pracę Pana wójta wszak na obraz jego pracy składa się praca szeregu pracowników gminy.
Ale to Wójt za nich odpowiada i to on dobiera sobie współpracowników - podobnie jest w rządzie, za który odpowiada Premier (jeśli przewinienie któregoś z ministrów /pracownik podlegający premierowi/ jest naprawdę duże to Rząd podaje się do dymisji), a za pracowników w firmie odpowiada Prezes, a za pracowników UG odpowiada Wójt.
Mamy przecież w gminie wybitnych specjalistów od pozyskiwania środków unijnych ile takich inwestycji zostało przeprowadzonych? Może czas postawić na doświadczenie osób przyjmowanych do UG?!
Proponowałbym spytać u źródła, ale z tego co słyszałem to (jak na 2-3 osoby się tym zajmujące) całkiem sporo, tylko jakoś o nich mało się mówi - może jest ktoś lepiej poinformowany w tej sprawie?
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że na naszym podwórku nie pokazała się żadna sensowna alternatywa dla rządzącego układu!
To niestety prawda
Proszę zauważyć, że mamy tzw. 'rok wyborczy' i tyle zaniedbań i wpadek - pytanie co by było gdyby to nie był 'rok wyborczy' i nie musiałby zabiegać o głosy mieszkańców gminy???
Dopiero by się działo - strach się bać !!! |
|
Autor |
karolswiatek
Użytkownik
Data rejestracji: 06.12.08 |
Dodane dnia 29-03-2010 21:35 |
|
|
dzidek_ napisał/a:
Drodzy koledzy i koleżanki jeden z moich poprzedników trafnie zauważył, że Pan karolswiatek mości sobie gniazdko. Przecież jest otoczony przez ludzi ściśle związanymi z UG między innymi Radnego piłkarza!
Temat ten miał służyć ocenie pracy Pana Wójta ale jak zwykle wywiązała się kłotnia. Ja osobiście nie widzę w sobie osoby mogącej oceniać pracę Pana wójta wszak na obraz jego pracy składa się praca szeregu pracowników gminy. Mamy przecież w gminie wybitnych specjalistów od pozyskiwania środków unijnych ile takich inwestycji zostało przeprowadzonych? Może czas postawić na doświadczenie osób przyjmowanych do UG?!
A jak tak to co ? Boisz się że Ci kontrkandydat przybędzie ?
I jeszcze jedno -jak ktoś chce kandydować,
to na pewno nie powinien się ujawniać na tym forum,bo w przeciwnym razie obywatele,dzidki i inne jakieś tam ,będą od niego lepsi, mądrzejsi i ,,wnet odkryją jego niecne cele''
Tak więc piszcie sobie dalej i powodzenia życzę. |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 29-03-2010 22:09 |
|
|
karolswiatek napisał/a:
Czyli to co Pan pisze możemy traktować z przymrożeniem oka tzn. pod publiczkę na poczet kampanii promującej Pańską osobę?
to na pewno nie powinien się ujawniać na tym forum,bo w przeciwnym razie obywatele,dzidki i inne jakieś tam ,będą od niego lepsi, mądrzejsi i ,,wnet odkryją jego niecne cele''
Tak więc piszcie sobie dalej i powodzenia życzę.
Dziękujemy (pozwoliłem sobie to napisać w imieniu wszystkich ww) z pewnością skorzystamy - w końcu po to jest to forum.
Jeśli ktoś nie umie merytorycznie obronić swoich racji to może faktycznie są inni, mądrzejsi lub przedstawiane argumenty są kiepskie i nie koniecznie ma się faktycznie rację.
Dialog, szanowny Panie, dialog i merytoryczne argumenty a nie działanie pod publiczkę. |
|
Autor |
karolswiatek
Użytkownik
Dodane dnia 29-03-2010 22:16 |
|
|
A ja mówię ,że tylko i wyłącznie praca i jeszcze raz praca czcze gadanie nic nie daje koniec i kropka. |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 29-03-2010 22:35 |
|
|
Ale to nie jest czcze gadanie - tematy tu poruszane wcale nie są mało istotne (chyba że dla Pana). Ocena pracy Wójta i Radnych jest bardzo ważna, tym bardziej że zbliżają się wybory i ludzie mają prawo wiedzieć co się dzieje w gminie i jak się wywiązują ze swoich obowiązków samorządowcy (a wygląda to bardzo źle). |
|
Autor |
karolswiatek
Użytkownik
Dodane dnia 29-03-2010 22:56 |
|
|
A właśnie że jest,bo skąd mnie wiedzieć ,że np. Pan Obywatel nie jest dajmy na to kandydatem na jedno ze stanowisk w samorządzie i całe to zamieszanie nie jest początkiem pańskiej kampanii wyborczej?
