Autor |
RE: cd. OSĄDŹCIE SAMI....... |
slonko
Użytkownik
Miejscowość: Białaczów
Data rejestracji: 08.01.12 |
Dodane dnia 30-01-2012 20:15 |
|
|
Twoja sofistyka nie wytrzyma próby
Panie Piotrze, zwracam się z pytaniem. Zanim wkroczył pan z siekierą do akcji, na stronach stowarzyszenia w zakładce po lewo można było znaleźć informacje, kto aktualnie aktywnie uczestniczy w debacie, liczbę osób przeglądających strony a także liczbę czekających na aktywowanie konta. Dlaczego tą zakładkę usunąłeś?
Na czyje polecenie zrobiłeś to?
Na czyje polecenie nie rejestrujesz następnych starających się o zabranie głosu na forum?
Ja się domyślam ale wolałbym mieć wiedzę absolutną, pewną. Ponad to uwagę zwraca nieobecność bardzo aktywnych do tej pory osób, które poruszyły kluczowe zagadnienia nurtujące naszą społeczność. Proszę wymienić Nick osób, które pan zablokował oraz konkretnie za jakie słowa.
Chcę ich bronić ale uniemożliwia mi to brak stawianych im zarzutów. Określenie, że przekroczyli granice przyzwoitości nic nie znaczy. Panu już od kilku dni zarzuca się to samo a nadal wypowiada się pan na tym forum.
|
|
Autor |
Matmer
Użytkownik
Data rejestracji: 01.02.10 |
Dodane dnia 30-01-2012 20:32 |
|
|
Jak do tej pory tylko obserwowałem cała te afere ale teraz musze przyznać że to sa jednak jaja. Demokracja najwyzszej próby. |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 30-01-2012 20:54 |
|
|
To nie jest demokracja najwyższej próby jak to napisal MATMER to są jaja najwyższej próby. |
|
Autor |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Data rejestracji: 14.11.08 |
Dodane dnia 30-01-2012 21:06 |
|
|
Wypowiadam się na forum, ponieważ zostałem do tego upoważniony przez SPiRGB - jako administrator strony.
Następujące osoby zostały zabanowane za złamanie pkt. 3 i 4 regulaminu forum : "DD", "2rota", "indywiduum", "tata".
"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..." |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 30-01-2012 21:28 |
|
|
za jakie wypowiedzi. |
|
Autor |
Teresa
Moderator
Miejscowość: Radom
Data rejestracji: 15.11.08 |
Dodane dnia 30-01-2012 22:20 |
|
|
Drodzy forumowicze tak na marginesie przypomnę ,że powyższe forum jest na stronie SPiRGB, której utrzymanie opłacają członkowie stowarzyszenia ( 390 zł trzeba zapłacić do 1.02.012)
CZY JEST SPONSOR WŚRÓD FORUMOWICZÓW????
Zarząd SPiRGB ma prawo podejmować decyzję CO I KTO będzie umieszczał na stronie i nie Wy odpowiadacie za jakość prezentowanych tu treści , ale my. Poziom dyskusji, który tu niektórzy prezentują świadczy nie tylko o wypowiadającym się , ale również o nas,że to akceptujemy. Wzywam po raz ostatni do merytorycznej dyskusji w temacie " Protokoły posiedzeń RG". i do zadawania pytań.
Pan Kolczyński decyzją zarządu banuje osoby i usuwa wpisy , które nie są zgodne z prawem Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, której to ustawie podlega też administrator i moderator (odsyłam do treści) i proszę nie komentować więcej poczynań P. Kolczyńskiego.
Za
Słusznie padła uwaga Pablo 35. na moją ofertę spotkania z radnymi. Jak do obecnej chwili nie padło żadne konkretne pytanie do radnego, jak również nie widzę gromady chętnych na spotkanie(2 osoby i ja). No cóż tam trzeba pokazać oblicze i dobrze było by mieć dowody na to co mówimy, by radny mógł przedstawić na posiedzeniu RG.Propozycja jest nadal aktualna, czekamy na pytania podane forum i chęć udziału w spotkaniu.
Pozdrawiam i wierzę w Wasz rozsądek. Uszanujcie to co dla Was robimy prowadząc tę stronę |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Dodane dnia 30-01-2012 22:44 |
|
|
Wychodzenie poza obowiązujące ramy, schematy, konwencje, układy są koniecznością dla innowacji, kreacji a w konsekwencji to najkrótsza droga do postępu.
Regulamin komentarzy i forum:
1. Poglądy głoszone w komentarzach i na forum są poglądami ich autorów.
2. Redakcja strony nie ponosi odpowiedzialności za treści zawarte w komentarzach.
3. W treści komentarzy zabrania się:
a) używania wulgaryzmów, epitetów i inwektyw powszechnie uważanych za obraźliwe
atakowania kogokolwiek ze względu na jego cechy osobowe
c) propagowania zachowań uważanych powszechnie za wulgarne i niemoralne
4. Dopuszczalna jest tylko krytyka merytoryczna i udokumentowana.
5. Komentarze nie spełniające warunków z punktów 3 i 4 będą usuwane.
Odnośnie pkt3.
Wulgaryzmy, których zwolennikiem nie jestem (nie jestem też od nich wolny ani uzależniony)są obecne w naszym życiu codziennym od dawna. Obecne są w sztuce a także w mowie codziennej dla wyrażenia emocji i ekspresji. Są tylko środkiem do komunikowania się i przekazywania informacji zwłaszcza w tak emocjonującej debacie . W ten sposób partner w dyskusji informuje nas w jakim stanie emocjonalnym aktualnie się znajduje. W ten sposób staramy się nawiązać więź emocjonalną z naszym adwersarzem. Jest to tym bardziej pożądane, że nie mamy kontaktu wzrokowego. Tak należy rozumieć posługujących się tą formą przekazu. W debacie ważne jakie treści merytoryczne są przekazywane, czy mają jakąś wartość czy są bezwartościowe.
Ponadto usunięci z debaty nie propagowali ale krytykowali i walczyli z zachowaniami uważanymi powszechnie za wulgarne i niemoralne.
Odnośnie pkt 4.
W debacie ważne jakie treści merytoryczne są przekazywane, czy mają jakąś wartość czy są bezwartościowe. Autentyczność zarzutów jest tak oczywista, że nawet nikt nie próbował ich podważać.
|
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Data rejestracji: 28.02.10 |
Dodane dnia 31-01-2012 06:47 |
|
|
Piotr Kolczynski napisał/a:
Wypowiadam się na forum, ponieważ zostałem do tego upoważniony przez SPiRGB - jako administrator strony.
Następujące osoby zostały zabanowane za złamanie pkt. 3 i 4 regulaminu forum : "DD", "2rota", "indywiduum", "tata".
Dołączam się do prośby slonko i proszę o wskazanie jakich to obraźliwych sformułowań użyli Ci uczestnicy forum? Z tego co pamiętam nie byli wulgarni (przynajmniej nie przypominam sobie), nie naśmiewali się z cech osobowych ludzi itd. (przynajmniej co do 2 jestem przekonany, w pozostałych nie przypominam sobie). Jedyne co było to otwarta krytyka poczynań Wójta i Pani Barbary. W takim razie o jakich nieetycznych zachowaniach tu mówimy?
Czy każdy kto jawnie skrytykuje tą parę będzie musiał liczyć się z rozstaniem ze stronami Stowbialu?
Jeśli tak to może mnie Pan już dziś skreślić bo nie zamierzam stać z boku i godzić się na to co oni wyprawiają w naszej gminie jak to Pan ostatnio zasugerował. |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Data rejestracji: 28.02.10 |
Dodane dnia 31-01-2012 07:43 |
|
|
Teresa napisał/a:
Drodzy forumowicze tak na marginesie przypomnę ,że powyższe forum jest na stronie SPiRGB, której utrzymanie opłacają członkowie stowarzyszenia ( 390 zł trzeba zapłacić do 1.02.012)
CZY JEST SPONSOR WŚRÓD FORUMOWICZÓW????
Zarząd SPiRGB ma prawo podejmować decyzję CO I KTO będzie umieszczał na stronie i nie Wy odpowiadacie za jakość prezentowanych tu treści , ale my. Poziom dyskusji, który tu niektórzy prezentują świadczy nie tylko o wypowiadającym się , ale również o nas,że to akceptujemy. Wzywam po raz ostatni do merytorycznej dyskusji w temacie " Protokoły posiedzeń RG". i do zadawania pytań.
Pan Kolczyński decyzją zarządu banuje osoby i usuwa wpisy , które nie są zgodne z prawem Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, której to ustawie podlega też administrator i moderator (odsyłam do treści) i proszę nie komentować więcej poczynań P. Kolczyńskiego.
Z całym szacunkiem Pani Tereso ale tym razem nie mogę się zgodzić z tym co Pani pisze. Poziom dyskusji może i w niektórych momentach zszedł na niższy poziom ale nie z winy usuniętych wskazanych uczestników forum, tak więc ten argument jest bezpodstawny. Wzywa Pani do merytorycznej dyskusji, to właśnie staramy się robić naciskając na Pana Piotra aby ujawnił powody tych niejasnych poczynań, bo te osoby nie były wulgarne tylko naraziły się wiadomym osobą z UG - może więc pora ujawnić prawdziwy powód ich wyrzucenia z forum.
Doceniamy że jest takie miejsce ale też nie może być tak że zaczynacie działać według własnych niejasnych reguł, że my mamy się tylko podporządkować i ślepo akceptować to co się tu dzieje, a już na pewno nie oczekujcie, że będziecie dowolnie modyfikować nasze wypowiedzi wybierając co jest OK. a co nie, kto z piszących jest OK. a kto nie. Jeśli tak to ma wyglądać to po co to?! Po co mobilizować ludzi i zachęcać do działań społecznych skoro w chwili gdy społeczeństwo zaczyna czuć możliwości i się jednoczyć aby napiętnować nieprawidłowości, zatyka mu się buzię i mówi albo robicie tak jak my chcemy albo nic z tego. To czym to się różni od poczynań wójta, który zwalcza każdego kto mu się sprzeciwi?
Proszę jeszcze raz przemyśleć stanowisko bo mam wrażenie że emocje wzięły zdecydowanie górę.
Co do konstruktywnych działań - oczywiście, przecież można działać wielotorowo i robić coś konstruktywnie, jednocześnie rozliczając Wójta i jego kompaniję z tego co robią - prawda? |
|