Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów.
News Search:
Strona Główna · Historia - czy Hitler był w Białaczowie? · Znani z Białaczowa · Artykuły · Download · Linki · Galeria · OGŁOSZENIAListopad 25 2024 12:51:47
Obecny adres IP
18.117.168.71
Nawigacja
Statut
Ogłoszenia drobne
Strona Główna
Pogoda - Białaczów
Historia - czy Hitler był w Białaczowie?
Oświadczenie
LKS Białaczów
Kontakt
Szukaj
OGŁOSZENIA
Archiwum newsów
NASZE INICJATYWY
NOSTALGIA BAND
Ostatnie Artykuły
"Przeniknąć siebie...
Melancholia końca r...
Diagnoza stanu rzeczy.
Stracone pokolenie?
Nasze dzieci - nasz...
Użytkowników Online
Gości Online: 6
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 327
Nieaktywowany Użytkownik: 0
Najnowszy Użytkownik: Uloni1
Orkiestra dęta
Najnowszy Album

Parczów
Losowa fotografia
Zaprzyjaźnione strony
Szkoła Podstawowa w Białaczowie
Szkoła Podstawowa - Miedzna Drewniana
BIP
Zespół muzyczny ,,Nostalgia Band-Białaczów
Zobacz Temat
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów. | Białaczów. | Białaczów.
Strona 1 z 3 1 2 3 >
Autor Jak oceniamy pracę Wójta w Białaczowie
kolega
Użytkownik

Data rejestracji: 29.12.09
Dodane dnia 22-03-2010 09:15
Niniejszym postem zwracam się do superadministratorów tej witryny o zamieszczenie na niej ankiety dotyczącej oceny pracy wójta gminy. Proponuję skalę ocen rosnącą od 1 do 10 gdzie 1 to bardzo źle a 10 bardzo dobrze. Myślę, że przed zbliżającymi się wyborami samorządowymi ankieta taka pozwoli na obiektywne spojrzenie na dotychczasową pracę naszego (G)ospodarza, i przyczyni się do dalszego wzrostu popularności tej strony. A forumowiczów (jeśli mają odwagę) proszę o posty na ten temat. Myślę, że nadszedł czas na dokonanie oceny i rozliczenie z powierzonego Panu J.J. przez mieszkańców gminy - mandatu gospodarza.
Edytowane przez kolega dnia 22-03-2010 09:17
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Jak oceniamy pracę Wójta w Białaczowie
Piotr Kolczynski
Super Administrator

Data rejestracji: 14.11.08
Dodane dnia 22-03-2010 09:25
Decyzję o zamieszczeniu takiej ankiety może podjąć tylko Zarząd SPiRGB oraz Prezes.

"Jestem Polakiem, więc obowiązki mam polskie..."
http://jednodniowka.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Data rejestracji: 28.02.10
Dodane dnia 22-03-2010 09:51
Bardzo fajny pomysł, tylko proszę (o ile pomysł zostanie zaaprobowany) o staranne opracowanie pytań - tak aby uniknąć niepotrzebnej manipulacji i aby nie były zbyt ogólne ani zbyt szczegółowe (to bardzo ważne jeśli chcemy mieć miarodajny sondaż).
kaskader_PL
Użytkownik

Data rejestracji: 21.02.10
Dodane dnia 22-03-2010 20:06
http://www.opocznianie.pl/index.php?subaction=showcomments&id=1269013018&archive=&start_from=&ucat=6&
takiego Wójta nam trzeba, fajnie byłoby gdyby osoba pokroju Pana Wojciechowskiego wzięła udział w nadchodzących wyborach samorządowych. Może w końcu nadejdą dobre czasy dla naszej Gminy...
Edytowane przez kaskader_PL dnia 22-03-2010 20:10
abak
Użytkownik

Data rejestracji: 09.01.10
Dodane dnia 23-03-2010 17:10
Witam.
Pracę Wójta mogę niestety ocenić z pewnej odległości geograficznej(od wielu lat nie mieszkam w Białaczowie).
Patrząc przez pryzmat likwidacji DPS-u w Białaczowie i zawalonej muszli koncertowej -oceniam nie najlepiej.
Szczególnie boli pierwszy temat. Na stronach Stowarzyszenia przeczytałem kiedyś o zażartej sesji Rady Gminy w dniu 10 grudnia 2009r. Przeczytałem, że Wójt Gminy wystosował list do Zarządu Powiatu w Opocznie, w którym prosi Starostę o złożenie odwołania od niekorzystnej decyzji Starosty Tomaszowskiego w sprawie lokalizacji DPSu w Białaczowie. Ze zdumieniem przeczytałem w tym liście zdanie Pana Wójta, że "KACZYZACJA" prawa doprowadziła organa decyzyjne do ostrożności", co -zdaniem Wójta- wiąże się z działaniem na szkodę społeczności lokalnej, a w konsekwencji na szkodę państwa.
Jak dalej przeczytałem - w komentarzu pod tym artykułem- Białaczów batalię o DPS ostatecznie przegrał.
Pytam się, po co mieszać do sprawy DPSu POLITYKĘ (kaczyzacja prawa)? Jak znam życie, takie teksty Pana Wójta z pewnością nie pomogły sprawie DPSu.
Pytam , czy nie można było znaleźć innej lokalizacji dla tej inwestycji w gminie? A może wcześniej zmienić plan zagospodarowania przestrzennego, a nie potem szukać winnych nie wiadomo gdzie?
Jestem zasmucony tymi faktami.One wymagają naprawdę refleksji.
Pozdrawiam.
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 24-03-2010 20:27
Witajcie,
skoro mowa o Wójcie i jego poczynaniach to w tym miejscu chciałbym także zasygnalizować potrzebę oceny "naszych" Radnych, którzy powinni planować i rozliczać m.in. działania Wójta oraz całej Gminy.

Tu dopiero jest pole do popisu - wszystkie wcześniej poruszone problemy, narzekania i ubolewania... i ZEROWA reakcja z ich strony. Nikt nie napisał, że się zajmie wyjaśnieniem tej czy innej kwestii smiley Coś mi się wydaję, że nie dość że interesuje ich tylko własna posada to dodatkowo nie potrafią się posługiwać Internetem... a także mają problemy mieszkańców w 'poważaniu' smiley

Wiem jedno:
W PRZYSZŁYCH WYBORACH NIE ZAGŁOSUJĘ NA ŻADNEGO Z NICH!!!
kaskader_PL
Użytkownik

Data rejestracji: 21.02.10
Dodane dnia 25-03-2010 15:24
Jeden(innych nie rozszyfrowałem) z radnych jest użytkownikiem i wypowiada się na tym forum, jednakże raczej nie w tych sprawach, o których mógłby nam coś powiedzieć. Mnie też jest bardzo przykro z powodu, że jesteśmy ignorowani przez "samorządowców". Pewnie co niektórzy doszli do wniosku, że nie ma sensu wchodzić z nami w dyskusje, przewidując swoją klęskę ze względu na brak racjonalnych argumentów dotyczących poruszanych przez nas problemów.
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 25-03-2010 21:48
Tak, piłka nożna to podstawa - przecież po to wybieraliśmy Radnych aby kopali sobie piłeczkę i zajmowali się przyjemniejszymi stronami życia... co się będą zajmować problemami mieszkańców smiley

Jeśli nie chcą wdawać się w dyskusję to przynajmniej mogli by informować jak wygląda sytuacja z punktu widzenia UG w poruszanych tematach...
karolswiatek
Użytkownik

Data rejestracji: 06.12.08
Dodane dnia 26-03-2010 07:45
Ludzie ,do cholery jasnej ,ogarnijcie się z lekka, o co wam tak naprawdę chodzi ? Ukryliście się pod pseudonimami i rżniecie cwaniaków i ,,uzdrowicieli ludu'' a do tego jacy ,,mądrzy'' jesteście . Mam taka propozycje dla wszystkich wszechwiedzących z tego forum-może byście zaproponowali co władze powinny zrobić i pokierowali tak tym pomysłem żeby ułatwić jego realizację .Może w ten sposób wykażecie się obywatelska postawą i dacie początek czemuś nowemu na czym mogli by skorzystać mieszkańcy naszej gminy . Pretensje i uwagi można mieć do wszystkich:Wójta,Radnych,Kierownictwa STOWBIALU smiley i jeszcze wielu innych osób i instytucji ,ale żeby krytykować innych to samemu trzeba robić coś lepiej niż osoba krytykowana . Tak więc podsumowując ,proszę szanownych Anonimów niech każde z was łaskaw będzie napisać co w ostatnich latach starał się zrobić bądź zrobił dla NASZEJ GMINY I JEJ MIESZKAŃCÓW.
karolswiatek
Użytkownik

Dodane dnia 26-03-2010 08:25
A jeszcze jedno, jeżeli ktoś wie co było lub jest robione źle i wie jak to zrobić aby było lepiej, to krytyka nieudolnego działacza będzie bardzo mile widziana .smiley
zbigniew
Administrator

Data rejestracji: 16.11.08
Dodane dnia 27-03-2010 10:05
Och karolswiatek! Kaliber twojej amunicji jest chyba za duzy dla przeciwników. Po drugiej stronie strzały ucichły.
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 27-03-2010 13:18
Panie karolswiatek nim następnym razem napisze Pan coś takiego proszę to dwa razy przemyśleć.

Po pierwsze (piszę to po raz n-ty) anonimowość gwarantuje swobodę wypowiedzi, szczególnie gdy są one niepochlebne dla władz m.in. UG.

Po drugie proszę nie pisać takich... bzdur (niestety inaczej nie mogę tego nazwać). Do władz samorządowych nie byli ludzie brani z poboru a z własnej woli, deklarując przy wyborach, że chcą coś zrobić i wiedzą co aby mieszkańcom było lepiej. To oni pobierają za to wynagrodzenie (plus dodatkowe profity wynikające z zajmowanego stanowiska) i to oni odpowiadają za swoje działania - tak więc jak najbardziej słuszne jest wytykanie ich błędów i głośnia dyskusja na temat nieprawidłowości zachodzących m.in. w UG - to się nazywa demokracja i wolność słowa.

Jeśli Ci ludzie nie mają pomysłów na to co robić i jak to robić to może najwyższa pora aby zrezygnowali z zajmowanej funkcji, a w ostateczności nie startowali w przyszłych wyborach.

Poza tym Pana wypowiedź przypomina do złudzenia wypowiedź innego uczestnika tego forum dotyczącego zawalenia Muszli - to było coś w rodzaju "jak widziałeś że się muszla może zawalić to było wziąć łopatę i ją odśnieżyć" (lub jakoś tak) - pozostawiam to bez większego-dalszego komentarza.

PS czy Panu wszystkie działania UG czy Radnych się podobają - jakoś ani razu nie skrytykował Pan to otwarcie żadnego z powyższych organów, a będąc pochlebcą łatwo ujawnić swoje dane osobowe - ale tu nie chodzi o lizusostwo a o otwartą dyskusję. A dzięki forum Stowarzyszenia pierwszy raz mamy taką szansę - z pewnością wielu z niej skorzysta (ja z pewnością).

Pozdrawiam
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 27-03-2010 13:19
zbigniew napisał/a:
Och karolswiatek! Kaliber twojej amunicji jest chyba za duzy dla przeciwników. Po drugiej stronie strzały ucichły.

Troszkę się Pan pośpieszył smiley
karolswiatek
Użytkownik

Dodane dnia 27-03-2010 14:42
Witam. Widzę że Obywatel jest niezmiernie zadowolony ze swojej opozycyjnej postawy i dalej będzie ,,cisnął ile wlezie'' wszystkim złym i niegodziwym ludziom w naszej gminie. Szanowny Obywatelu nie wszystko mi się podoba ,ale proszę mi wyjaśnić co naszym mieszkańcom da bezowocne ględzenie na forum?
Z rzeczy które ostatnio doprowadziły mnie do szewskiej pasji mogę wymienić np. BRAK OŚWIETLENIA NA PLACU WOLNOŚCI W BIAŁACZOWIE Z TEGO CO WIEM BYŁO TO ZGŁASZANE I NIC .
Ale ja nie będę dawał tego problemu pod szeroką krytykę ,tylko zabieram dupę w troki i w poniedziałek gonię do UG z nadzieją że ludzie odpowiedzialni za oświetlenie ulic naszej miejscowości staną na wysokości zadania i naprawią to co jest do naprawienia.
A jeszcze jedno- Obywatelu wyjaśnij mi co masz przeciwko piłce nożnej i radnym który ją kopie? Nie jest tajemnica że radny ten jest moim dobrym kolegą ale nie dlatego chcę go bronić-pragnę tylko poinformować szanownego Obywatela że w imprezach typu Halowego Turnieju Piłki Nożnej itp. wzięła udział ponad setka młodzieży i nie tylko młodzieży z CAŁEJ GMINY BIAŁACZÓW i z tego co wiem przygotowywane są nowe turnieje . Moim skromnym zdaniem wypowiedzi Obywatela na tym forum mają charakter prowokacji i w są nakierowane na wywołanie fali krytyki naszych władz . Mnie jak coś wkur... to idę tam gdzie mnie wkur... i sprawę załatwiam nie próbując ciagnać za sobą ogona krytyki,bo to nic a nic nie zmieni .
Na koniec przytoczę cytat z piosenki ,zdaje się jakiegoś kabaretu.OBYWATELU ,ZRÓB SOBIE DOBRZE SAM,PRZECIEŻ NAJLEPIEJ WIESZ O CO W TYM ŻYCIU CHODZI......smiley
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 27-03-2010 17:49
Zacznę od końca tzn. od odpowiedzi na cel moich wypowiedzi i załatwianie spraw.
1. Udzielanie się na tym forum ma za zadanie zmotywowanie, a więc częściowo sprowokowanie, ludności naszej gminy do dzielenia się swoimi uwagami i opiniami. Tu nie chodzi o to aby napisać "kurna zawaliła się muszla - szkoda". Chodzi o to aby zachęcić pozostałych do aktywności społecznej - to nie jest aż tak skomplikowane do zrozumienia

2. Cel wywlekania na światło dzienne tylko tych dużych i jeszcze większych niedociągnięć ma na celu pozwolenie wyrobienia sobie opinii o działaniu włodarzy gminy, aby przy przyszłych wyborach mieć pełną świadomość na kogo głosujemy i czy na to zasługuje - to też jest b. proste.

Co do organizacji zajęć związanych ze sportem - oczywiście tego nie potępiam bo rozwój ducha sportu wśród młodzieży to b. ważna sprawa. Tyle że głosując na niego chyba oczekiwaliśmy, że to będzie Radny reprezentujący sprawy mieszkańców gminy a nie organizator zajęć sportowych (do tego mandat Radnego nie jest potrzebny) - jak widać po wypowiedziach na forum jest się czym zająć.

Szanowny Panie niech Pan nie przyrównuje zawalenia muszli, czy sprawy remontu dachu szkoły i braku lokali zastępczych dla mieszkańców (nie wspomnę o tym, że Ci ludzie dostali 2 tyg. na przeprowadzkę - to robienie sobie JAJ z ludzi, nic więcej) oraz jawnemu łamaniu prawa przez Wójta (narażenie życia mieszkańców, łamanie przepisów prawa o lokalach zastępczych, niegospodarność) z włączeniem światła na ulicy przed sklepem - teraz Pan sobie robi żarty. Oczywiście Pańska "krytyka" jest bezosobowa aby nikomu się nie narażać. Ktoś, gdzieś, komuś - zero konkretów, to są ludzie odpowiadający za swoje poczynania i nie bójmy się piętnować zaniedbań (może wreszcie zaczną się starać i myśleć przez te 8 godzin).

PS Jak Pan myśli, co trzeba zrobić aby podnieść jakość pracy naszych samorządowców i pracowników Gminy - ano własnie, trzeba działać, mówić, wytykać i pilnować - niech te 10.000 pensji przełoży się na efekty a nie będę miał żadnych uwag krytycznych.

Pozdrawiam
3xXL
Użytkownik

Data rejestracji: 27.03.10
Dodane dnia 27-03-2010 17:58
"...SAM,PRZECIEŻ NAJLEPIEJ WIESZ O CO W TYM ŻYCIU CHODZI......smiley"
Panie Karolu mam wrażenie, że "mości Pan sobie gniazdko"-ostrożnie z władzą i dobrze z obywatelami. A może by tak na radnegosmiley?Tylko co z kolegą, który już... "zasmakował" i ponownie wystartuje? Po raz kolejny w myśl maksymy: "Człowiek człowiekowi wilkiem" smiley
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 27-03-2010 18:09
Uprzejmie proszę o zmianę loginu i nie wprowadzanie użytkowników forum w błąd - zmiana literki z dużej na mała pozostawiając pozostałą cześć loginu to ewidentna próba podszywania się pod moje wypowiedzi !

PS a sama wypowiedź całkiem trafna smiley
Obywatel_z_Bialaczowa
Użytkownik

Dodane dnia 27-03-2010 18:15
Dziękuję smiley
3xXL
Użytkownik

Data rejestracji: 27.03.10
Dodane dnia 27-03-2010 18:16
przepraszam-zmieniłsmileyem
zdzisiu007
Użytkownik

Data rejestracji: 28.03.10
Dodane dnia 29-03-2010 19:22
Pytanko Gdzie znajdę Oświadczenie majątkowe wójta strona gminy jest lekko mówiąc nie aktualna. Stop me if I'm wrong.
Strona 1 z 3 1 2 3 >
Skocz do Forum:
Opoczno.info
Hitler w Białaczowie?
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Gniazdo Rodzinne
Zamek i pałac
Zamek
Pałac Platerów
Powstanie Styczniowe
Oficjalna strona miasta Opoczno
PLATEROWIE
MUZEUM w OPOCZNIE
Elektroniczna Kronika Gminy Białaczów