Przecież łatwo jest pod osłoną pseudonimu krytykować innych a przy tym nie narażać własnej dupy.
Ja tam robię swoje, a ocena mojej osoby spoczywa w rekach ludzi do których te działania są skierowane .
|
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 29-03-2010 23:02 |
|
|
To co Pan robi to właśnie dbanie o własną d*pę! Z jednej strony ostrożna krytyka bez podawania imion i narażania się komukolwiek, z drugiej strony obrona władz gminy, z którymi ma Pan powiązania, a z trzeciej lansowanie własnej osoby jako "człowieka czynu" pisząc o załatwianiu tego czy tamtego (większość i tak we własnym interesie).
W społeczeństwie jest przyjęte pewne określenie na takie działanie - dwulicowość .
PS A co z kolegą Radnym, będzie Pan dla niego kontrkandydatem w wyborach? |
|
Autor |
karolswiatek
Użytkownik
Dodane dnia 29-03-2010 23:21 |
|
|
Szanowny Panie Obywatelu nie wiem w jakim społeczeństwie Pan żyje , ale serdecznie współczuję jego członkom. Według mnie jest Pan pieniaczem i osobą szukającą sposobu na rozładowanie własnych, negatywnych emocji .
Uczepiłeś się nas Pan jak przysłowiowy rzep psiego ogona i głupoty wypisujesz tworząc wokół siebie aurę Janosika ,co to wszystkim rozda biednym .
Nie interesuje mnie co Pan o mnie myśli ani pańskie zdanie na temat mojej osoby
A co do pańskiego pytania ,to nie pański interes a jakbyś się człowieku chodź trochę orientował to wiedziałbyś że nie mogę być jego kontrkandydatem |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 29-03-2010 23:48 |
|
|
Widzę, że obiektywna obserwacja Pana postawy i wyrażenie wprost opinii o takiej zachowaniu doprowadziła Pana do złości - nie sądziłem, że prawda tak Pana dotknie i zdenerwuje (szkoda sobie psuć nerwy na noc).
Apeluję o staranniejsze dobieranie słów - zdecydowanie nie jestem pieniaczem tylko piszę wprost jak się sprawy mają, a że to dla Pana i paru innych osób jest niewygodne to trudno.
Nie interesuje mnie co Pan o mnie myśli ani pańskie zdanie na temat mojej osoby
Taka postawa w przypadku kandydowania na funkcję samorządową chyba nie przysporzy Panu zwolenników. Rozumiem, że z każdym kto ma odmienne od Pana zdanie nie będzie się Pan liczył???
Widzi Pan, różnica polega na tym, że ja nie wiem kto jest owym Pańskim kolegą na tym forum, który jednocześnie jest Radnym. Jeśli to już według Pana jest taka obiegowo znana informacja to chętnie ją poznam i wówczas będę bardziej zorientowany.
PS a czego to niby się tak uczepiłem? Osobiście do Pana nic nie mam, ale tolerować dwulicowości nie muszę.
Na koniec gorąca prośba: proszę o dyskusję na argumenty a nie emocje, które prowadzą do zwykłej sprzeczki.
Edytowane przez Obywatel_z_Bialaczowa dnia 29-03-2010 23:50 |
|
Autor |
dzidek_
Użytkownik
Dodane dnia 30-03-2010 06:37 |
|
|
Tak więc piszcie sobie dalej i powodzenia życzę.smiley
Nie, nie boję się kontrkandydata bo nie uważam Cię za takiego!
Swoją opinię wyraziłem bo mam do tego prawo i widzę co się dzieje.
A może patrząc na to z innej strony reakcje obywateli, dzidków i innych dobrze zrobią naszej gminie na czym i Panu zależy, a ze zrozumiałych powodów nie możesz wyrazić złych opinii o swoich kolegach samorządowcach!
Bez urazy Karolswiatek ale z boku tak to wygląda!
Przejdźmy do tematu bo trochę zboczyliśmy z torów! |
|
Autor |
14zBoiska
Użytkownik
Miejscowość: Białaczów City
Data rejestracji: 30.03.09 |
Dodane dnia 30-03-2010 13:43 |
|
|
Czytając wszystkie powyższe posty ewidentnie widac, że wszyscy widzą Wójta jako osobę złą która szkodzi naszej gminie.(remont remizy w Białaczowie, odnowienie ratusza, starania o odnowienie stawu w Białaczowie- to jest zapewne złe ;/) To samo sądzicie o radnych. Z tego co mi wiadomo, to w każdej wiosce jest kilku radnych. I czemu nikt na nich nie narzeka? I nasuwa sie następne pytanie- czy oni zrobili cokolwiek dla "wyborców"??? Ale może warto patrzeć na wszystkich perspektywą tych kilku ostatnich lat, a nie ostatnich miesięcy... Nie próbujcie nam wmawiać że przez 4 lata działy się same nieszczęścia, a gminie doskwierała bieda...;/
... |
|
Autor |
dzidek_
Użytkownik
Dodane dnia 30-03-2010 15:44 |
|
|
Widzisz kolego po to założono ten temat aby każdy mógł wyrazić swoje zdanie. Nikt nie twierdzi, że nic w gminie się nie dzieje można by wymienić jeszcze kilka inwestycji które nasi włodarze przeprowadzili za ich kadencji.
Nasuwa sie jednak pytanie czy aby nie można było zrobić więcej.
Mnie osobiście cieszy, że remontuje sie remize ale na tym poprzestać nie można. Wychodzi na to że w naszej gminie robi się tylko domy wiejskie i remizy, (Zakrzów, Białaczów, Żelazowice to te o których mi wiadomo).
Mam tylko nadzieję, że w świeżo wyremontowanych budynkach nie będą kwitły prywatne interesy!!!
Nie każda wieś naszej gminy ma swojego radnego, a na radnych z Białaczowa narzekają jego mieszkańcy m.in i ja!
|
|
Autor |
zdzisiu007
Użytkownik
Dodane dnia 30-03-2010 20:06 |
|
|
Hmmmmmmmm bardzo poważny temat. Myślę że zrobił wiele istotnych rzeczy dla gminy nie sposób ich wymienić( nie chce się rozpisywać był by to prawdopodobnie post długości statutu stowarzyszenia ). Ale czy zrobił coś ponad fantazje rządzących na wyższym szczeblu. Wykonywał jedynie założenia wynikające z programu. Był jedynie Marionetką . A tu trzeba mieć FANTAZJE DZIADKU |
|
Autor |
kolega
Użytkownik
Data rejestracji: 29.12.09 |
Dodane dnia 30-03-2010 20:28 |
|
|
zdzisiu007. Ulżyj sobie i zawyj!!!! |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Dodane dnia 30-03-2010 21:56 |
|
|
zdzisiu007 napisał/a:
Hmmmmmmmm bardzo poważny temat. Myślę że zrobił wiele istotnych rzeczy dla gminy nie sposób ich wymienić( nie chce się rozpisywać był by to prawdopodobnie post długości statutu stowarzyszenia ). Ale czy zrobił coś ponad fantazje rządzących na wyższym szczeblu. Wykonywał jedynie założenia wynikające z programu. Był jedynie Marionetką . A tu trzeba mieć FANTAZJE DZIADKU
Szczerze mówiąc to mam poważne zastrzeżenia do tej wypowiedzi, w szczególności do listy zasług. Na moje oko samorządowcy nawet nie robią tego co do nich należy, a o wyjściu poza standardy już nawet nie mażąc. Jestem przekonany, że równie wiele (jeśli nie więcej) można znaleźć wpadek, zaniedbań i niedociągnięć - bilans nie wychodzi nawet na ZERO |
|
Autor |
dzidek_
Użytkownik
Dodane dnia 31-03-2010 06:59 |
|
|
Do jakich zasług pytam?!
Czy wy wszyscy nie widzicie, że to co dzieje się w naszej gminie to absolutne minimum tego co można zrobić!? Mydlenie oczu społeczeństwa i nic więcej!
Prawdziwa cnota krytyk się nie boi - czego nie można powiedzieć o naszych włodarzach! |
|