Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów.
News Search:
Strona Główna · Historia - czy Hitler był w Białaczowie? · Znani z Białaczowa · Artykuły · Download · Linki · Galeria · OGŁOSZENIAListopad 25 2024 10:36:15
Obecny adres IP
13.58.200.16
Nawigacja
Statut
Ogłoszenia drobne
Strona Główna
Pogoda - Białaczów
Historia - czy Hitler był w Białaczowie?
Oświadczenie
LKS Białaczów
Kontakt
Szukaj
OGŁOSZENIA
Archiwum newsów
NASZE INICJATYWY
NOSTALGIA BAND
Ostatnie Artykuły
"Przeniknąć siebie...
Melancholia końca r...
Diagnoza stanu rzeczy.
Stracone pokolenie?
Nasze dzieci - nasz...
Użytkowników Online
Gości Online: 4
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 327
Nieaktywowany Użytkownik: 0
Najnowszy Użytkownik: Uloni1
Orkiestra dęta
Najnowszy Album

Parczów
Losowa fotografia
Zaprzyjaźnione strony
Szkoła Podstawowa w Białaczowie
Szkoła Podstawowa - Miedzna Drewniana
BIP
Zespół muzyczny ,,Nostalgia Band-Białaczów
Zobacz Temat
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów. | Białaczów. | Białaczów.
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Autor RE: PROTOKOŁY POSIEDZEŃ R.G.
Pablo35
Użytkownik

Miejscowość: Parczówek
Data rejestracji: 28.12.10
Dodane dnia 16-01-2012 20:51
cóż słonko, ja mam żonę, ale przytulic się można, zwłaszcza, że zima przybyła

w temacie wiatraków: cóż pytania na razie pozostają otwarte
faktycznie bardzo brakuje komentarzy ze strony ludzi, którzy coś wiedzą (może któryś radny, pracownik UG), no i tak myślę, że faktycznie może przydałaby się jakaś inicjatywa, żeby formuowac takie oficjalne zapytania do UG, może w formie listu otwartego? koniecznie trzeba o tym pomyślec - przecież żyjemy w tej pięknej gminie, więc sprawy jej mieszkańców to również nasze sprawy
mam zamiar dowiedziec się jeszcze co nieco na temat tych wiatraków i koniecznie śledzic informacje płynące z uchwał komisji i samej Rady Gminy
pozdrowienia

Pablo35
Wyślij Prywatną Wiadomość
Pablo35
Użytkownik

Dodane dnia 16-01-2012 20:52
nie nie z tym przytulaniem to był żart smiley oczywiście, ale nastroje takie bojowe na forum więc aby co nie co zluzowac napięcie smiley

Pablo35
Pablo35
Użytkownik

Dodane dnia 16-01-2012 21:10
jeszcze kilka spraw:
faktycznie lektura BIP jest ciekawa i wciągająca
w temacie tych zarządzeń Pana Wójta, no nie ma w tym niestety logiki, a czy jest zgodnośc z prawem?
w kwestii pytania "onyks'a" niestety nic mi nie wiadomo jakie te wiatraki mogłyby byc, czy nowe czy z odzysku? (jak coś się wyjaśni to będzie na forum)
co do uchwały o podwyżce wynagrodzeń i uzasadnieniu podwyżki dla Wójta tzw. "ciągłym rozwojem Gminy" - no nie jestem pewny czy to dobre uzasadnienie
kolejny raz przy okazji podwyżek wynagrodzenia i diet radnych postronnemu obserwatorowi trudno jest oprzec się wrażeniu, że ludzie angażując się w politykę tak naprawdę liczą, że dieta będzie stanowic jakies kolejne może nie za duże źródło przychodu, ale jednak (oczywiście bez obrazy bo ten pogląd nie dotyczy wszystkich); a mnie osobiście razi jeszcze takie zachowanie, które objawia się dążeniem do załatwienia tylko spraw "mojej" wsi, reszta mnie nie interesuje, a już patrzenie w ramach tzw. szerszej perspektywy jest nie spotykane, bardzo szkoda smiley

co do świetlic wiejskich to może w kolejnym poście
serdecznie pozdrawiam

Pablo35
slonko
Użytkownik

Miejscowość: Białaczów
Data rejestracji: 08.01.12
Dodane dnia 17-01-2012 07:58
Co jest ze stronami BIP w Bialaczowie.
Kto jest administratorem stron BIP? Kto jest za nie odpowiedzialny? Kto dopuszcza się manipulacji w informacji publicznej? Dlaczego zarządzenie wójta konkretnej treści za chwilę zmienia swą treść i grafikę? Czy administrator jest świadomy odpowiedzialności karnej?

1. Osoby dokonujące zmian treści informacji publicznych udostępnianych na stronach podmiotowych BIP mają dostęp do modułu administracyjnego strony podmiotowej BIP w oparciu o mechanizmy identyfikacji i autoryzacji nadzorowane przez administratora strony podmiotowej BIP.

2. Strony BIP są wyposażone w mechanizm dziennika, w którym odnotowywane są zmiany w treści informacji publicznych udostępnianych w BIP oraz próby dokonywania takich zmian przez osoby nieuprawnione.
3. Dzienniki dla tych stron prowadzone są w sposób automatyczny.
4. Administratorzy stron BIP dokonują kontroli dzienników, o których mowa w odniesieniu do podlegających im stron, w każdy dzień powszedni.
5. Strony BIP ochrania się przez moduł bezpieczeństwa - programowe lub sprzętowo programowe rozwiązanie techniczne uniemożliwiające zniszczenie lub modyfikację informacji publicznych zawartych w BIP przez osoby nieuprawnione.

Na podstawie Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 18 stycznia 2007 r. w sprawie Biuletynu Informacji Publicznej (Dz. U. Nr 10 poz. 68).

slonko
Użytkownik

Dodane dnia 17-01-2012 08:45

Na stronach BIP Białaczów doszło znów do manipulacji w spawie przetargu dotyczącego utylizacji eternitu.
Proszę zwrócić uwagę co się stało po chaotycznie pod presją strachu dokonanej korekcie:
zarządzenie 12.12.2011
Przetarg 19.12.2011
Zostało złamane prawo zamówień publicznych odnośnie wymaganych terminów.
Zgodnie z ustawą regulującą ten problem powinno być minimum 15 dni na składanie ofert liczone od dnia ogłoszenia. Tutaj mamy 7 dni.
slonko
Użytkownik

Dodane dnia 17-01-2012 09:00
KTO MI POWIE CO TU SIĘ DZIEJE

Mam dla państwa zmiany
Proszę zwrócić uwagę co się stało po chaotycznie pod presją strachu dokonanej korekcie:

zarządzenie z dnia 12.12.2011
zarządzony termin to 16 grudnia
Przetarg odbył się 19.12.2011
Informacja zatwierdzona przez Karolina Świątek dnia 12.12.2011.
Opublikowana przez Karolina Świątek dnia 16.01.2012 , wersja 2
2rota
Użytkownik

Data rejestracji: 21.11.11
Dodane dnia 17-01-2012 10:10
"Na złodzieju czapka gore"

Uważajcie urzendniki bo gorączkowe pośpieszne ruchy wpędzą was w jeszcze większe tarapaty.
Pablo35
Użytkownik

Dodane dnia 17-01-2012 21:01
na marginesie małe wtrącenie, skoro na stronie BIP jak pisze słonko wszystko szybko się zmienia i porządkuje to może warto odświeżyc i uaktualnic zaraz pierwszą zakładkę "Informacje ogólne" (na chwilę obecną jest to po prostu tragedia - ZERO aktualnych informacji - może lepiej byłoby dac kilka krótkich informacji ale w miarę "dzisiejszych"smiley
pozdrawiam

Pablo35
slonko
Użytkownik

Dodane dnia 18-01-2012 20:52
Protokół Nr XI/11/2011 z Sesji Rady Gminy z dnia 27 października 2011 r.

Wśród innych spraw pytanie sołtysa z Kuraszkowa do wójta (fragment z protokołu):

rSołtys T. Mastalerz r11; na jakiej podstawie odbyły się przetargi na remont stawu w Kuraszkowie skoro ci co je wygrywali to rezygnowali z ich wykonania? Gdzie się podziały pieniądze ze sprzedaży szkoły i 130 ha ziemi? Za jaką kwotę będzie robiony remont dachu na świetlicy w Kuraszkowie? - Wójt r11; właściciel firmy, który wygrał przetarg zaoferował bardzo niską cenę, nie będąc świadomym ile to tak naprawdę może kosztować. Kiedy zobaczył staw to powiedział, że za ta cenę to on tego remontu nie zrobi. Dach na świetlicy będzie za kwotę 33 tys. zł.r1; r11; koniec odpowiedzi wójta.

Gdzie znajdę odpowiedź na pytanie sołtysa rGdzie się podziały pieniądze ze sprzedaży szkoły i 130 ha ziemir1;.smileysmiley

Przypomniała mi się piosenka z kabaretu(mniejsza o nazwę)smiley"gdzie się podziały nasze podatki......"
Pablo35
Użytkownik

Dodane dnia 19-01-2012 21:42
Tak ...
cóż w innych wątkach trwa bardzo bym powiedział pikantna dyskusja - czy dobrze - chyba jednak nie
ale
to forum to forum Stowarzyszenia PROMOCJI i ROZWOJU gminy Białaczów - nikt zatem nie powinien wątpic, ze temu właśnie Stowarzyszeniu powinno zależec na właściwym wizerunku Naszej Gminy
nie jestem członkiem Stowarzyszenia, więc nie mam prawa wypowiadac się w imieniu Stowarzyszenia i tego nie robię - to moje prywatne wypowiedzi
UWAŻAM, ŻE dobrze jest, że istnieje takie właśnie forum i UWAŻAM ŻE informacje, tudzież dobre zdania i mniej przychylne uwagi (żeby nie powiedziec obelgi) docierają do adresatów (m.in. władz gminy) i UWAŻAM ŻE mają wpływ na działania tychże władz, ale NIESTETY NIE WIEM czy wszystko to o czym się pisze na tych stronach jest brane pod uwagę przez rządzących naszą gminą. Wyjścia jak zawsze są dwa: 1) nie są brane pod uwagę lub 2) są brane pod uwagę
NIESTETY nikt (mam na myśli osoby kompetentne z UG) się nie włącza w odpowiedzi na merytoryczne pytania, które padają na forum - bardzo szkoda
i ostatnia sprawa ktoś pisał nie wiem czy w tym wątku czy w innym, że trochę inicjatywy, że warto isc porozmawiac do Urzędu, zapytac, poczytac tablicę ogłoszeń - KIEDY???. Nikogo nie ma o 20:00 w urzędzie, tablicy ogłoszeń nie można odczytac; nikt nie będzie brał urlopu i jechał na spotkanie, które po prostu może się nie odbyc bo coś tam ...; a czasy są takie jakie są - komunikacja przez internet jak sami widzicie jest oczywista i staje się podstawową z prostej prozaicznej przyczyny - BRAKU CZASU (czy to dobrze - nie wiem)
wszystkim forumowiczom stawiającym tu pytania i spragnionym odpowiedzi życzę po prostu ODPOWIEDZI
pozdrawiam

Pablo35
mnich
Użytkownik

Data rejestracji: 16.01.12
Dodane dnia 19-01-2012 22:12
Wszystkim zainteresowanym uzyskaniem ODPOWIEDZI(informacji) polecam
stronę www.lgo.pl
a w szczególności zamieszczone na niej programy DIP z odnośnikiem do strony www.informacjapubliczna.org.pl, oraz WATCHDOG.org.pl.
Znajdziecie odpowiedź na pytanie KIEDY??? a nawet JAK? bez konieczności czytania info na tablicy czy wizyt w UG w godzinach pracy. Życzenia mogą się spełnić- bez słownych przepychanek i zgodnie z prawem.Prawem i także obowiązkiem obywatela -wyborcy.pozdrawiam
slonko
Użytkownik

Dodane dnia 20-01-2012 22:53
Witaj Piotrze - ktoś czuwa, żeby spać mógł ktoś?
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Data rejestracji: 14.11.08
Dodane dnia 20-01-2012 23:22
Tak. Można to tak nazwać. Niestety poziom chamstwa osiągnął apogeum. I się skończyło.
Wolność to nie dowolność.smiley

"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."
http://jednodniowka.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Data rejestracji: 28.02.10
Dodane dnia 20-01-2012 23:52
Panie Piotrze jeśli cenzura jest dla Pana czymś zabawnym to gratuluję!!!

Jeśli wkradło się chamstwo to było wyprosić poszczególnych członków forum a nie wywalić całe wątki zawierające setki wpisów, z czego niektóre bardzo ciekawe i unaoczniające tematy, o których wszyscy wiedzą tylko nikt nie ma odwagi powiedzieć wprost z obawy o konsekwencje /niestety tak tylko słyszałem z relacji bo nie było mnie dłuższy czas przy internecie i nie udało mi się zapoznać z prowadzoną dyskusją/.

Tak czy inaczej gratuluję wyczucia i doskonałego podejścia do tematu /dla jasności: to sarkazm/.
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 21-01-2012 00:27
Nikt niczego nie wywalił. Proszę dokładnie przejrzeć Forum. Natomiast rzeczywiście kilku krewkich forumowiczów zostało zablokowanych. I... być może nie tylko się na tym skończy.

Odwaga charakteryzuje się tym, że podnosi się rękawicę z otwartą przyłbicą, a nie wali "na odlew" zza węgła.

slonko
Użytkownik

Dodane dnia 21-01-2012 07:24
dlaczego nie podniósł pan rękawicy
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Dodane dnia 21-01-2012 07:29
Nie wiem kto ją rzuca, ponieważ nikt nie ma odwagi podpisać się imieniem i nazwiskiem. Walka z internetowymi duchami, nie ma sensu.

slonko
Użytkownik

Dodane dnia 21-01-2012 07:33
Na forum internetowym nie walczy się z konkretnymi osobami ale z poglądami, zachowaniami itp
Pablo35
Użytkownik

Dodane dnia 21-01-2012 22:24
ciekawe
ok - dobrze się stało, że nie dopuszcza się na forum do wulgaryzmów i innych tym podobnych bo w życiu codziennym też się do nich nie dopuszcza, a prawdą jest, że anonimowość nie może być przepustką do tego typu zachowań - pochwalam
ale
skoro te wątki czyta cały świat - to czy czyta je również urząd gminy?
a jeśli czyta to czy ktoś z urzędu gminy mógłby się wypowiedzieć w jaki sposób kulturalni forumowicze mogliby uzyskać odpowiedzi na budzące wątpliwości pytania? może forma zadawania pytań jest nieprawidłowa, albo coś innego? po raz kolejny proszę o wypowiedź osoby upoważnionej z urzędu gminy, która w sposób ostateczny udzieliłaby odpowiedzi
bo
w przeciwnym razie naprawdę nie ma się co dziwić frustracji ludzi, forumowiczów i faktycznie jeśli komuś puszczą nerwy może po prostu "chwycić" klawiaturę i "nawywijać"
wyciągając wnioski
ktoś na forum napisał, że grzeczne, w sposób kulturalny zadawane pytania nic nie dadzą po nie wywołują wstrząsu i są po prostu zostawiane bez odpowiedzi, dlatego trzeba KRZYCZEĆ także w internecie i walić pięścią i "wyzywać" (nie pochwalam takiego sposobu)
ALE
jak widać, że wiele osób na tym forum czeka na odpowiedź i doczekać się nie może być może jest to jakaś metoda (ale nadal jej nie pochwalam)
PODSUMOWUJĄC
kulturalne, grzeczne wypowiedzi też czyta cały świat, a z nich można wysnuć wniosek, że rzeczywiście w gminie Białaczów nie wszystko dzieje się dobrze
A JUŻ Z PEWNOŚCIĄ
nikt niestety smiley nie udziela jakichkolwiek odpowiedzi i informacji

pozdrawiam i życzę cierpliwości

Pablo35
Teresa
Moderator

Miejscowość: Radom
Data rejestracji: 15.11.08
Dodane dnia 21-01-2012 22:50
Hej Pablo35.
Są chętni , którzy udzielą odpowiedzi w miarę swojej wiedzy, ale chcą to zrobić na żywo , a nie anonimowo. Miałam parę telefonów i propozycji jak to rozwiązać. Otóż padła propozycja od radnego ,aby podać na forum pytania, on przygotuje odpowiedzi i zorganizujemy spotkanie w świetlicy w Białaczowie ( jeśli UG udostępni lokal). Wówczas pytania będą anonimowe z forum ,a odpowiedź na żywo, będzie można zadawać pytania na bieżąco.I co Wy na to.? Pozdrawiam.
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Skocz do Forum:
Opoczno.info
Hitler w Białaczowie?
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Gniazdo Rodzinne
Zamek i pałac
Zamek
Pałac Platerów
Powstanie Styczniowe
Oficjalna strona miasta Opoczno
PLATEROWIE
MUZEUM w OPOCZNIE
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów