Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów.
News Search:
Strona Główna · Historia - czy Hitler był w Białaczowie? · Znani z Białaczowa · Artykuły · Download · Linki · Galeria · OGŁOSZENIAListopad 25 2024 12:36:11
Obecny adres IP
3.145.38.67
Nawigacja
Statut
Ogłoszenia drobne
Strona Główna
Pogoda - Białaczów
Historia - czy Hitler był w Białaczowie?
Oświadczenie
LKS Białaczów
Kontakt
Szukaj
OGŁOSZENIA
Archiwum newsów
NASZE INICJATYWY
NOSTALGIA BAND
Ostatnie Artykuły
"Przeniknąć siebie...
Melancholia końca r...
Diagnoza stanu rzeczy.
Stracone pokolenie?
Nasze dzieci - nasz...
Użytkowników Online
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 327
Nieaktywowany Użytkownik: 0
Najnowszy Użytkownik: Uloni1
Orkiestra dęta
Najnowszy Album

Parczów
Losowa fotografia
Zaprzyjaźnione strony
Szkoła Podstawowa w Białaczowie
Szkoła Podstawowa - Miedzna Drewniana
BIP
Zespół muzyczny ,,Nostalgia Band-Białaczów
Zobacz Temat
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów. | Białaczów. | Białaczów.
Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Autor RE: Stowarzyszenie - uwagi/sugestie/opinie
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Data rejestracji: 28.02.10
Dodane dnia 21-03-2010 22:26
Proszę spytać Pana Viki Biera - ponoć już wie smiley

to naprawdę jest bez znaczenia - skupmy się na treści a nie autorze smiley

Pozdrawiam
Wyślij Prywatną Wiadomość
espan
Użytkownik

Data rejestracji: 22.02.10
Dodane dnia 21-03-2010 22:29
Jednak skoro ujawnia Pan inne personalia, prosze ujawnic swoje
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 21-03-2010 22:34
Skoro ktoś umieszcza swoje zdjęcie i się podpisuje w sposób... zbliżony do prawdziwego imienia i nazwiska to jego sprawa... Pana/Pani danych personalnych nie znam i mnie nie interesują - niech zadziała to w obie strony smiley
espan
Użytkownik

Data rejestracji: 22.02.10
Dodane dnia 21-03-2010 22:36
Ok ale ja tez nie znałem danych presonalnych użytkownika "Viki Biera" i nie wiedziałem kto to jest a za Pana sprawą juz wiem wiec chce poznac tez Pana, śmiało odrobine odwagi (zna Pan to słowo?)
Viki Biera
Użytkownik

Data rejestracji: 15.11.08
Dodane dnia 21-03-2010 22:40
[quote]Obywatel_z_Bialaczowa napisał/a:
Panie Wiktorze umieszczając swoje zdjęcie chyba nie oczekiwał Pan, że nie zostanie rozpoznany i zostanie anonimowy...

Co do naruszenia Pańskich dóbr osobistych to proszę mi napisać w jaki sposób to uczyniłem... ubliżyłem Panu, dopuściłem się jakiś oszczerstw lub przekłamań... nie sądzę, a nawet jestem przekonany, że nie.
Natomiast zapewniam Pana, że zwrócenie się do kogokolwiek posługując się jego imieniem i nazwiskiem jeszcze nigdy nie zostało przez sąd uznane za wykroczenie - jakiekolwiek wykroczenie. [quote]

I tu się Obywatel myli. Forum to miejsce publiczne. I nie jest ważne czy Obywatel mnie poznał z fotki czy nie. Nie mając do tego żadnego prawa wymienił moje imię i nazwisko, czyli podał je do publicznej wiadomości. Inni użytkownicy nie musieli mnie znać. Teraz już znają za Obywatela pośrednictwem a bez mojej zgody. Tym samym wyrządził mi Obywatel wielką krzywdę. Tym bardziej, że Obywatel posłużył się moim imieniem i nazwiskiem zwracając się do osoby trzeciej na Publicznym forum internetowym wprowadzając wszystkich w błąd, że cyt. Pan Wiktor Biernacki, jak wiemy dość aktywnie związany ze Stowarzyszeniem, wyraża b. negatywne opinie o tej inwestycji zniechęcając wszystkich do jej poparcia. Koniec cytatu. To jest właśnie oszczerstwo. Jeszcze raz napiszę, ze jestem zwykłym członkiem stowarzyszenia bez udział w jego władzach, i nigdy nie wyrażałem złej opinii o żadnej inwestycji, zwracałem tylko uwagę na możliwe zagrożenia które mogą z niej wynikać.

Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 21-03-2010 22:41
zostanę przy swoim... i nie widzę związku
(może kiedyś się skuszę ale mając realną powód a nie dla zaspokojenia czyjejś ciekawości).

temat uważam za zamknięty

Dobranoc
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 21-03-2010 22:55
Panie Viki, jeśli tak Pan woli, Pana podejście do sprawy anonimowości jest śmieszne i proszę wybaczyć ale nie będę nawet tego komentował... Skoro wyrządziłem Panu tak wielką krzywdę to proszę mnie podać do sądu (proszę tylko podać z jakiego paragrafu i którego kodeksu, bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić), tak jak się Pan odgrażał, ja ze swojej strony nie widzę powodu dla kontynuowania tego wątku bo jest on pozbawiony sensu i odbiega znacząco od głównego tematu...
To czy użyłem tego taktując Pana w osobie pierwszej czy trzeciej nic nie zmienia.

Co do negatywnych wypowiedzi na temat inwestycji w wiatraki to chyba nie ulega to żadnej wątpliwości - wystarczy przeczytać temat na forum z tym związany... Sama krytyka - nie ma chyba ani jednej pochlebnej opinii (w takim razie sądzę można przyjąć że nie jest Pan zwolennikiem tego pomysłu).

Nie odpowiedział Pan na pozostałe kwestie m.in. wskazania miejsca gdzie cokolwiek komukolwiek (zwłaszcza Stowarzyszeniu) nakazywałem - o danych personalnych, które rzekomo Pan zna nie wspominając.

PS Panie Viki odrobina powagi...
Edytowane przez Obywatel_z_Bialaczowa dnia 21-03-2010 22:58
Teresa
Moderator

Miejscowość: Radom
Dodane dnia 22-03-2010 00:55
Witam i zastanawiam się , czy potrafię udzielić wyjaśnienia na wszystkie poruszone wątki obiektywnie i postronnie.
1. Jako prezes Stowarzyszenia jestem za wprowadzonym tematem "Stowarzyszenie - uwagi , sugestie opnie." Z wieloletniego doświadczenia na różnych stanowiskach kierowniczych i dyrektorskim, wiem ,że najlepszą szkołą jest nauka na własnych błędach i uwagi innych osób. Zawsze brałam pod uwagę to co mówi pracownik fizyczny, umysłowy, ludzie postronni, pijak, staruszek czy sam prezydent miasta pod którego podlegałam bezpośrednio. Analizowałam wszystkie wypowiedzi i wybierałam to co jest najlepsze dla sprawy, za którą jestem odpowiedzialna.W ten sposób uczyłam się widzieć to, co dla mnie nie było nie zauważalne lub mniej istotne, a miało wpływ na całokształt mojej pracy. Ceniłam sobie krytykę i uwagi, bo to mnie doskonaliło i przyjmowałam z pokorą jeśli uważałam za słuszne.Jeśli nie - walczyłam , operując faktami. Nikt nie urodził się prezesem, dyrektorem, wójtem czy prezydentem i każdy może popełniać błędy mimo ukończonych wielu szkół ( oby ich tylko nie powtarzał!!) Jestem za utrzymaniem tematu i proszę o dalsze uwagi te dobre i te , które pomogą nam udoskonalić naszą działalność również od innych użytkowników.
2. Jest uwaga ,że Stowarzyszenie w poruszanych przez forumowiczów tematach powinno określać się jasno, a nie mieć różne zdania. Wyjaśniam. W kwestiach podejmowania oficjalnych decyzji Stowarzyszenie tworzy oddzielny link używając sformułowań : decyzją , uchwałą , zdaniem Członków Stowarzyszenia lub Zarządu Stowarzyszenia z podpisem Prezes Zarządu lub Zarząd Stowarzyszenia.
Dyskusje prowadzone na powyższym forum są prywatną opinią wszystkich zainteresowanych tematem w tym również członków SPiRGB
3. Zamieszczony link jest moim pomysłem, który ma na celu rozszerzyć zainteresowanym poruszony temat przedstawionym raportem jak również wejściem w Google po hasłem "energia wiatrowa" , gdzie są przeróżne opinie na ten temat. Podałam więc źródło informacji , a nie swoją opinie , choć i do niej mam prawo na forum.
4. Sprawa kolegi Viki -Biera. Myślę ,że miał prawo być oburzonym za ujawnienie Jego nazwisko , mimo ,że wypowiedź zawierała również pochwałę jego osoby. Otóż nie każdy użytkownik strony kojarzy zdjęcie z nazwiskiem i nie wie czy zdjęcie jest właśnie tego użytkownika , czy podstawione, jak to jest w przypadku innych użytkowników . Tak więc ukazanie zdjęcia nawet przy pełnym nazwisku i imieniu na forum internetowym nie jest dowodem wiarygodności przedstawionej osoby.
Co do wypowiedzi na temat wiatraków Viki Biera ma takie samo prawo do wyrażania swojej opinii jak inni użytkownicy . Jest też prawdą,że kolegę nie interesuje polityka i nie jest członkiem zarządu. Jest natomiast ZAPALONYM działaczem nie tylko Stowarzyszenia i tu przyznaję rację obywatelowi.
Uważam ,że wpis kolegi "obywatela" był nie w pełni przemyślany w niektórych wypowiedziach , ale nie ma złych intencji i obrażenia użytkownika VIKI BIERA i innych.
5. Wrócę jeszcze do "określania swojego stanowiska " przez Stowarzyszenie. Otóż Stowarzyszenie nie jest ekspertem ani merytorycznym w sprawie wiatraków, ani ekspertem gospodarczym (ekonomicznym) gminy , aby wyrażać swoje stanowisko.
Mogę tylko powiedzieć ,że poprzemy każdą inicjatywę , która będzie realizowana zgodnie z prawem, będzie posiadała wszelkie ekspertyzy, legalne zezwolenia , będzie służyła rozwojowi gminy, będzie miała rację bytu w dalszej perspektywie egzystencji społeczeństwa. I nie ma znaczenia, czy jest to pomysł UG , czy prywatnej osoby. Ważny jest efekt.
Myślę ,że udzieliłam wyczerpujących wyjaśnień i nikogo nie obraziłam Pozdrawiam wszystkich.

Teresa
Moderator

Miejscowość: Radom
Dodane dnia 22-03-2010 01:33
I jeszcze jedno wyjaśnienie!
Stowarzyszenie nie może "zaciągać" informacji z UG, bo nie jest informowane ani zapraszane na posiedzenia Rady Gminy , a wręcz wypraszane (piszę o własnej osobie). Dla władz lokalnych jesteśmy "złem koniecznym" , które trzeba tolerować. Jest to moje stwierdzenie, ale faktów tym razem nie będę ujawniać dla dobra sprawy !

Ps.Wyżej w tekście popełniłam błąd -jest napisane "co dla mnie nie było nie zauważalne" powinno być "było nie zauważalne". Przepraszam również za inne złe sformułowania , ale jest już 2.30 w nocy, a na poprawę komentarzy nie mam wpływu. DOBRANOC
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 22-03-2010 07:29
Witam,
Pani Tereso dziękuję za wyczerpującą odpowiedź i chciałbym tylko parę słów ze swojej strony, bo z dobrych chęci zrobiła się jakaś mało przyjemna dyskusja...

Ad1. dokładnie o to chodzi - jeśli zostanie tu umieszczone 30-40 wypowiedzi to może stwierdzicie że 3-4 z nich są istotne i zaadoptujecie to co było w nich sugerowane

Ad2. OK. przyjmuję do wiadomości - wcześniej nigdzie nie było jasno ujęte czy osoby np. z Zarządu wypowiadają się w imieniu Stowarzyszenia czy własnym

Ad3. Co do linka to chodziło mi o to, że to strona stowarzyszenia firm działających w tej dziedzinie i raczej nie jest to zbyt obiektywne źródło informacji

Ad4. Żeby było jasne, oczywiście nikogo nie miałem zamiaru urazić, a profil Pana Wikt. był na tyle czytelny (podejrzewam, że podobnie jak dla 90% użytkowników forum - chyba nie kojarzył go tylko ten, kto go w życiu nie poznał), że domyśliłem się jego tożsamości... ale żeby było jasne nigdzie nie napisałem że Viki Biera to imię i nazwisko... Napisałem na forum, że jeden z aktywnych członków Stowarzyszenia /imię i nazwisko a nie imię i nazwisko = VB/ jest przeciwny tej inwestycji... - to tak dla ścisłości.
Natomiast forma rekcji ze strony Viki, moim zdaniem, była mocno przesadzona i nie adekwatna do sytuacji (sądem można straszyć gdy koś naprawdę ponosi szkodę, a Pan Viki de facto sam się zdemaskował informując że wymieniony z imienia i nazwiska osobnik to właśnie on). Dla spokoju wyedytuję swoją wypowiedź skoro to takie ważne (wystarczyło zwrócić uwagę lub poprosić o edycję posta i już...)

Ad5. Tu nie chodzi o eksperckie wypowiedzi - raczej o kreślenie czy Stowarzyszenia jest ZA czy PRZECIW - przecież nie zawsze musi mieć rację lub może mieć inne względy wynikające z lokalnych potrzeb/uwarunkowań.
Jasne i spójne stanowisko mogło by znacznie pomóc jakiejś inicjatywie.

Pozdrawiam
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 22-03-2010 07:34
Ooo chyba zbyt późno na edycję /postów już nie ma/. Myślę, że zamiast wycinać całe moje wypowiedzi wystarczyło skasować dwa słowa.

PS szczerze przyznam, że nie sądzę aby więcej osób na forum, szczególnie pod tym tematem, chciało się podzielić swoimi spostrzeżeniami po tym jak się potoczyła ta dyskusja - a szkoda, szkoda przede wszystkim dla Stowarzyszenia
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Data rejestracji: 14.11.08
Dodane dnia 22-03-2010 08:03
Informuję, że ŻADEN POST "Obywatela_z_Białaczowa" nie został usunięty z forum.

"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."
http://jednodniowka.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 22-03-2010 08:10
OK. teraz faktycznie to widzę - dziękuję za szybkie info.smiley
kolega
Użytkownik

Data rejestracji: 29.12.09
Dodane dnia 22-03-2010 08:34
I" oto jest Polska właśnie" Śmieszy mnie to jak ludzie którzy, występują tu jawnie na forum zostali zmanipulowani przez anonima. Fajnie by było, gdyby "Obywatelem z Białaczowa" okazał się sam W----t. A może to pierwszy wiatrak i szuka swojego "Don Kichota"
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 22-03-2010 08:48
Drogi "kolego". Zawsze osoby występujące bez maski mają trudniejsze życie.smiley
Ja właśnie liczę, że ci którzy czytają wyciągają prawidłowe wnioski...smiley

Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 22-03-2010 09:13
Ostatni raz do Obywatel_z_Białaczowa.

Cytuję:
"...Ad2. OK. przyjmuję do wiadomości - wcześniej nigdzie nie było jasno ujęte czy osoby np. z Zarządu wypowiadają się w imieniu Stowarzyszenia czy własnym."

Informowałem już, że w menu "Nawigacja" od początku istnienia forum zamieszczony jest REGULAMIN, w którym WYRAŹNIE jest zapisane :

"...1. Poglądy głoszone w komentarzach i na forum są poglądami ich autorów."

czyli osób prywatnych, które biorą udział w dyskusji.

Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 22-03-2010 09:25
Panie Piotrze nie będę polemizował bo nie ma o czym... nie chcę też jątrzyć tematu bo widzę, że zamiast z konstruktywnego dialogu zrobiła się prawie vendetta... Dla dobra sprawy powstrzymam się od dalszej polemiki na temat usprawnień/sugestii skoro jest to odbierane w ten a nie inny sposób - powodzenia (trzymam kciuki).
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 22-03-2010 09:41
Dziękuję. Szkoda, że nie możemy porozmawiać na żywo. Prawdopodobnie bardzo szybko okazałoby się, że nie ma między nami różnic zdań. Tekst ma to do siebie, że nie zawsze można go jednoznacznie interpretować. Może być Pan jednak pewien, że wszystkie sprawy przez Pana poruszone będą brane przez nas pod uwagę. Pozdrawiam.smiley

Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 22-03-2010 09:44
Z pewnością ma Pan rację... smiley

PS Jeśli będę miał tylko możliwość to chętnie się przyłączę do któregoś z Waszych spotkań - o ile zaproszenie będzie aktualne /niestety nie mogę obiecać do którego, bo sprawy zawodowe mocno to utrudniają/.
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 22-03-2010 09:45
kolega napisał/a:
I" oto jest Polska właśnie" Śmieszy mnie to jak ludzie którzy, występują tu jawnie na forum zostali zmanipulowani przez anonima. Fajnie by było, gdyby "Obywatelem z Białaczowa" okazał się sam W----t. A może to pierwszy wiatrak i szuka swojego "Don Kichota"

Przepraszam ale nikim nie manipuluję... wypraszam sobie!

Nie bardzo także rozumiem "okazał się sam W---t", czy chodzi Panu o słowo Wójt? Odpowiem jak wcześniej - proszę poczytać wszystkie moje wypowiedzi, także na temat pracy wójta i jego odpowiedzialności na temacie dotyczącym zawalone Muszli - to chyba wystarczy aby rozwiać Pańską teorię.

PS A śmieszy to że ktoś kto pisze jako anonim zarzuca innemu, że pisze jako anonim... smiley
Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Skocz do Forum:
Opoczno.info
Hitler w Białaczowie?
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Gniazdo Rodzinne
Zamek i pałac
Zamek
Pałac Platerów
Powstanie Styczniowe
Oficjalna strona miasta Opoczno
PLATEROWIE
MUZEUM w OPOCZNIE
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów