Autor |
RE: CENZURA :( |
Piotr Kolczynski
Super Administrator
Data rejestracji: 14.11.08 |
Dodane dnia 29-01-2012 00:17 |
|
|
Nie chodzi tu o mnie. Jednak osoba, która poczuła się obrażona może wystąpić przeciwko tym, którzy ją obrażali. Dlatego tak napisałem.
"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..." |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Miejscowość: Białaczów
Data rejestracji: 08.01.12 |
Dodane dnia 29-01-2012 09:46 |
|
|
POCZUŁA SIĘ OBRAŻONA - wracamy do punktu wyjścia naszej dyskusji dotyczącej sfery etyki i moralności rządzących.
Posłużę się już wygłoszoną frazą.
Rewolucja. Zmiana w normach etycznych i moralnych. Jak wielka wyrwa jest w umysłach naszych.
Pewne wypowiedzi na tym forum są atakiem na przyjęty system wartości. Atakiem na prawo i praworządność na straży których powinno stać państwo. Ktoś próbuje pod pręgierzem opinii społecznej postawić:
- nie złodzieja ale okradniętego
- nie złoczyńcę ale pokrzywdzonego
- nie przestępcę ale prawego obywatela bo zauważył zło i ośmiela się zwrócić uwagę na niestosowność postępowania.
To nie łamiący przyjęte od stuleci do stosowania normy zachowania mają się wstydzić ale ci, którzy to zauważyli i wytykają. |
|
Autor |
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik
Data rejestracji: 28.02.10 |
Dodane dnia 29-01-2012 20:03 |
|
|
Piotr Kolczynski napisał/a:
Nie chodzi tu o mnie. Jednak osoba, która poczuła się obrażona może wystąpić przeciwko tym, którzy ją obrażali. Dlatego tak napisałem.
To niech występuje, każdy wie co pisze i jest świadom ewentualnych konsekwencji - proszę nie myśleć za innych ograniczając im możliwość wypowiedzi. Poza tym jeśli pisze się prawdę to chyba nie ma powodów do obaw - prawda? |
|
Autor |
edek
Użytkownik
Data rejestracji: 03.04.10 |
Dodane dnia 29-01-2012 20:31 |
|
|
Mam nadzieję że nikogo nie obrażę .Nigdy nie będzie się dobrze działo w naszej gminie , jak długo będzie nią kierował mechanik z ZPW i prymuska lipińskiej SORBONY |
|
Autor |
slonko
Użytkownik
Miejscowość: Białaczów
Data rejestracji: 08.01.12 |
Dodane dnia 29-01-2012 21:38 |
|
|
Przed snem polecam państwu relaksującą analizę wyodrębnionej przez wójta w słynnym oświadczeniu, pokaźnej jak widać grupy ludzi.
Kogo miał na myśli?
Ja myślę, że nie wie o kim w swej arogancji tak się wyraża. W tym przypadku może to być każdy/a kto nie czerpie korzyści z obecnego układu. Charakterystycznym jednak u tej grupy ludzi jest to (w przekonaniu wójta), że mają bród za paznokciami(uwaga rolnicy po zejściu z pola koniecznie umyć ręce).
A oto wyliczanka:
- indywidua które same mają sporo brudu za paznokciami
- (ich bliscy
- jak i otoczenie również), jak i
- indywidua którym zmanipulować się nie pozwoliłem
|
|